Κυρ 9 Απρ 2017 06:39:33 μμ

Πρώτα Θέματα
Πρώτα Θέματα

Πρώτα Θέματα (910)

Ανοιχτή εκδήλωση διαβούλευσης για την πορεία του νέου περιφερειακού σχεδιασμού και του νέου δημοτικού προγραμματισμού στη  διαχείριση αποβλήτων
Στα πλαίσια της Εβδομάδας Περιβάλλοντος, το πρωί του Σαββάτου 4 Ιουνίου 11 π.μ., θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία για την πορεία του νέου Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) και του νέου δημοτικού προγραμματισμού του Δήμου Βριλησσίων για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων της πόλης.
Θα παρουσιαστούν εισηγήσεις εκπροσώπων των αρμόδιων εμπλεκόμενων φορέων και θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και τοποθετήσεις για ένα από τα πλέον σημαντικότερα ζητήματα για το Δήμο μας και την Αττική συνολικά.
Πρόγραμμα:
11:00 Προσέλευση – Χαιρετισμοί
11:30 «Εξέλιξη δράσεων του Στρατηγικού Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων του Δήμου Βριλησσίων», Θεοδόσης Καλλίτσης - Προϊστάμενος Τμήματος Καθαριότητας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων.
11:50 «Παρουσίαση Εξειδικευμένου Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων του Δήμου Βριλησσίων», Βασιλική Στεργίου – Πολιτικός Μηχανικός
12:10 «Τα αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης και η εξελισσόμενη επεξεργασία για την οριστικοποίηση του νέου Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ)», Ανδρέας Πανταζόπουλος – Ειδικός Συνεργάτης Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ)
12:30 «Ενημέρωση για το νέο ρεύμα αποκομιδής οργανικών στο Δήμο Βριλησσίων και τις δυνατότητες ανάπτυξης της δημοτικής και συνοικιακής κομποστοποίησης», Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Καθαριότητας & Πολιτικής Προστασίας, Αλέξης Μαυραγάνης
12:50 Ανοιχτή Συζήτηση – Ερωτήσεις/Τοποθετήσεις

Στα πλαίσια της Eβδομάδας Περιβάλλοντος και σύνδεσης του περιβάλλοντος με την υγεία, μεταξύ των άλλων δράσεων που έχουν προγραμματιστεί ηΑντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων μέσω των Κοινωνικών του Ιατρείων–Φαρμακείου καιμε την στήριξη της  κινητής μονάδας του "Ερρίκος ΝτινάνΗospitalCenter", προγραμματίζει 3μερο Υγείας και Πρόληψης,με ΔΩΡΕΑΝ προληπτικές Καρδιολογικές – Δερματολογικές – Ορθοπεδικές – Οφθαλμολογικές εξετάσεις για όλους τους πολίτες.

Ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων:
1 Ιουνίου 2016 : καρδιολογικές εξετάσεις
2 Ιουνίου 2016 : δερματολογικές και οφθαλμολογικές εξετάσεις
3 Ιουνίου 2016 :ορθοπεδικές και οφθαλμολογικές εξετάσεις

Η Κινητή Μονάδα Υγείας του "ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ" θα βρίσκεται στην Πλατεία Αναλήψεως ,10.00-16.00.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και ραντεβού : 210-8045564

Σε περίπτωση που έχετε παλαιότερες εξετάσεις παρακαλούμε να τις έχετε μαζί σας.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων της Εβδομάδας Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων.
Το πρωινό της Κυριακής 29 Μαΐου 2016, σε συνεργασία με το Δήμο Πεντέλης, τον Σύνδεσμο Προστασίας & Ανάπλασης Πεντελικού (ΣΠΑΠ), τους εργαζόμενους του σούπερ μάρκετ ΑΒ της Λ. Πεντέλης στα Βριλήσσια και με την παρουσία ενεργών πολιτών, αιρετών και δημοτικών υπαλλήλων, πραγματοποιήθηκε σχολαστικός καθαρισμός του Δάσους Θεόκλητου, καθώς και του τμήματος της ρεματιάς Πεντέλης - Χαλανδρίου στα όρια Βριλησσίων -Μελισσίων (ύψος Π. Μελά – Ακραίον) ενόψει της κορύφωσης των δράσεων με την πεζοπορία - περιήγηση της ρεματιάς σε ολόκληρο το μήκος της, την ερχόμενη Κυριακή 5 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση εθελοντών πυροπροστασίας και πολιτών σε συνεργασία με τον υπεύθυνο για την περιοχή 12ο Πυροσβεστικό Σταθμό, με εκπαιδευτή τον κ. Ν. Λιάκο. Η εκπαίδευση επικεντρώθηκε στην κατάρτιση εθελοντών και πολιτών σε καταστάσεις δασικής πυρκαγιάς, ενώ επεκτάθηκε και σε βασικές οδηγίες διαχείρισης τροχαίων ατυχημάτων και δυνατοτήτων συνεισφοράς εθελοντών πολιτών.
Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης από το Δάσος Θεόκλητου χαιρέτησε τις εκδηλώσεις της Εβδομάδας Περιβάλλοντος και ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία πλήθους εθελοντών, ενώ ευχήθηκε και για ήσυχη αντιπυρική περίοδο με όπλο την πρόληψη και ασπίδα την αγνή εθελοντική συμμετοχή για την προστασία του πλούσιου φυσικού μας περιβάλλοντος.
Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ.Α.Μαυραγάνης, ικανοποιημένος από την επιτυχία των εκδηλώσεων της πρώτης ημέρας δράσεων περιβάλλοντος, κάλεσε σε αντίστοιχη και ακόμα πιο μαζική συμμετοχή στις επόμενες περιβαλλοντικές εκδηλώσεις που ακολουθούν.
Στην πρωινή δράση καθαρισμού παραβρέθηκαν, ακόμα, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Κ. Βαφειάδης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γ. Χονδροματίδης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΠΑΠ Π. Φυκίρης και ο Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού (ΠΑΟΔΗΒ) κ. Φ.Βαγενάς.
Ο Δήμος Βριλησσίων ευχαριστεί θερμά:
-    τον Δήμαρχο Πεντέλης κ. Δ. Στεργίου-Kαψάλη για τη συνεργασία ανάπτυξης της δράσης και την ενεργό συμμετοχή του,
-    τον Πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Μελισσίων κ. Γ. Βορέα και τα μέλη του Εθελοντικού Κλιμακίου και τους εργαζόμενους του Δήμου Πεντέλης,
-    τη διοίκηση και τα μέλη του ΣΠΑΠ για τη μαζική και ενεργό συμβολή τους στην πραγματοποίηση της δράσης καθαρισμού
Ο Δήμος Βριλησσίων ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Διευθυντή και τους εργαζόμενους του καταστήματος ΑΒ Βριλησσίων - Λ. Πεντέλης για την ενεργό παρουσία και την άοκνη προσπάθειά τους στη δράση καθαρισμού του Δάσους Θεόκλητου.

Την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016,ο Δήμαρχος Βριλησσίων κ. Ξ. Μανιατογιάννης παρευρέθηκε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής(Π.Ε.Δ.Α.)για τη λήψη απόφασης επί του προσχεδίου Σχεδίου Νόμου ‘Ρυθμίσεις θεμάτων Ο.Τ.Α. και άλλες διατάξεις’.
Ο Δήμαρχος, κατά την τοποθέτησή του, όρισε ως κυρίαρχο θέματις υπερωρίες και τη νυχτερινή εργασία των υπαλλήλων των υπηρεσιών, καθώς η καθυστέρηση υπογραφής της απόφασης που λαμβάνει το Δημοτικό Συμβούλιο κάθε αρχή του έτους έχει ως αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία του Δήμου τους μήνες αυτούς, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.
Επίσης, ο κ.Μανιατογιάννης ζήτησε να δοθεί η δυνατότητα ‘απελευθέρωσης’ των προσλήψεων καθώς και απλούστευσης των διαδικασιών αυτών.

ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ.

SUMMER CAMP 2016.

ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ.

Από την Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 ξεκίνησαν οι εγγραφές των παιδιών για το καλοκαιρινό πρόγραμμα του Δήμου Βριλησσίων.

Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά από Δευτέρα – Παρασκευή στον Αθλητικό Τομέα 09:00 – 14:30 και Δευτέρα-Τετάρτη και Παρασκευή απόγευμα από 18:00 – 20:00.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να επικοινωνούν με τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ - ΕΔΡΑ: Κλειστό Γυμναστήριο Ολυμπιονικών και Σπ. Λούη (τέρμα Κισσάβου).

Τηλ. Επικ. 210 8101510-11 Fax 2108034190

E-mail : This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ : Πάρκο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ(πρώην ΤΥΠΕΤ) Μπακογιάννη & Πλαταιών.
Τηλ. Επικ. 2106095171, 2106095505
E. Mail This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

http://www.vrilissia-arts-sports.gr/

Την τελευταία περίοδο, τα γεωπολιτικά ζητήματα, ολοένα και περισσότερο, έρχονται στην επικαιρότητα, ίσως γιατί πλέον είναι δύσκολο να υποτιμηθούν και να κρυφτούν «κάτω από το χαλί» της τρέχουσας πολιτικής.

Η χώρα δεν βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη μόνο με μια κατάσταση αποικίας χρέους, αλλά προοδευτικά εμπλέκεται και σε μια ζώνη πολέμων και αναταραχών. Και εις μάτην όσων έχουν ανάγει τα πάντα σε ζήτημα οικονομικών διευθετήσεων, η γεωπολιτική απειλή εισέρχεται βίαια στο επίκεντρο της πραγματικότητας.

Όπως το 2010 βρεθήκαμε απροετοίμαστοι στο ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, έτσι και σήμερα, το ίδιο αμέριμνα φαίνεται να αντιμετωπίζουμε τους διαγραφόμενους εθνικούς κινδύνους.

Κι’ όμως. Μια χώρα σε κατάσταση κοινωνικής και εθνικής καταστροφής και με γκέτο στο εσωτερικό της, μόνο με μια συνολική ματιά μπορεί να αναζητήσει διέξοδο.

Γι' αυτό, η δυνατότητά μας να επιβιώσουμε προϋποθέτει την κατανόηση συνολικά των προβλημάτων που μας αφορούν και των σύνθετων παραμέτρων τους, ώστε ένα καθολικό πνεύμα αντίστασης και αισιοδοξίας, να μπορέσει να αναδυθεί και να αντιστοιχηθεί με τις ανάγκες της περιόδου.

"Η γεωπολιτική απειλή. Αιγαίο, Κύπρος, Συρία, μεταναστευτικό, στο φόντο της κρίσης".

Συζήτηση με τον δημοσιογράφο Σταύρο Λυγερό

Κυριακή 22 Μαΐου 2016, 7.30 μ.μ. Πάρκο «Μ. Θεοδωράκης», (ΤΥΠΕΤ), Μπακογιάννη 38-42, Βριλήσσια

Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων «Δράση για μια Άλλη Πόλη».

Page 9 of 83