Κυρ 9 Απρ 2017 06:39:34 μμ

Πρώτα Θέματα
Πρώτα Θέματα

Πρώτα Θέματα (910)

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
‘ΟΙ ΤΡΑΝΤΕΛΛΗΝΕΣ’
Κύπρου 8 Βριλήσσια

Πρόσκληση

Η Ένωση Ποντίων Βριλησσίων οι ‘Τραντέλληνες’ σας  προσκαλεί στην εκδήλωση για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, τη Δευτέρα 16 Μαΐου, στις 19:30, στο Πνευματικό Κέντρο Βριλησσίων που βρίσκεται στο πάρκο ‘Μίκης Θεοδωράκης’, στην αίθουσα ‘Νίκος Εγγονόπουλος’ (ΤΥΠΕΤ - ανάμεσα στις οδούς Μπακογιάννη και Υμηττού).
Ομιλητής, ο εκπαιδευτικός και ιστορικός δρ. Αντώνης Παυλίδης.
Θα γίνει προβολή ταινίας.

Ο Πρόεδρος

Σταύρος Πανικίδης

Πληροφορίες:

Δημήτρης Δαμιανίδης: 6944457126
Γιώργος Χονδροματίδης: 6974422730

Ενημέρωση της αντιδημαρχίας περιβάλλοντος για τη μείωση των απορριμμάτων και εν γένει θέματα καθαριότητας - ανακύκλωσης.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) για το 2015 ο συνολικός όγκος απορριμμάτων που εναποτέθηκαν στις εγκαταστάσεις του ήταν κατά 3,9% μικρότερος από το 2014, σημαντικά μειωμένος από το μέσο όρο μείωσης των απορριμμάτων στην Αττική που ήταν 2,4%. Πέραν από την ανάγνωση του στοιχείου αυτού ως συνέπεια της μακροχρόνιας οικονομικής ύφεσης, το σημαντικό είναι ότι οι κάτοικοι των Βριλησσίων ανταποκρίνονται γρηγορότερα και με ζέση στο μήνυμα ευαισθητοποίησης για μείωση των απορριμμάτων και αύξηση ανακύκλωσης ακολουθώντας την προσπάθεια της νέας δημοτικής αρχής, εντός του πλαισίου του νέου περιφερειακού σχεδιασμού και του δημοτικού προγραμματισμού, όπως έχει υπερψηφιστεί από τους δημότες και αποτυπωθεί στο Στρατηγικό Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΤΣΔΑ) του Δήμου Βριλησσίων, για περιβαλλοντικά βιώσιμη διαχείριση των απορριπτόμενων υλικών.   
Σημειώνεται ότι  ο Δήμος Βριλησσίων σε συνεργασία με τον ΕΔΣΝΑ υλοποιούν πρότυπο πρόγραμμα χωριστής συλλογής οργανικών αποβλήτων των καταστημάτων και σούπερ μάρκετ με είδη μαναβικής της και των παραγωγών λαϊκής αγοράς για μετατροπή σε υψηλής ποιότητας κόμποστ στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ Άνω Λιοσίων), καθώς και ειδικό πρόγραμμα χωριστής συλλογής των κλαδιών, φύλλων και εν γένει κλαδεμάτων των συνοικιών του Δήμου μας και μετατροπής τους επίσης σε κομποστ στον ίδιο χώρο, αντί της δαπανηρής και αντιπεριβαλλοντικής ταφής τους στον ΧΥΤΑ Φυλής.
Παρακαλούνται οι κάτοικοι των Βριλησσίων να βοηθούν το έργο χωριστής αποκομιδής κλαδιών, εξάγοντας τα κλαδέματα τους από τις οικίες δεματοποιημένα  και ειδοποιώντας εκ των προτέρων τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος (τηλ. 210 6130917), ενώ όσοι επιθυμούν να συμβάλλουν εθελοντικά στη χωριστή αποκομιδή αποβλήτων μαναβικής  των οικιών τους έχουν τη δυνατότητα να τα αποθέτουν καθημερινά στα γραφεία  της υπηρεσίας καθαριότητας, επί της οδού Σπύρου Λούη 5 και Βριλησσού (παραρεμάτια οδός ρέματος Βριλησσού), ή κάθε Παρασκευή μετά το πέρας της λαϊκής αγοράς (4 μ.μ.) στις ειδικές πορτοκαλί σακούλες οργανικών απορριμμάτων του ΕΔΣΝΑ και στα σημεία-σωρούς οργανικών μαναβικής πέριξ των πάγκων των παραγωγών.
Υπενθυμίζεται, ακόμα, ότι ο Δήμος Βριλησσίων σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ)  έχει εισάγει νέο ρεύμα ανακύκλωσης γυαλιού με τοποθέτηση των ειδικών κωδώνων ανακύκλησης γυάλινων συσκευασιών κεντροβαρικά σε όλη την πόλη για να υπάρχει αυτή η δυνατότητα σε κοντινή απόσταση από κάθε σπίτι και έχει πυκνώσει το δίκτυο των κλασσικών (μπλε) κάδων ανακύκλωσης για ευκολότερη απόρριψη των ανακυκλώσιμων υλικών. Όσοι κάτοικοι της πόλης μας επιθυμούν την ειδική τσάντα ανακύκλωσης μπορούν τηλεφωνικά να αιτηθούν σχετικά στην υπηρεσία Καθαριότητας (τηλ. 210 6130917) και να τη λάβουν άμεσα.

Ξεκινά άμεσα το έργο αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης στα Άνω Βριλήσσια, ύψους 500.000€.
Το έργο αφορά στην αντικατάσταση του κεντρικού τροφοδοτικού αγωγού στις οδούς Αγιάσου-Β.Ηπείρου – Καλαβρύτων-Σολωμού.
Το έργο αυτό μαζί με το τμήμα της οδού Σεβαστιανού ολοκληρώνει ένα δίκτυο σύγχρονο, απαλλαγμένο από αμίαντο και από τις αλλεπάλληλες βλάβες, λόγω παλαιότητας, το οποίο θα εξαλείψει τις διακοπές νερού στην περιοχή των Άνω Βριλησσίων.

ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ

Θυμάμαι, τραβούσαμε νότια, με μια σιγουριά, μ' έναν παλμό στα σκέλια όλο χάχανο.Τρυφερές αγελάδες και πλούσιοι μαστοί, προμήνυαν μια λυγερή, τριζάτη άνοιξη, που λίγωνε τα γέλια.
Ο δρόμος, όχι, δεν ήταν μακρύς, καθώς τους είχα ήδη προετοιμάσει και πράγματι έφτανε μια καλή σποριά στο κατάλληλο χωράφι, για να ριζώσουμε και στο δίπλα. Πάντα ο σπόρος, ο ευλογημένος σπόρος που η δύναμη του ξεγλιστρούσε τα εμπόδια και εκτόξευε τις πολύχρωμες, κουτσομπόλες κορίνες στα ιδρωμένα όλο πάθος χέρια, των επόμενων αναρριχητών, λαμπαδηδρόμων. Κανένας μας δεν πρόσεξε, ούτε και τόλμησε να σχολιάσει τις βρώμικες παλάμες που απλώνονταν κατά μήκος και πλάτος της πολύβουης διαδρομής. Άλλωστε τι δουλειά είχαν να καταθέτουν απόψεις για την υγιεινή ή ακόμα χειρότερα την αισθητική, των πρόθυμων χεριών. Το μόνο που μας ενδιέφερε ως σοβαρούς επαγγελματίες, ήταν να καταθέτουμε σπόρους, όχι απόψεις και αυτό κάναμε με συνέπεια και επιμονή.
Ποτέ δεν θα ξεχάσω αυτά τα υπέροχα ανοιξιάτικα πρωινά, όλο γεύση και υπόσχεση. Απέραντα μεθυστικά σκοτάδια και θάλασσες με χάρτινα χρωματιστά βρακάκια. Αλήθεια, δεν έχουμε κανένα παράπονο, τουναντίον είμαστε ευτυχείς που πατήσαμε και αυτόν τον τόπο. Αλλά, φίλοι μου, το ταξίδι, το μεγάλο ταξίδι του σπόρου συνεχίζεται...
Εύχομαι υγεία, αγάπη και ευημερία.

Ειλικρινά δικοί σας

Οι Φίλοι σας

ΧΡΗΣΤΟΣ Ι. ΒΑΤΟΥΣΙΟΣ

Ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Βριλησσίων, θα διοργανώσει Ποδηλατικό Γύρο την Κυριακή 15 Μαίου 2016 και ώρα 10:00, με αφετηρία και τερματισμό το Πάρκο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ (πρώην ΤΥΠΕΤ) Μπακογιάννη και Πλαταιών στα Βριλήσσια.

Απαραίτητη προυπόθεση συμμετοχής η χρήση προστατευτικού κράνους.

Αιτήσεις συμμετοχής έως την Παρασκευή 13 Μαίου 2016 στον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό.

Κλειστό Γυμναστήριο

Ολυμπιονικών και Σπ. Λούη
Τηλ. Επικ. 2108101510

Μετά τον Ποδηλατικό Γύρο, στον ίδιο χώρο, θα ακολουθήσει γιορτή για τα παιδιά με διάφορα δρώμενα και πολλές εκπλήξεις, ενώ θα συγκεντρωθούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για Το Χαμόγελο του Παιδιού.
Σας περιμένουμε!

Mία ανηφόρα και μία κατηφόρα για τον Δ’ αγώνα δήλωσε με χιούμορ ο Δήμαρχος Πεντέλης…

Συνέντευξη Τύπου του Δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, της πρωταθλήτριας μεγάλων αποστάσεων Αναστασίας Καρακατσάνη, του προπονητή της Παναγιώτη Χαραμή, της FEEL GOOD Sports Club (Πρόεδρος Ανδρέας Καπώνης) στο Παλαιό Δημαρχείο Πεντέλης (Παλαιό Δημαρχείο Πεντέλης στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων της Δ. Κ. Πεντέλης (Ηγ. Μακρυγιάννη 2 πλ. Χαραυγής, Πεντέλη)

Δηλώσεις Δημάρχου Πεντέλης κου Δημήτρη Στεργίου - Καψάλη

«Ο Δήμος Πεντέλης διοργανώνει τον Δ’ αγώνα ATTICA BANK 3ο RUN&FUN Grand Prix και στηρίζει τους Δημότες του με Δωρεάν συμμετοχή στον Δ’ αγώνα. Η διαδρομή είναι πολύ καλή με μία ανηφόρα και με μία κατηφόρα», τόνισε με χιούμορ ο κος Στεργίου και δεν δίστασε να εκφράσει την πρότασή του για τους επόμενους αγώνες ATTIKA RUN&FUN 2017 να πραγματοποιηθεί ο ΤΕΛΙΚΟΣ στον Δήμο Πεντέλης. Ακόμα κάλεσε τους μαθητές των σχολείων Πεντέλης να λάβουν μέρος στον αγώνα, να χαρούν, να τρέξουν και να στηρίξουν την διοργάνωση αυτή όπως επίσης και τους Δημότες Πεντέλης να εγγραφούν feelgoodsports.gr /ΑΓΩΝΕΣ να έρθουν να τρέξουν.

Τέλος, ευχαρίστησε την FEEL GOOD Sports Club και τον Πρόεδρο Ανδρέα Καπώνη για την συνδιοργάνωση, τόνισε δε την ευθύνη που έχει ο αγώνας από θέμα ασφάλειας και είπε πόσο σημαντική είναι η συνεργασία του Δήμου, της FEEL GOOD Sports Club και των ομάδων αυτών για την σωστή τήρηση κανόνων ασφαλείας ώστε να τρέξουν οι δρομείς με ασφάλεια.


Στην συνέχεια ο κύριος Ανδρέας Καπώνης Πρόεδρος της FEEL GOOD Sports Club και πρώην πρωταθλητής Ελλάδος στον ακοντισμό καλωσόρισε το κοινό στην κοινή συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Παλαιό Δημαρχείο Πεντέλης.

«Όλοι οι δρομείς θα ακολουθήσουν θαυμάσια διαδρομή εισπνέοντας καθαρό αέρα όλοι δε, θα πάρουν σαν επιβράβευση αναμνηστικά μετάλλια, νερά ΒΙΚΟΣ, μπανάνες DOLE στον τερματισμό που θα γίνει στην Πλατεία Αγίας Τριάδας.Ο δε αγώνας θα χρονομετρηθεί ηλεκτρονικά για όλους τους δρομείς θα υπάρξει κατάταξη & βαθμολογία (3 αγώνες ήδη διεξήχθησαν) Δ’ αγώνας Δήμος Πεντέλης

Θα υπάρχει DJ με μουσική POP & τελευταία hits όπως επίσης & GYM DANCE με ειδικευμένη γυμνάστρια για προθέρμανση των δρομέων .

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Attica Bank για την στήριξή της που συνεχίζεται, το METROPOLITAN HOSPITAL με τα ασθενοφόρα του τους γιατρούς και τους διασώστες του και την SAUCONY που μας υποστηρίζει με αθλητικά T-Shirts, παπούτσια για το προσωπικό μας, τους εθελοντές & με πολλά δώρα για τους δρομείς.

Επίσης το ACTION24, Καθημερινή και το Runningnews.gr τους επίσημους χορηγούς επικοινωνίας μας.

Τέλος να ευχαριστήσουμε και τον επίσημο συνεργάτη μας PhotoAction με τις υπέροχες φωτογραφίες που βγάζει».

Η Αναστασία Καρακατσάνη πρωταθλήτρια μεγάλων αποστάσεων διεκδικήτρια του GRAND PRIX και ο προπονητής της Παναγιώτης Χαραμής παρακίνησαν όλους τους δρομείς να έρθουν να τρέξουν στον Δ αγώνα ATTICA BANK 3o RUN&FUN Grand Prix της Πεντέλης και τόνισαν πόσο σημαντικό είναι ο αθλητισμός στην εποχή που διανύουμε, ακόμα ανέφεραν ότι η διοργάνωση/EVENT είναι επιπέδου υψηλών προδιαγραφών όπως οι διεθνείς αγώνες RUNNING που διεξάγονται στο εξωτερικό και αυτό χάριν του διοργανωτή αθλητικού συλλόγου «Η ΕΥΕΞΙΑ» FEEL GOOD Sports Club

Όλοι ευχήθηκαν καλή επιτυχία στον Δ’ Αγώνα ATTICA BANK 3o RUN&FUN Grand Prix που θα διεξαχθεί στον Δήμο Πεντέλης στις 17 Απριλίου που διεξάγεται με 1 μήνυμα: Τρέξε για καλό σκοπό ! Ενισχύστε 1) τα Παιδικά Χωριά SOS 2) το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ.

Page 10 of 83