Κυρ 9 Απρ 2017 06:40:34 μμ

Τοπικές Ειδήσεις
Τοπικές Ειδήσεις

Τοπικές Ειδήσεις (603)

Πρόσκληση

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση της Τετάρτης 15 Μαρτίου στις 7.00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων (Κισσάβου 11), με θέμα:

«Γυναίκα στον καιρό της κρίσης: Υπάρχει διέξοδος;»

Θα μιλήσουν: ΄Ολγα Γεροβασίλη, Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης και

Μαρία Καραμεσίνη, Πανεπιστημιακός, Διοικήτρια ΟΑΕΔ.

Ο.Μ.ΣΥΡΙΖΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Με κεντρικό σύνθημα «Συνεπείς με τις αρχές μας», ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης κατέθεσε στους πολίτες και στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης τον αναλυτικό απολογισμό του έργου και των δράσεων για τα πρώτα 2,5 χρόνια της θητείας της Δημοτικής Αρχής, σε μια μεγάλη εκδήλωση Δημόσιας Λογοδοσίας, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.
Αναφερόμενος, κατ’ αρχήν, στη φιλοσοφία στην οποία βασίστηκε το έργο της Δημοτικής Αρχής αυτό το διάστημα, ο κ. Μανιατογιάνης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου, στην εξασφάλιση πόρων τόσο από την Περιφερειακή Διοίκηση όσο και από ευρωπαϊκά προγράματα για την υλοποίηση μεγάλων τεχνικών έργων, στην πολυδιάστατη περιβαλλοντική πολιτική, που ιδιαίτερα μέσω του επιτυχημένου προγράμματος ανακύκλωσης και διαλογής στην πηγή λειτούργησε αναταποδοτικά για τους δημότες, στην εξαιρετική συνεργασία με το προσωπικό του Δήμου, στην αξιοποίηση του εθελοντισμού, αλλά και στις δράσεις υποστήριξης και αλληλεγγύης ευπαθών ομάδων πολιτών και των προσφύγων.
Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Βριλησσίων, μαζί με την ομάδα των στενών συνεργατών του, αντιδημάρχων και προέδρων των οργανισμών του Δήμου, παρουσίασε αναλυτικά στους άξονες της πολιτικής της Διοίκησης, εστιάζοντας, μεταξύ άλλων:
-    Στην οικονομική βιωσιμότητα του Δήμου, η οποία επέτρεψε τη μείωση των δημοτικών τελών κατά 10% για το 2015 και 5% για το 2017, την κατάργηση καταβολής τροφείων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς για εισοδήματα έως 35.000 ευρώ, την τακτοποίηση οφειλών από απαλλοτριώσεις κ.ά.
-    Στην εξασφάλιση σημαντικών κονδυλίων, συνολικού ύψους 7,2 εκατ. ευρώ, από την Περιφέρεια Αττικής και από ευρωπαϊκά προγράμματα, για τεχνικά έργα στην ύδρευση, για την πεζογέφυρα στην οδό Αναπαύσεως και γενικότερα για τεχνικές και κατασκευαστικές παρεμβάσεις.
-    Στην έμφαση στην καθαριότητα και την ανακύκλωση, με διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή, σε εφαρμογή του ομόφωνα υπερψηφισμένου Στρατηγικού Σχεδιασμού για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων από το Δημοτικό Συμβούλιο Βριλησσίων.
-    Στην επαναπόκτηση και επαναξιοποίηση για τους πολίτες και τους αθλητικούς συλλόγους, του δημοτικού χώρου των οδών Κισσάβου και Μητροπούλου (Οικοδομικό Τετράγωνο 365) και στην ευρύτερη πολιτική απελευθέρωσης-απόκτησης χώρων ζωτικού χαρακτήρα για την περαιτέρω ανάπτυξη της πόλης.
-    Στην ενδυνάμωση της κοινωνικής πολιτικής και των δομών αλληλεγγύης (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικά Ιατρεία κ.λ.π.) εν μέσω παρατεταμένης κρίσης.
-    Στην ουσιαστική στήριξη της εκπαίδευσης, τόσο στα σχολεία όσο και μέσω των δομών του Δήμου (Δημοτικό Κέντρο Μελέτης, Σχολές Μαθητείας, Δωρεάν Εκμάθηση Ξένων Γλωσσών, Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης κ.λπ.), αλλά και του εθελοντισμού, που σε αυτή τη δύσκολη περίοδο συνέβαλε ουσιαστικά στην παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου προς τους πολίτες των Βριλησσίων. 
-    Στην επένδυση σε υποδομές, οργανωμένα προγράμματα και δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού.
-    Στην εξασφάλιση χρηστής και διαφανούς διοίκησης υπέρ του πολίτη σε όλες της πτυχές διοικητικής λειτουργίας της αιρετής διοίκησης και της καθημερινής λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου.
-    Στη στήριξη των σταθερών σχέσεων εργασίας και την προσέλκυση αναγκαίου στελεχιακού προσωπικού και εργατικού δυναμικού για την κάλυψη των αναγκών των δημοτικών υπηρεσιών που οφείλει ένας σύγχρονος δήμος να παρέχει στους πολίτες.
Ο Ξένος Μανιατογιάννης δεν απέφυγε την αυτοκριτική για παραλείψεις και αδυναμίες στην υλοποίηση δεσμεύσεων του κατά το παραπάνω διάστημα, ωστόσο «με γνώση, περισσότερη εμπειρία, αλλά με την ίδια πάντα αποφασιστικότητα», όπως είπε, δεσμεύτηκε για επιτάχυνση στην παραγωγή έργου από τη Δημοτική Αρχή, έως την ολοκλήρωση της τρέχουσας αυτοδιοικητικής περιόδου.
«Με πυξίδα την κρυστάλλινη δημόσια διαχείριση και τις πολιτικές ανάδειξης του δημόσιου χώρου, στη βάση της εξυπηρέτησης των αληθινών κοινωνικών αναγκών και όχι των κάθε λογής ατομικών και παραταξιακών συμφερόντων, όπως συνέβαινε στο παρελθόν, συνεχίζουμε το έργο μας, παίρνοντας δύναμη από την στήριξη των συμπολιτών μας. Δημιουργούμε μαζί, έργο για όλους!», κατέληξε ο Δήμαρχος Βριλησσίων.

Στο «Ομαδικό Πρωτάθλημα Μαθητών - Μαθητριών Ανατολικής Αττικής 2017» που διεξήχθη την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 συμμετείχαν και με τις σχολικές τους ομάδες δύο(2) από τα παραπάνω παιδιά:

-Μπαρτσώτας Θεόδωρος (Γ΄ Δημοτικού) (1η θέση Χρυσό μετάλλιο – 30 συμμετοχές) πρόκριση στο 16o Ομαδικό Πρωτάθλημα Μαθητών – Μαθητριών Αττικής 2017: Συμμετείχε με την Α΄ ομάδα του Σχολείου του σημειώνοντας δύο(2) νίκες σε ισάριθμους αγώνες, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ανάδειξη της ομάδας του Σχολείου του σε Πρωταθλήτρια ομάδα του «Ομαδικό Πρωτάθλημα Μαθητών - Μαθητριών Ανατολικής Αττικής 2017»!!! Άξιο αναφορά αποτελεί το γεγονός πως τη μία από τις δύο νίκες του την πέτυχε αντιμετωπίζοντας παιδί Ε΄ Τάξης Δημοτικού!!!

-Μπαρτσώτας Γεώργιος(Δ΄ Δημοτικού) (10η θέση – 30 συμμετοχές): Συμμετείχε σαν αρχηγός της Β΄ ομάδας του Σχολείου του και μάλιστα στην 1η σκακιέρα που (θεωρητικά τουλάχιστον) αντιμετώπιζε σε κάθε γύρο το πιο δυνατό παιδάκι από τα άλλα Σχολεία σημείωσε δύο(2) νίκες και μία(1) ισοπαλία σε πέντε(5) αγώνες.

Τέταρτη σερί χρονιά στο βάθρο των νικητών(Ασημένιο μετάλλιο) ο Θεόδωρος Μπαρτσώτας στα Ατομικά Σχολικά Πρωταθλήματα σκάκι Ανατολικής Αττικής 2017!!!

Το Σάββατο 4 Μαρτίου διεξήχθη στο THE MALL ATHENS το Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα σκάκι Ανατολικής Αττικής 2017 όπου έλαβαν μέρος δύο(2) παιδιά από τον Σύλλογό μας:

-Μπαρτσώτας Θεόδωρος (Γ΄ Δημοτικού) 6 πόντους/7 γύρους (2η θέση - Ασημένιο μετάλλιο!!!/62 συμμετοχές) – πρόκριση στην Τελική Φάση του 29ου Ατομικού Πρωταθλήματος Μαθητών – Μαθητριών 2017.

Ο Θοδωρής έχασε μόνο από τον Σουχλέρη Νικόλαο στον 6ο γύρο ο οποίος αναδείχθηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά Πρωταθλητής Σχολικών Πρωταθλημάτων Ανατολικής Αττικής, στην κατηγορία της Γ΄ Δημοτικού αυτή τη φορά, με 7 νίκες σε 7 αγώνες.

Θεόδωρος Μπαρτσώτας - 2η θέση και Ασημένιο Μετάλλιo. Άξιο αναφοράς αποτελεί η συνέπεια του Θοδωρή να ανεβαίνει στο βάθρο των νικητών στα σχολικά πρωταθλήματα Ανατολικής Αττικής καθώς το 2014 στην κατηγορία των νηπίων είχε καταλάβει την 1η θέση - Χρυσό μετάλλιο, το 2015 στην κατηγορία της Α΄ Δημοτικού είχε καταλάβει τη 2η θέση – Ασημένιο μετάλλιο και το 2016 στην κατηγορία της Β΄ Δημοτικού είχε καταλάβει την 3η θέση – Χάλκινο μετάλλιο .

Επίσης πολύ καλά τα πήγε ο αδελφός του Θοδωρή ο Γιώργος που αγωνίστηκε στην πιο απαιτητική κατηγορία της Δ΄ Δημοτικού, ο οποίος έχασε από τον πρωταθλητή της κατηγορίας Κούμενο Στέφανο, ενώ έφερε ισοπαλία με το πρώτο κορίτσι της κατηγορίας Αθανασία Σουμελά.

Οι παραπάνω επιτυχίες πιστώνονται τόσο στα ίδια τα παιδιά και τους γονείς τους, όσο και στον προπονητή τους FM Αζή – Αζίζη Έκτορα και αποτελούν ένα δείγμα της μεθοδικής δουλειάς της προπονητικής ομάδας του Συλλόγου, καθώς το σκακιστικό τμήμα του Συλλόγου, μετά από εμπειρία 20 χρόνων, έχει οργανωθεί κατά τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε μέσω τριών επιπέδων (αρχαρίων - μέσων - αγωνιστικό), να καλύπτει τις ανάγκες όποιου παιδιού επιθυμεί να ασχοληθεί πέρα από ψυχαγωγικά και αγωνιστικά με το σκάκι.

Καθαρά Δευτέρα στα Βριλήσσια

Με μεγάλη επιτυχία γιορτάστηκαν στον Δήμο Βριλησσίων τα Κούλουμα, στο Θέατρο ‘Αλίκη Βουγιουκλάκη’ την Καθαρά Δευτέρα.

Στο παραδοσιακό γλέντι που στήθηκε από τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου, προσφέρθηκαν πατροπαράδοτες λιχουδιές, σαρακοστιανοί μεζέδες, άφθονο κρασί, τσίπουρο, μπύρα και αναψυκτικά.

Ο χώρος του θεάτρου γέμισε από παιδιά για το πέταγμα του χαρταετού, ενώ οι μεγαλύτεροι διασκέδασαν και χόρεψαν με κέφι και καλή διάθεση υπό τους ήχους ζωντανής παραδοσιακής μουσικής.

Την εορταστική διάθεση των επισκεπτών ανέβασαν με το χορό και το τραγούδι τους τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων Κρητών & Ποντίων Βριλησσίων.

Ευχές για καλή Σαρακοστή και καλή διασκέδαση έδωσαν ο Δήμαρχος Βριλησσίων κ. Ξενοφών Μανιατογιάννης και η Πρόεδρος του ΠΑΟΔΗΒ κ. Ιωάννα Κυρίτση.

Το ‘παρών’ έδωσαν Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τις ευγενικές χορηγίες των εταιριών: ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ, ΞΕΝΙΑ, ΛΟΥΞ, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ & ΚΡΑΣΙΑ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ που συμμετέχουν και στηρίζουν τις δράσεις του Δήμου.

Διακοπή Νερού

Την Πέμπτη 02/03/2017 από 08:00 έως 13:30, έχει προγραμματιστεί διακοπή ύδατος στην οδ. Αθ.Διάκου από Μ. Αλεξάνδρου έως τέρμα Αθ.Διάκου και στην οδ. Καλαβρύτων από Αθ.Διάκου έως Π.Π.Γερμανού, προκειμένου να αποκατασταθεί βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης.

Σημειώνεται ότι οι αναφερόμενες ώρες διακοπής είναι προσεγγιστικές και ανάλογα με την εξέλιξη των εργασιών, ενδέχεται να μεταβληθεί ο χρόνος ή και η περιοχή διακοπής του νερού.

Ο Δήμος καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την συντομότερη αποκατάσταση του προβλήματος.

Σε περίπτωση που λόγω καιρικών συνθηκών ή οποιασδήποτε άλλης αιτίας δεν πραγματοποιηθεί ή δεν ολοκληρωθεί η αποκατάσταση, η διακοπή θα επαναληφθεί την επόμενη ημέρα, την ίδια ακριβώς ώρα.

Page 2 of 61