Κυρ 9 Απρ 2017 06:40:36 μμ

Τοπικές Ειδήσεις
Τοπικές Ειδήσεις

Τοπικές Ειδήσεις (603)

Συνεργασία ΔΕΔΔΗΕ-Περιφέρειας για εγκατάσταση 120 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής προχωρά ο ΔΕΔΔΗΕ, με στόχο την πιλοτική εγκατάσταση 120 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε επιλεγμένους δημόσιους χώρους στην Αττική.
Αναλυτικότερα, όπως συμφωνήθηκε στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας  κ. Ν . Χατζηαργυρίου, με τον Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα κ. Γ. Καραμέρο, η Περιφέρεια Αττικής, ο ΔΕΔΔΗΕ και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, θα διεξάγουν από κοινού μελέτη προκειμένου να καθοριστούν τα σημεία που θα εγκατασταθούν οι σταθμοί φόρτισης από τον ΔΕΔΔΗΕ. 
Με βάση τα συμπεράσματα της εν λόγω μελέτης, θα σχεδιαστεί η γενικότερη στρατηγική ανάπτυξης των δημόσιων υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Χατζηαργυρίου «Η συνεργασία μας με την Περιφέρεια Αττικής είναι πολύ σημαντική, καθώς ο ΔΕΔΔΗΕ προτίθεται να αναλάβει ενεργό ρόλο στη δημιουργία υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Ο εν εξελίξει εξηλεκτρισμός του τομέα των οδικών μεταφορών,  εισάγει  νέο επιπρόσθετο και ευέλικτο φορτίο στο Δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας. Η σταδιακή αύξηση της διείσδυσης των ηλεκτρικών οχημάτων στη χώρα μας, θα επηρεάσει τη λειτουργία και τη διαχείριση των δικτύων διανομής  ηλεκτρικής ενέργειας, γεγονός που καθιστά απαραίτητη την ενεργή συμμετοχή του Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής, για το σχεδιασμό και την εγκατάσταση των σταθμών φόρτισής τους.
Ο ΔΕΔΔΗΕ, έχοντας ως πάγια στρατηγική την προώθηση των νέων φιλικότερων προς το περιβάλλον τεχνολογιών, θα στηρίξει  ουσιαστικά όλες τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες για την αύξηση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας».
Ο κ. Καραμέρος δήλωσε σχετικά «Η συνεργασία αυτή αποτελεί το πρώτο έμπρακτο βήμα προκειμένου να ενισχύσουμε τη χρήση καθαρών οχημάτων. Με τη συνδρομή καθ΄ύλην αρμόδιων φορέων, όπως είναι ο ΔΕΔΔΗΕ, πρόκειται να προσδιορίσουμε 120 τελικά σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Αττική και όχι 30 όπως αρχικά είχαμε σχεδιάσει. Καινοτομούμε στην προστασία του περιβάλλοντος και άμεσα θα επιδιώξουμε την εμπλοκή και άλλων φορέων στην πρωτοβουλία του ΔΕΔΔΗΕ και της Περιφέρειας»

Του Γιάννη Τσούτσια επικεφαλής και δημοτικού συμβούλου της "Κίνησης Δημοτών Βριλησσίων Δράση για μια άλλη πόλη".

Έντονη διαφοροποίηση της «Δράσης» στο δημοτικό συμβούλιο της 7ης Δεκεμβρίου στη συνεδρίαση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2017 και τον Προϋπολογισμό.
Είναι πλέον διαπιστωμένο: τα Τεχνικά Προγράμματα των δήμων, σε μεγάλο βαθμό, καταλήγουν «ασκήσεις επί χάρτου». Έργα και μελέτες εγγράφονται και επανεγγράφονται και περνάνε χρόνια μέχρι να υλοποιηθούν, αν υλοποιηθούν. Το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Βριλησσίων του 2017 είναι ίδιας φιλοσοφίας με τα προηγούμενα. Καμία πρωτοτυπία, καμία επένδυση σε κάποιο στρατηγικό στόχο, καμία νέα πολιτική. Χωρίς αίσθηση των ελλείψεων και των νέων αναγκών, μοιάζει με το προηγούμενο.

Όπως θα δείτε, παραθέτουμε τα κύρια στοιχεία του φετινού Τεχνικού Προγράμματος που υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο. Γιατί είναι υποχρέωσή μας να ενημερώνουμε τους δημότες, που όχι μόνον δεν πληροφορήθηκαν οτιδήποτε πριν τη σύνταξή του, αλλά ούτε και μετά την ψήφισή του!


Το ζήτημα της μη υλοποίησης όσων προγραμματίζονται ή των αργών ρυθμών «αντίδρασης» των δήμων, δεν αφορά μόνο τα Βριλήσσια, ούτε κάποια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Μάλλον είναι τόσο γενικευμένο, όσο ενιαία είναι και η αντίληψη των διαφόρων διοικήσεων για τον ρόλο ενός δήμου. Υπάρχουν αρκετές δικαιολογίες να αντιτάξει κανείς: Η ασυνέπεια της πολιτείας απέναντι στην αυτοδιοίκηση και η συνεχής μείωση των αποδιδόμενων πόρων, η μείωση προσωπικού, μέχρι και η απεργία των δικηγόρων, που ανέστειλε κάποιες διαγωνιστικές διαδικασίες. Είναι στην ευχέρεια της κάθε δημοτικής παράταξης αν θα σταθεί στις δικαιολογίες ή θα αναζητήσει τα βαθύτερα αίτια αυτής της πραγματικότητας. Σε ότι αφορά τη «Δράση» επιχειρούμε το δεύτερο.


Πρώτη παρατήρηση: Το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2017 θα μπορούσε να είναι το πρόγραμμα της προηγούμενης διοίκησης και πάντως σίγουρα, της προηγούμενης χρονιάς! Ακόμη και με μια σύντομη προεργασία, χωρίς να συγκριθούν π.χ. οι προμήθειες, το συμπέρασμα είναι σαφές: Το δημοτικό συμβούλιο κοροϊδεύει εαυτόν και αλλήλους.


Δεύτερη παρατήρηση: Κρίση δεν υπάρχει. Ο προγραμματισμός των έργων είναι ανεξάρτητος περιόδου και κοινωνικοπολιτικών συνθηκών. Δεν αποτυπώνεται πουθενά το ότι διανύουμε τη χειρότερη οικονομική και εθνική κρίση: Μελέτες που είχαν κριθεί ως αναγκαίες προ δεκαετίας, υλοποιούνται σήμερα, που τα δεδομένα έχουν αλλάξει: Παράδειγμα, η κυκλοφοριακή μελέτη, κόστους 100 χιλιάδων ευρώ: Μπορεί να αποτελούσε αναγκαία ρύθμιση σε περίοδο οικονομικής άνθισης και αύξησης του κυκλοφοριακού φόρτου, ίσως όμως να μην είναι εξίσου αναγκαία σήμερα, που η κυκλοφορία των οχημάτων έχει μειωθεί κατά 50% λόγω κρίσης. Ανάλογα, η πεζοδρόμηση εμπορικών οδών, με την πλειοψηφία των καταστημάτων τους να είναι ήδη κλειστά, μάλλον θα αποδειχθεί ανεπίκαιρη. Τέλος, χωρίς «κωδικό» παραμένει ο Κοινωνικός Τομέας του δήμου.


Τρίτη παρατήρηση: Τίποτα δεν είναι επείγον: Όταν διαπιστώνουμε μια ανάγκη, π.χ. ότι είναι απαραίτητη η πεζογέφυρα της Αναπαύσεως για την ασφάλεια των μαθητών, γιατί πρέπει να περνάνε χρόνια για να υλοποιήσουμε αυτό που εμείς οι ίδιοι θεωρήσαμε ως επιτακτικό; Όταν πάλι διαπιστώνουμε ότι η Ταϋγέτου είναι ένας δρόμος που περνάνε μαθητές αλλά δεν έχει καν πεζοδρόμιο, γιατί προγραμματίζουμε να παρέμβουμε 5 χρόνια μετά την αρχική διαπίστωση; Όταν παιδάκια 6-12 ετών παίζουν μπάσκετ σε ένα ανοιχτό τσιμεντένιο γήπεδο, με χαμηλές θερμοκρασίες που προκαλούν τραυματισμούς και συνεχείς αναβολές προπονήσεων, και έχουμε παραχωρήσει ακόμη και τα σχολεία στους συλλόγους επειδή δεν έχουμε χώρους άθλησης, όταν ΟΛΟΙ διαπιστώνουμε την ανάγκη ενός κλειστού βοηθητικού γηπέδου, όταν το κόστος κατασκευής του είναι μικρό, (ανάλογο μιας κυκλοφοριακής μελέτης), και λύσεις υπάρχουν, τότε γιατί αυτό δεν μπαίνει στο φετινό τεχνικό πρόγραμμα; Τελικά τι σόι επείγον είναι αυτό που χρειάζεται 2-3 δημοτικές θητείες για να αντιμετωπιστεί;

(Αυτά συμβαίνουν σε κάθε τομέα της δημοτικής ζωής, όχι μόνο με τα έργα: π.χ. εν έτει 2017, ο δήμος Βριλησσίων δεν έχει λύσει ακόμη το ιδιοκτησιακό του θεάτρου «Αλίκη Βουγιουκλάκη», με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συντηρήσει το θέατρο που έχει υποβαθμιστεί. Αντιστοίχως, τα υπό εκκρεμότητα πολεοδομικά σχέδια μετά από μια εικοσαετία έχουν καταστεί ξεπερασμένα και απαιτούν επανεξέταση).


Τέταρτη παρατήρηση: Η υποκρισία: Ας ξαναγυρίσουμε στο παράδειγμα της Ταϋγέτου: Περνάνε τα χρόνια και δεν κάνουμε τίποτα. Δεν πάμε σαν δήμος, που υποτίθεται ότι έχει οργανωμένες υπηρεσίες προσωπικό, να βάλουμε μια πλάκα πεζοδρομίου. Και αφού αδιαφορούμε για τη διαπιστωμένη ανάγκη, ερχόμαστε εκ των υστέρων, να σχεδιάσουμε ένα έργο ενός εκατομμυρίου ευρώ, που όχι μόνο προβλέπει πεζοδρόμια αλλά και δρόμο «για περίπατο, αναψυχή, ήπια άσκηση, που αναβαθμίζει τον οδοφωτισμό, την ασφάλεια κατά τις νυκτερινές ώρες και βελτιώνει το μικρόκλιμα κατά μήκος της οδού»! Η ίδια αντίληψη διέπει τα πάντα. Μπορεί να έχουμε τζάμια σπασμένα στα σχολεία και ελλιπή συντήρηση, να χρειάστηκε μόνωση γιατί κάποιες αίθουσες έβαζαν νερά, αλλά ενώ δεν είμαστε αποτελεσματικοί στα μικρά, σχεδιάζουμε φυτεμένα δώματα για να βελτιώσουμε το μικρόκλιμα του σχολείου!


Πέμπτη παρατήρηση: Έλλειψη συντήρησης: Αφήνουμε τα παγκάκια στις πλατείες να διαλύονται, αφήνουμε την πλατεία Αναλήψεως, τη Ναυτική Βάση, το ΤΥΠΕΤ να ρημάζουν, και αφού περάσουν τουλάχιστον 5-6 χρόνια φτιάχνουμε ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο, αναθέτουμε μια δαπανηρή μελέτη και μετά πάμε σε διαγωνισμό, όπου το μεγάλο πλέον έργο περιλαμβάνει, είτε φωτοβολταϊκά, είτε φυτεμένα δώματα, είτε ανακλαστικά υλικά, είτε συστήματα τηλεματικής, είτε δεξαμενές ανάσχεσης και άλλα ανάλογα, χαρακτηριστικά μιας «δήθεν» οικολογικής κουλτούρας Βριλησσίων που διέπει όλες τις διοικήσεις. Ο υδατόπυργος π.χ. καταρρέει και χρειάζεται 150 χιλιάδες ευρώ για να μην πέσει στα κεφάλια των περαστικών, ωστόσο ουδείς πήγε να τον επισκευάσει σε προηγούμενο στάδιο. Το ίδιο γίνεται π.χ. στη Ναυτική Βάση, η οποία αφού φτάσει στο αμήν, θα έρθει μια επόμενη διοίκηση να μας προτείνει την εκ βάθρων ανακατασκευή της, πιθανότατα προεκλογικά.


Έκτη παρατήρηση: Αδιαφορία για συντήρηση. Ουδείς έχει συμπεριλάβει στους σχεδιασμούς του, το κόστος συντήρησης των «μεγάλων» έργων. Οι εξαιρετικοί ποδηλατόδρομοι, απαιτούν διαρκή συντήρηση του «ανακλαστικού» υλικού, των δικτύων ύδρευσης, της φύτευσης, των εκατοντάδων εισόδων σε ιδιωτικά γκαράζ κλπ. Το είδαμε και στη Ναυτική Βάση, θα το δούμε τα επόμενα χρόνια στην κατασκευασμένη πανάκριβη δεξαμενή ανάσχεσης υδάτων που θα κατασκευαστεί στα Άνω Βριλήσσια. Αυτός είναι ο φαύλος κύκλος του ανεπαρκούς σχεδιασμού των δημοτικών έργων, που ο ορίζοντας «απόδοσής» τους, είναι η μια δημαρχιακή θητεία. Μετά, ποιος νοιάζεται...


Έβδομη παρατήρηση: Ο μύθος του καλά οργανωμένου Δήμου: Στη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό, ως απάντηση στην κριτική της «Δράσης», διατυπώθηκαν ορισμένες ενδιαφέρουσες πληροφορίες από την πλευρά υπηρεσιακών παραγόντων: Η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου κατάρτισε τον (πράγματι απαιτητικό) προϋπολογισμό με μόλις τρεις διαθέσιμους υπαλλήλους. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου διαθέτει για συντηρήσεις έναν ξυλουργό, έναν ελαιοχρωματιστή, έναν ηλεκτρολόγο και 3 εργάτες, ενώ και το επιστημονικό της προσωπικό δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στον όγκο εργασίας που απαιτούν οι μελέτες και οι διαγωνισμοί. Αντιστοίχως, η Κοινωνική Υπηρεσία καταφεύγει σε χρηματοδότηση μέσω ΜΚΟ επειδή δεν διαθέτει «διαχειριστική επάρκεια» για να ενισχύσει τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Και η Υπηρεσία Πρασίνου έχει τις αυταπόδεικτες δυσκολίες της. Και ο έλεγχος του οδοφωτισμού παραδόθηκε σε ιδιωτική εταιρεία για να εκσυγχρονίσει τον εξοπλισμό του. Και η δημοτική συγκοινωνία υπολειτουργεί. Επομένως, πόσο οργανωμένος είναι τελικά ο δήμος Βριλησσίων; Και άραγε, όλα οφείλονται στα μνημόνια;


Όγδοη παρατήρηση: Η παντελής έλλειψη δημοκρατίας: Για όλα τα προηγούμενα ουδείς ερωτάται. Ξέρουμε ότι έχει συζητηθεί η πεζογέφυρα, ξέρουμε ότι έχουμε ανάγκη από αθλητικούς χώρους, ξέρουμε ότι είναι αναγκαίο το πεζοδρόμιο της Ταϋγέτου, αλλά όλα αυτά καθυστερούν απελπιστικά, ενώ κατέστη προτεραιότητα η ανάπλαση της οδού Λυκαβηττού. Από ποιόν; Αντιστοίχως, επισημάναμε το ζήτημα της ίδρυσης δημοτικής βιβλιοθήκης, ως ενός νέου σημείου αναφοράς της πόλης, η οποία είχε τύποις ιδρυθεί σε προηγούμενη περίοδο στο υπόγειο της Κισσάβου, χωρίς προϋπολογισμό, χωρίς προσωπικό και οποιαδήποτε προϋπόθεση ανάπτυξης. Τα υπάρχοντα βιβλία παραμένουν σε αποθήκες, αλλά στο τεχνικό πρόγραμμα δεν «άνοιξε» κανένας κωδικός «βιβλιοθήκη». Ποιο κοινωνικό αίτημα εκφράστηκε σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, πώς αυτό διερευνήθηκε και εκδηλώθηκε;


Δεν θα αναφερθούμε εδώ σε άλλα ζητήματα, π.χ. επάρκειας υποδομών για το προάστιό μας. Οι εποχές είναι δύσκολες. Οι κατασκευασμένοι «μύθοι» των τοπικών διοικήσεων περί προνομιακού προαστίου, δεν ευσταθούν, ούτε βοηθούν στην ανάγνωση λύσεων. Είναι καιρός να επιδιώξουμε να πείσουμε την τοπική κοινωνία, ότι ο ρόλος της είναι κάτι περισσότερο και βαθύτερο από το να επιδοκιμάζει. Αφού πρώτα εμείς, σαν δημοτικό συμβούλιο, κατανοήσουμε ότι το να επιδιώκεις ένα (φευγαλέο) χειροκρότημα δεν είναι ποτέ αρκετό.Γιάννης Τσούτσιας,
δημοτικός σύμβουλος με την Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων «Δράση για μια Άλλη Πόλη».


------------------------------------------------------------------------------------------

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ 2017

ΜΕΛΕΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ "ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ". 55.800,00€. Μελέτη για την διαμόρφωση ήπιων αθλητικών εγκαταστάσεων, με μικρά γήπεδα ελεύθερης άθλησης των πολιτών, στο ανατολικό τμήμα (αδιαμόρφωτο) του πάρκου "ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ". Εκτιμάται η διενέργεια του συνοπτικού διαγωνισμού εντός του 2ου τριμήνου του 2016. Η ολοκλήρωση και έγκριση της μελέτης εκτιμάται εντός του 4ου τριμήνου του 2017. (Η ίδια μελέτη εμπεριέχεται και στον προϋπολογισμό του 2016, με διαφορετικό ποσό. Διαβάζουμε: ΜΕΛΕΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ "ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ". 12.000,00€. ΑΝΑΘΕΣΗ, ΣΥΜΒΑΣΗ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟ 2016).

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΜΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΑΝΑΣΧΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ "ΠΑΤΗΜΑ" ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ. Προϋπολογισμός: 263.315,25€. ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΜΕΛΕΤΗ (ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ). (μεταξύ των οδών Ολύμπου, Λεωφ. Πεντέλης, Αναπαύσεως, Βριλησσού). Η μελέτη προβλέπεται να ανατεθεί εντός του 2016 και να ολοκληρωθεί και αποπληρωθεί εντός του 2017. Εκτιμάται ότι λόγω ανταγωνισμού η προσφερόμενη έκπτωση θα κυμανθεί περί το 50 %, οπότε η συνολικά απαιτούμενη δαπάνη για την ολοκλήρωση της μελέτης θα διαμορφωθεί περί τις (263.315,24 Χ 50%≈) 132.000 €.

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΔΙΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ. Προϋπολογισμός: 25.000,00€. Αφορά στην εκπόνηση σχετικής μελέτης για την κατασκευή πεζογέφυρας στην Λεωφόρο Αναπαύσεως, στο ύψος της οδού Αγιάσσου, για την ασφαλή διάβαση της λεωφόρου από τους μαθητές και τους κατοίκους των περιοχών εκατέρωθεν της λεωφόρου. Η σχετική Προγραμματική Σύμβαση υπογράφηκε στις 16.9.2016. Εκτιμάται η διενέργεια του σχετικού διαγωνισμού έως το τέλος του 1ου τριμήνου του 2017, καθώς και η ολοκλήρωση της μελέτης έως το φθινόπωρο του 2017. (Ακριβώς η ίδια μελέτη, με το ίδιο ποσό εμπεριέχεται και στον προϋπολογισμό του 2016, όπου είχε εκτιμηθεί ότι η έγκριση της μελέτης από την Περιφέρεια Αττικής θα γίνονταν το πρώτο τρίμηνο του 2016 και η ανάθεσή της εντός του πρώτου εξαμήνου του 2016.)

ΜΕΛΕΤΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ. 55.800,00€. Μελέτη για την μερική αναδιαμόρφωση της πλατείας Αναλήψεως με αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις. Η ολοκλήρωση και έγκριση της μελέτης εκτιμάται εντός του 3ου τριμήνου του 2017. Η αποπληρωμή της μελέτης εκτιμάται εντός του 1ου τριμήνου του 2018. (Ανάλογη μελέτη εμπεριέχεται και στον προϋπολογισμό του 2016: ΜΕΛΕΤΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ. 12.000,00€. ΑΝΑΘΕΣΗ, ΣΥΜΒΑΣΗ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟ 2016). Αλλά ακόμη και στον προϋπολογισμό του 2013 (!) διαβάζουμε: «Συντήρηση κοινοχρήστων χώρων Βριλησσίων», προϋπολογισμού δαπάνης 140.000 €, που αφορά στην συντήρηση των κοινοχρήστων χώρων του Δήμου (πλατείες Αναλήψεως, Ελευθερίας, Σεφέρη, Ελύτη, κ.λ.π., παιδικές χαρές, πάρκα)» ).

ΜΕΛΕΤΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΟΤ365. 43.400,00€. Μελέτη για την μερική αναδιαμόρφωση των κοινωφελών εγκαταστάσεων (κτηριακών υποδομών και περιβάλλοντος χώρου) στο Ο.Τ. 365. Ανάθεση της μελέτης με συνοπτικό διαγωνισμό. Εκτιμάται η διενέργεια του συνοπτικού διαγωνισμού εντός του 1ου τριμήνου του 2016. Η ολοκλήρωση και έγκριση της μελέτης εκτιμάται εντός του 3ου τριμήνου του 2017. Η αποπληρωμή της μελέτης εκτιμάται εντός του 1ου τριμήνου του 2018. (σσ. Πρόκειται για το έργο που «προέκυψε» κατόπιν των εκτεταμένων καταστροφών που προκάλεσε κατά την αποχώρησή του ο μέχρι 20/10/2016 ενοικιαστής του αθλητικού κέντρου).

ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ. 110.700,00€. Εκπόνηση Κυκλοφοριακής Μελέτης Δήμου Βριλησσίων σύμφωνα με τα κυκλοφοριακά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί μετά την ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών έργων στην ευρύτερη περιοχή των Βριλησσίων. (Εννοεί την ολοκλήρωση της Αττικής οδού, της Λ. Αναπαύσεως και Λ. Ηρακλείτου!) Η μελέτη δημοπρατήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου του 2015. Λόγω των απεργιών δικηγόρων και μηχανικών το πρώτο εξάμηνο του 2016, καθώς και πολλαπλών ενστάσεων, προβλέπεται να κατακυρωθεί οριστικά εντός του Δεκεμβρίου του 2016. Εκτιμάται ότι λόγω ανταγωνισμού η προσφερόμενη έκπτωση θα κυμανθεί περί το 50 %. (Ακριβώς η ίδια μελέτη υπήρχε και στον προϋπολογισμό του 2016, με την πρόβλεψη ότι θα είχε ολοκληρωθεί και αποπληρωθεί εντός του 2016).

ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΜΟΥ 2017. 8.000,00€. Τοπογραφική μελέτη αποτυπώσεων και σύνταξη Πράξεων Αναλογισμού για την καταβολή αποζημιώσεων, για την υλοποίηση της ρυμοτομίας στην πόλη, Αποτυπώσεων Κοινοχρήστων Χώρων, παραγωγή ηλεκτρονικών χαρτών σχεδίου πόλεως (ψηφιοποίηση - γεωαναφορά). Εκτιμάται η διενέργεια του συνοπτικού διαγωνισμού εντός του 1ου τριμήνου του 2016. Η ολοκλήρωση και έγκριση της μελέτης εκτιμάται εντός του 3ου τριμήνου του 2017. (H ίδια ακριβώς μελέτη εμπεριέχεται και στον προϋπολογισμό του 2016).

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΘΟΡΩΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΒΛΑΒΩΝ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. Προϋπολογισμός: 24.600,00€. Αφορά στην αποκατάσταση πεζοδρομίων που έχουν υποστεί φθορές από επεμβάσεις της υπηρεσίας ύδρευσης για την αποκατάσταση ζημιών στο δίκτυο ή για την κατασκευή/μεταφορά παροχών ύδρευσης. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ, ΣΥΜΒΑΣΗ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟ 2017.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ 2017. Προϋπολογισμός: 580.000,00. ΝΕΟ ΕΡΓΟ (ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ). Έργο, που περιλαμβάνει διάφορες εργασίες (οικοδομικές και Η/Μ εγκαταστάσεων) που αφορούν στην συντήρηση και βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων των σχολείων των Βριλησσίων για το 2017-2018-2019, εκτιμώμενου προϋπολογισμού εργασιών 580.000€. Το έργο εκτιμάται να δημοπρατηθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2017 και να ολοκληρωθεί και αποπληρωθεί στα μέσα του 2019. Εκτιμάται ότι λόγω ανταγωνισμού η προσφερόμενη έκπτωση θα κυμανθεί περί το 50 %, οπότε η συνολικά απαιτούμενη δαπάνη για την ολοκλήρωση του έργου θα διαμορφωθεί περί τις (580.000 Χ 50%) =290.000€. (Ανάλογη μελέτη και στον προϋπολογισμό του 2016).

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ Η/Μ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ. Προϋπολογισμός: 15.000,00€. 'Έργο, που περιλαμβάνει εργασίες για την προληπτική συντήρηση των Η/Μ εγκαταστάσεων των σχολικών κτηρίων για το 2017. ΠΗΓΗ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ ΑΝΑΘΕΣΗ, ΣΥΜΒΑΣΗ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟ 2017.

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟ- ΛΟΓΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ. 15.000,00€. Έργο για την επισκευή και βελτίωση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων διαφόρων δημοτικών κτηρίων για το 2017. ΑΝΑΘΕΣΗ, ΣΥΜΒΑΣΗ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟ 2017.

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΛΕΒΗΤΟΣΤΑΣΙΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΩΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ. 320.000,00€. Έργο μετατροπής των λεβητοστασίων κεντρικής θέρμανσης δημοτικών κτηρίων (1ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου, 1ου Γυμνασίου, 1ου Λυκείου, 3ου Παιδικού Σταθμού, Δημαρχείου), για την χρήση ως καυσίμου του φυσικού αερίου αντί του πετρελαίου. Εκτιμάται η δημοπράτησή του εντός του 1ου τριμήνου 2017. Προβλέπεται η ολοκλήρωσή του εντός του 3ου τριμήνου του 2017 και η αποπληρωμή του εντός του 1ου τριμήνου του 2018. Εκτιμάται ότι λόγω ανταγωνισμού η προσφερόμενη έκπτωση θα κυμανθεί περί το 40 %, οπότε η συνολικά απαιτούμενη δαπάνη για την ολοκλήρωση του έργου θα δια- μορφωθεί περί τις (320.000 Χ 60% =) 190.000 €.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΘΟΡΩΝ ΟΨΕΩΝ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ. 240.00,00€. ΝΕΟ ΕΡΓΟ (ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ), που αφορά σε εργασίες συντηρήσεων και αποκατάστασης φθορών των εξωτερικών όψεων του Κλειστού Γυμναστηρίου Βριλησσίων, αποκατάσταση ρηγματώσεων και επαναχρωματισμός. Eκτιμάται η δημοπράτησή του εντός του 1ου τριμήνου του 2017. Προβλέπεται η ολοκλήρωσή και αποπληρωμή του εντός του 1ου τριμήνου του 2018. Εκτιμάται ότι λόγω ανταγωνισμού η προσφερόμενη έκπτωση θα κυμανθεί περί το 35 %, οπότε η συνολικά απαιτούμενη δαπάνη για την ολοκλήρωση του έργου θα διαμορφωθεί περί τις (240.000 Χ 65%=) 156.000 €. (Tο ίδιο έργο προβλέπονταν και στον προϋπολογισμό του 2016: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΘΟΡΩΝ ΟΨΕΩΝ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ. 190.000,00€).

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΑΠΕΔΟΥ ΤΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ ΑΘΛΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ "ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ". 30.000,00€. Έργο επισκευής και βελτίωσης του δαπέδου του διαδρόμου άθλησης στο πάρκο "Μίκης Θεοδωράκης" με ειδικό αφρώδες ελαστικό υλικό (tartan). ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ, ΣΥΜΒΑΣΗ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟ 2017.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΟΔΩΝ ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΚΙΣΣΑΒΟΥ. 250.000,00€. Αφορά σε εργασίες συντηρήσεων και αποκατάστασης φθορών και βελτιώσεων των αθλητικών εγκαταστάσεων που ευρίσκονται στις οδού ΟΛΥΜΠΟΥ και ΚΙΣΣΑΒΟΥ. Εκτιμάται η δημοπράτησή του εντός του 1ου εξαμήνου του 2017. Προβλέπεται η ολοκλήρωση και αποπληρωμή του εντός το 1ου τριμήνου του 2018. Εκτιμάται ότι λόγω ανταγωνισμού η προσφερόμενη έκπτωση θα κυμανθεί περί το 45 %, οπότε η συνολικά απαιτούμενη δαπάνη για την ολοκλήρωση του έργου θα διαμορφωθεί περί τις (250.000 Χ 55% =) 137.500€.

ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Α' ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ. 15.000,00€. Έργο διαμόρφωσης κατάλληλων χώρων σε σχολεία της Α' βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Βριλησσίων, για την τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης οργανικών υπολειμμάτων Προβλέφθηκε με την 5η Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του Δήμου του έτους 2015. Πηγή χρηματοδότησης η Περιφέρεια Αττικής.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ – ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ. 24.500,00€. Έργο που περιλαμβάνει εργασίες συντήρησης των εγκαταστάσεων των αντλητικών συγκροτημάτων (κινητήρων και αντλιών, ηλεκτρολογικών) των αντλιοστασίων του δημοτικού δικτύου ύδρευσης και των υδατοδεξαμενών για το έτος 2017 (τακτική προγραμματισμένη συντήρηση των αντλητικών συγκροτημάτων. Η σχετική Προγραμματική Σύμβαση υπογράφηκε στις 16.9.2016. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ, ΣΥΜΒΑΣΗ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟ 2017. (Το ίδιο έργο με προϋπολογισμό 12.600€ υπήρχε και στον προϋπολογισμό του 2016)

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ. 4.000.000,00€. ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟ ΕΡΓΟ (ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ), που αφορά στην κατασκευή αγωγών ομβρίων σε διάφορες περιοχές του κεντρικού αστικού ιστού των Βριλησσίων, καθώς και στην κατασκευή του κεντρικού αγωγού ομβρίων της περιοχής «Άνω Βριλήσσια», βορείως της Λεωφόρου Αναπαύσεως. Το έργο πρόκειται να ξεκινήσει στις αρχές Ιανουαρίου του 2017 και να ολοκληρωθεί εντός οκτώ μηνών, εντός του 2ου εξαμήνου του 2017.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΝΩ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ -ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ. 627.300,00€. Αφορά στην κατασκευή δύο τροφοδοτικών αγωγών για την αναβάθμιση του συστήματος υδροδότησης των Άνω Βριλησσίων και περιοχών βορείως της οδού Κισσάβου, για την μεταφορά ποσίμου ύδατος από την κεντρική υδατοδεξαμενή της οδού Αγιάσσου και Βορείου Ηπείρου, προς την υδατοδεξαμενή των Άνω Βριλησσίων, διά των οδών Αγιάσσου, Βορείου Ηπείρου, Καλαβρύτων, Σολωμού. Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου του 2016 και αποπληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2017. (Το έργο είχε εγγραφεί και στον προϋπολογισμό του 2016).

ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΑΝΑΣΧΕΣΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ. 1.000.000,00€, ΝΕΟ ΕΡΓΟ (ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ), που αφορά: 1) Στην κατασκευή δεξαμενής ανάσχεσης ομβρίων σε τμήμα του προαύλιου χώρου των κτηρίων του 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου και του πεζοδρομίου επί της οδού Ταϋγέτου, συνολικού ωφέλιμου όγκου 1323,69 m3. Η δεξαμενή θα αποθηκεύει νερό για την άρδευση των φυτεμένων δωμάτων κατά τους θερινούς μήνες, ενώ κατά τους χειμερινούς θα εκκενώνεται μέσω συστήματος διήθησης προς τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα. 2) Στην κατασκευή διαπερατού χώρου στάθμευσης επί της οδού Ταϋγέτου συνολικής επιφάνειας 300 m2, απέναντι από τα σχολεία ο οποίος θα προσφέρει ανάσχεση των ομβρίων υδάτων και διήθηση προς τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα. 3) Στην κατασκευή φυτεμένων δωμάτων και στα δύο κτίρια του 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου, συνολικής επιφάνειας 711 x 2 = 1422 m2. Εκτιμάται η δημοπράτηση του έργου εντός του 1ου τριμήνου του 2017. Προβλεπόμενος χρόνος εκτέλεσης του έργου οκτώ μήνες. Προβλέπεται η ολοκλήρωση του έργου εντός του 1ου τριμήνου του 2018. (Το έργο είχε εγγραφεί και στον προϋπολογισμό του 2016, με πρόβλεψη να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2017).

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΡΟΔΟΠΗΣ ΚΑΙ ΜΑΙΝΑΛΟΥ. 200.000,00€. ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟ ΕΡΓΟ (ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ), που αφορά στην κατασκευή αγωγών απορροής ομβρίων υδάτων, στο τμήμα της οδού Μαινάλου, από την οδό Πλαταιών έως την οδό Ροδόπης, καθώς και στο τμήμα της οδού Ροδόπης από την οδό Μαινάλου έως την οδό Ολύμπου. Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής με πιστώσεις που ήδη έχουν εγγραφεί στον Προϋπολογισμό του Δήμου του 2015. Αναμένεται η υπογραφή της σχετικής σύμβασης στις αρχές του Δεκεμβρίου 2016. Το έργο πρόκειται να ξεκινήσει στις αρχές Ιανουαρίου του 2017 και να ολοκληρωθεί εντός δύο μηνών. Η συνολική δαπάνη του έργου εκτιμάται στο ποσόν των 70.000€. (Το έργο είχε εγγραφεί και στον προϋπολογισμό του 2016, με πρόβλεψη να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2017).

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΑΚΛΑΔΩΣΕΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. 29.946,00€. ΝΕΟ ΕΡΓΟ (ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ), που αφορά στην κατασκευή εξωτερικών διακλαδώσεων ακινήτων με το δίκτυο ακαθάρτων, σε διάφορες περιοχές του Δήμου για την κάλυψη των αναγκών των ετών 2017-2018.

ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ. 24.600,00€. ΝΈΟ ΕΡΓΟ, που αφορά στην κατασκευή ή ανακατασκευή (λόγω φθορών) τμημάτων αγωγών ύδρευσης για την βελτίωση του δημοτικού δικτύου ύδρευσης. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ, ΣΥΜΒΑΣΗ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟ 2017.

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΝΩ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. 250.000,00€. ΝΈΟ ΕΡΓΟ (ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ), που αφορά στην αντικατάσταση παλαιών αγωγών ύδρευσης από αμίαντο ή παλαιών αγωγών από PVC που παρουσιάζουν συχνές βλάβες, για την βελτίωση του δημοτικού δικτύου ύδρευσης. ΠΟΡΟΙ ΔΗΜΟΥ – ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ. Το έργο εκτιμάται ότι θα δημοπρατηθεί εντός του 2ου τριμήνου του 2017. Εκτιμάται η υπογραφή της σχετικής σύμβασης έως τα τέλη Αυγούστου 2017. Προβλέπεται η ολοκλήρωσή του εντός του πρώτου τριμήνου του 2018.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, 24.600,00€. 'Έργο, που περιλαμβάνει εργασίες που αφορούν στην προληπτική συντήρηση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων των αντλιοστασίων του δημοτικού δικτύου ύδρευσης του Δήμου, για την απρόσκοπτη και άρτια λειτουργία αυτών, για το έτος 2017.

ΕΠΙΣΚΕΥΗ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ. 24.600,00€. 'Έργο, που περιλαμβάνει την εκτέλεση διαφόρων εργασιών για την επισκευή και συντήρηση των εγκαταστάσεων των δημοτικών γεωτρήσεων για την βελτίωση των αρδευτικών συστημάτων των κοινοχρήστων χώρων του Δήμου. ΠΟΡΟΙ ΔΗΜΟΥ – ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ - ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ. 23.500,00€. Έργο, που περιλαμβάνει διάφορες οικοδομικές εργασίες για την βελτίωση των υποδομών των παιδικών χαρών του Δήμου.

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ. 24.000,00€. 'Έργο, που περιλαμβάνει εργασίες παρεμβάσεων για την μετατροπή των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων δημοτικών κτιρίων για την σύνδεσή τους με το δίκτυο φυσικού αερίου (1ο Γυμνάσιο, 1ο Λύκειο, Δημαρχείο), για το 2017. Η σχετική Προγραμματική Σύμβαση υπογράφηκε στις 16.9.2016.

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ, ΟΜΗΡΟΥ, ΑΙΑΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΘΕΤΙΔΟΣ ΣΕ ΗΠΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ. 250.000,00€. Πόροι του Δήμου. Αφορά στην ανάπλαση τμημάτων των οδών Αναλήψεως, Ομήρου, Αίαντος και της οδού Θέτιδος σε οδό ήπιας κυκλοφορίας. Το έργο εκτιμάται να δημοπρατηθεί στο 1ο τρίμηνο του 2017 και να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2017 και αποπληρωθεί στις αρχές του 2018. (Το έργο υπήρχε και στον προϋπολογισμό του 2016)

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΔΟΥ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ. 206.640,00€. ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟ ΕΡΓΟ (έχει δημοπρατηθεί το 2014, δεν έχει συμβασιοποιηθεί λόγω δικαστικής εμπλοκής). Αφορά στην ανάπλαση της οδού Λυκαβηττού και στην αναβάθμιση του φωτισμού της. Το έργο δημοπρατήθηκε στις 15.4.2014, δεν έχει υπογραφεί ακόμη η σχετική σύμβαση λόγω προσφυγής στα δικαστήρια δύο εκ των συμμετεχουσών στον διαγωνισμό εταιρειών. Η απαιτούμενη συνολικά δαπάνη του έργου, κατόπιν του διαγωνισμού, προσδιορίζεται στο ποσόν των (90.636,49 € + 20.846,39 € (Φ.Π.Α. 23%) = 111.482,88 €. (Το ίδιο έργο υπήρχε και στον προϋπολογισμό του 2016 με πρόβλεψη ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ και ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ εντός του 2016).

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΔΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΣΕ ΟΔΟ ΗΠΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ. ΝΕΟ ΕΡΓΟ (ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ), 1.116.000,00€. ΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. Με το έργο προβλέπεται βελτίωση τόσο των συνθηκών του αστικού περιβάλλοντος της 1ης Πολεοδομικής Ενότητας, όσο και των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής, με την ανάπλαση αυτού του σημαντικού άξονα κίνησης των πεζών (και ιδιαίτερα των μικρών και ευαίσθητων ηλικιών), κατά μήκος του οποίου υπάρχουν μόνο κατοικίες και το 4ο Δημοτικό Σχολείο και 3ο Νηπιαγωγείο Βριλησσίων. Εκτιμάται η δημοπράτησή του εντός του 1ου τριμήνου του 2017 και η ολοκλήρωση και αποπληρωμή του έως το 1ο τρίμηνο του 2018. Εκτιμάται ότι η προσφερόμενη έκπτωση θα κυμανθεί περί το 50 %, οπότε η συνολικά απαιτούμενη δαπάνη για την ολοκλήρωση του έργου θα διαμορφωθεί περί τις (1.116.000 Χ 50% = περίπου) 560.000 €. (Το ίδιο έργο εμφανίζεται ακόμη και στον προϋπολογισμό του 2013 με προϋπολογισμό 1.094.700€ και εκτιμώμενη συνολική δαπάνη 650.000. To 2016 επίσης είναι ενταγμένο στον προϋπολογισμό με ποσό 1.107.000,00€ με πρόβλεψη: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ - ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ Α' ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΤΟΥ 2016. ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟ 2016).).

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΔΟΥ ΤΑΫΓΕΤΟΥ ΣΕ ΟΔΟ ΗΠΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ. 1.054.000,00€. ΠΟΡΟΙ ΔΗΜΟΥ (ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ), αφορά στην ανάπλαση της οδού Ταϋγέτου σε οδό ήπιας κυκλοφορίας, με περιορισμό των θέσεων στάθμευσης, οριοθέτηση αυτών, κατασκευή νέων πεζοδρομίων. Εκτιμάται η δημοπράτησή του εντός του 1ου τριμήνου του 2017 και η ολοκλήρωση και αποπληρωμή του έως το 1ο τρίμηνο του 2018. Eκτιμάται ότι λόγω ανταγωνισμού η προσφερόμενη έκπτωση θα κυμανθεί περί το 50 %, οπότε η συνολικά απαιτούμενη δαπάνη για την ολοκλήρωση του έργου θα διαμορφωθεί περί τις (1.054.000 Χ 50% = περίπου) 520.000 €. (Το ίδιο έργο υπάρχει και στον προϋπολογισμό του 2016, ποσού περίπου 950.000€ και εκτιμώμενης συνολικής δαπάνης υλοποίησης 600.000€)

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ. 600.000,00€. «Κ.Α.Π. Επενδυτικών Δαπανών» (πρώην Σ.Α.Τ.Α.) ΝΕΟ ΕΡΓΟ (ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ), που αφορά στην συντήρηση των κοινοχρήστων χώρων του Δήμου (πλατείες, παιδικές χαρές, πάρκα). Εκτιμάται η δημοπράτηση του έργου το 1ο τρίμηνο του 2017 και προβλέπεται να ολοκληρωθεί και αποπληρωθεί στα μέσα του 2018. Εκτιμάται ότι λόγω ανταγωνισμού η προσφερόμενη έκπτωση θα κυμανθεί περί το 60 %, οπότε η συνολικά απαιτούμενη δαπάνη για την ολοκλήρωση του έργου θα διαμορφωθεί περί τις (600.000 Χ 40% =) 240.000€. (Στον περσυνό προϋπολογισμό, το ίδιο έργο έφερε τίτλο: ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΕΡΓΟ - ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ (ΠΛΑΤΕΙΕΣ- ΠΑΡΚΑ- ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΙ ). 420.000,00€. ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΝΤΟΣ Α' ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΤΟΥ 2016. Προβλέπονταν ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟ 2017).

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΦΘΟΡΩΝ ΑΣΦΑΛΤΟΤΑΠΗΤΩΝ, 200.000,00€. Αφορά στην αποκατάσταση τοπικών φθορών ασφαλτοταπήτων στο οδικό δίκτυο της πόλης. Το έργο προβλέπεται να καλύψει τις ανάγκες του Δήμου μέχρι το καλοκαίρι του 2017. Η συμβατική δαπάνη του έργου ανέρχεται στο ποσόν των 91.999,08 €. Εκτιμάται ότι το έργο θα ολοκληρωθεί έως το 3ο τρίμηνο του 2017.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ 2017. 250.000,00€. ΝΈΟ ΕΡΓΟ (ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ). Αφορά σε εργασίες διαγραμμίσεων των οδοστρωμάτων της πόλης (ρεύματα κυκλοφορίας, διαβάσεις πεζών, σήμανση ποδηλατοδρόμων κ.λ.π.). Επίσης σε εργασίες προσαρμογής των φρεατίων οργανισμών κοινής ωφελείας στο οδόστρωμα και τοποθέτησης πινακίδων κυκλοφοριακής σήμανσης και λοιπού εξοπλισμού για την σήμανση των οδών της πόλης για την ασφαλή κυκλοφορία πεζών, ποδηλατών και οχημάτων.

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΥΔΑΤΟΠΥΡΓΟΥ. 150.000,00€. ΝΕΟ ΕΡΓΟ (ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ), που αναφέρεται στην επισκευή και συντήρηση του παλαιού υδατόπυργου στην οδό Κύπρου, στην συμβολή με την οδό Γράμμου. Περιλαμβάνει διάφορες εργασίες (οικοδομικές και Η/Μ εγκαταστάσεων) που αφορούν στην συντήρηση και βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων του υδατόπυργου. Εκτιμάται η δημοπράτηση του έργου εντός του 1ου τριμήνου του 2017 και η ολοκλήρωσή του εντός του 3ου τριμήνου του 2017. Η αποπληρωμή του έργου προβλέπεται στις αρχές του 2018. Εκτιμάται ότι λόγω ανταγωνισμού η προσφερόμενη έκπτωση θα κυμανθεί περί το 30 %, οπότε η συνολικά απαιτούμενη δαπάνη για την ολοκλήρωση του έργου θα διαμορφωθεί περί τις (150.000 Χ 70% =) 105.000 €. (Το ίδιο έργο υπήρχε και στον προϋπολογισμό του 2016, με την πρόβλεψη: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟ 2016, ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟ 2017.)

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΔΩΝ. 750.000,00€. ΝΕΟ ΕΡΓΟ (ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΔΡΑΣΗ), που αφορά στην συντήρηση του οδοστρώματος διαφόρων οδών της πόλης για την βελτίωση της ασφάλειας κυκλοφορίας. Διάρκεια έργου 2017 - 2018. Το έργο δημοπρατείται εντός της άνοιξης του 2017 και προβλέπεται να ολοκληρωθεί και αποπληρωθεί το 2018. Εκτιμάται ότι λόγω ανταγωνισμού η προσφερόμενη έκπτωση θα κυμανθεί περί το 50 %, οπότε η συνολικά απαιτούμενη δαπάνη για την ολοκλήρωση του έργου θα διαμορφωθεί περί τις (750.000 Χ 50% =) 375.000 €.

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΘΟΡΩΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΒΛΑΒΩΝ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. 24.600,00€. Αφορά στην αποκατάσταση πεζοδρομίων που έχουν υποστεί φθορές από επεμβάσεις της υπηρεσίας ύδρευσης για την αποκατάσταση ζημιών στο δίκτυο ή για την κατασκευή/μεταφορά παροχών ύδρευσης. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ, ΣΥΜΒΑΣΗ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟ 2017.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ 2017. 580.000,00€. ΝΕΟ ΕΡΓΟ (ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ), που περιλαμβάνει διάφορες εργασίες (οικοδομικές και Η/Μ εγκαταστάσεων) που αφορούν στην συντήρηση και βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων των σχολείων των Βριλησσίων για το 2017 - 2018 - 2019, εκτιμώμενου προϋπολογισμού εργασιών 580.000 €. Το έργο εκτιμάται να δημοπρατηθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2017 και να ολοκληρωθεί και αποπληρωθεί στα μέσα του 2019. Εκτιμάται ότι λόγω ανταγωνισμού η προσφερόμενη έκπτωση θα κυμανθεί περί το 50 %, οπότε η συνολικά απαιτούμενη δαπάνη για την ολοκλήρωση του έργου θα διαμορφωθεί περί τις (580.000 Χ 50% =) 290.000€.


ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2017

ΣΥΝΟΛΟ ΔΑΠΑΝΩΝ ΕΡΓΩΝ 4.117.926,01€
ΣΥΝΟΛΟ ΔΑΠΑΝΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ 217.350,00€
ΣΥΝΟΛΟ ΔΑΠΑΝΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 211.200,00€
ΣΥΝΟΛΟ ΔΑΠΑΝΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ 1.013.200,00€

ΣΥΝΟΛΟ ΔΑΠΑΝΩΝ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ (ΕΡΓΩΝ, ΜΕΛΕΤΩΝ, ΕΡΓΑΣΙΩΝ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ) 5.559.676,01€

Τα Βριλησσιώτικα Νέα στις 9 Νοεμβρίου 2016 εισήλθαν στον δέκατο χρόνο συνεχούς καθημερινής ενημέρωσης των συμπολιτών μας.

Η πρώτη ημέρα της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας μας ήταν η 9η Νοεμβρίου 2007.

Από τότε και έως σήμερα τα Β.Ν. ανελλιπώς και σε καθημερινή βάση σας ενημερώνουν για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας.

Πρωταρχικά όμως διατυπώνουμε με θάρρος και παρησία την γνώμη μας για τις τοπικές μας εξελίξεις.

Και βέβαια έχοντας πάντα ανοιχτά μάτια και καρδιά δημοσιεύουμε όλες τις διαφορετικές απόψεις υπερασπιζόμενοι το δημοκρατικό δικαίωμα.

Σημειώνουμε ότι εδώ και 30 χρόνια εκδίδαμε - περιστασιακά - τα Βριλησσιώτικα Νέα την ιστορική έντυπη τοπική εφημερίδα.

Λένε  πως τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή των παιδιών, η πιο μαγική εποχή...

Κι όλοι ξέρουμε με πόση λαχτάρα τα παιδιά περιμένουν τη μεγάλη αυτή γιορτή! Αυτές τις μέρες οι ψυχές μας γλυκαίνουν , ζεσταίνονται , μετράνε αντίστροφα ως το ξημέρωμα των Χριστουγέννων .
Τα φώτα, οι στολισμοί στην πόλη , οι μυρωδιές από τα γλυκά..όλα μοιάζουν βγαλμένα από παραμύθι..
Γι αυτό λοιπόν στην Κοινωνία των Πολιτών, αποφασίσαμε να αφιερώσουμε την επόμενή μας εκδήλωση στους μικρούς μας φίλους και να τους ταξιδέψουμε στον κόσμο του παραμυθιού.
Η αγαπημένη μας φίλη Κλαίρη Αρμανίδη – Σακισλή, ή αλλιώς η «Γιαγιά Κλάιρη», θα βρίσκεται κοντά μας,  το Σάββατο 10/12/2016 στις 17.30, και θα μας διαβάσει τα παραμύθια της, παραμύθια που εμπνεύστηκε για το αγαπημένο της εγγονάκι και που πήραν ζωή με την υπέροχη εικονογράφιση της Μαριάννας Δεληγιαννάκη!
Θα έχουμε τη χαρά να μας τα διαβάσει, και παράλληλα θα γίνεται και βιντεοπροβολή των εικόνων. Στο χώρο καθ’ολη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παραβρίσκεται και η παιδαγωγός κα Μαρία Σταματιάδου για να κουβεντιάσει με τα παιδιά και τους γονείς  σχετικά με τις ιστορίες.
Σας περιμένουμε με χαρά λοιπόν στο χώρο μας, Ολύμπου 42 στα Βριλήσσια , με πολλές ακόμη εκπλήξεις για τους αγαπημένους μας μικρούς φίλους, γιατί τους αξίζει -  ειδικά αυτές τις ημέρες..  και γιατί όπως λένε ακόμη: «Όταν σε ζεσταίνει ο ήλιος της παιδικής σου ηλικίας, δεν κρυώνεις ποτέ..»

Κοινωνία των πολιτών

Μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου το άναμμα των φώτων στην Πλατεία Ελευθερίας, δίνοντας  το σύνθημα για την έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο Δήμο Βριλησσίων.
Την έναρξη της εορταστικής περιόδου σηματοδότησε το άναμμα των φώτων από τον Δήμαρχο Ξενοφώντα Μανιατογιάννη στην κατάμεστη πλατεία Ελευθερίας, παρουσία δημοτικών συμβούλων και πλήθους κόσμου.
Ο Δήμαρχος ευχήθηκε σε μικρούς και μεγάλους ‘Καλά Χριστούγεννα με υγεία και προσωπική ευτυχία’.
Τη σκυτάλη στη συνέχεια πήρε η Φιλαρμονική του Δήμου που ανέλαβε να διασκεδάσει τους παρευρισκόμενους με εορταστική μουσική.

Από τη 1η ως την 3η Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Ξεκίνησαν την 1η Δεκεμβρίου οι εργασίες για το ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη στο Βελλίδειο συνεδροακό κέντρο.

Στο Συνέδριο συζητούνται σε ειδικές θεματικές ενότητες ζητήματα όπως οι μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και η υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου οργάνωσης της Δημόσιας Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης, τα οικονομικά των Δήμων και η πρόσβαση στα ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα χρηματοδότησης, η συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού στην τοπική ανάπτυξη, τα προγράμματα κοινωνικής πολιτικής που υλοποιούν οι Δήμοι αλλά και η αναβάθμιση της καταστατικής θέσης και του ρόλου των αιρετών.

Παρών στο Συνέδρι με θέσεις και απόψεις ο Δήμος Βριλησσίων που εκπροσωπείται από τον Δήμαρχο κ. Μανιατογιάννη έτοιμος να καταθέσει τις προτάσεις του.

Page 4 of 61