Κυρ 9 Απρ 2017 06:39:31 μμ

Πρώτα Θέματα
Πρώτα Θέματα

Πρώτα Θέματα (910)

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016, συνδιοργανώνεται φιλανθρωπικός αγώνας δρόμου από τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό Βριλησσίων και το ATTICA GALA Best Runners - Δρόμος Υγείας, με σκοπό τη συγκέντρωση ειδών για τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 10.00 π.μ. με αφετηρία το Δημοτικό Γήπεδο Βριλησσίων (τέρμα οδού Κισσάβου), και θα υπάρξουν διαδρομές για διάφορα επίπεδα.

Τα είδη που μαζεύονται είναι είδη καθαρισμού - ατομικής υγιεινής και τυποποιημένα τρόφιμα.

Τρίτη 12 Ιουλίου: «Δημοκρατία, ένα άγνωστο πολίτευμα».

Ο Αλέξανδρος Κόντος, διδ. Κοινωνικής Ιστορίας και συγγραφέας, στον κήπο της "Δράσης"

Την προσεχή Τρίτη 12 Ιουλίου στις 8.30 το βράδυ ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος των τεσσάρων εβδομαδιαίων συζητήσεων στον κήπο της "Δράσης", (Πίνδου 30 & Μαραθώνος), με τη διάλεξη του Αλέξανδρου Κόντου "Δημοκρατία ένα άγνωστο πολίτευμα". Ήδη η θετική εμπειρία αυτών των συζητήσεων και η ανταπόκριση των συνδημοτών μας, μας οδηγεί στον προγραμματισμό ενός νέου κύκλου τον Σεπτέμβριο.

"Η Δημοκρατία στάθηκε το κύριο στοιχείο, η ειδοποιά διαφορά, που έκανε τον Ελληνικό Πολιτισμό μοναδικό. Η Δημοκρατία, αυτή μόνη, διαφοροποίησε τον Ελληνικό Πολιτισμό από όλους τους άλλους. Τίποτε άλλο. Ούτε το κλίμα ούτε η γεωγραφική θέση..."

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΩΝ 12 ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ - 30 ΙΟΥΝΙΟΥ

29 ΙΟΥΝΙΟΥ: ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΕΟΡΤΗΣ ΑΓΙΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

Ώρα 7:15 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Ώρα 7:15 μ.μ. Ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός.

Ώρα 9:00 μ.μ. Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων.

Μετά το πέρας της Λιτανείας, το τμήμα παραδοσιακών χορών του Ιερού μας Ναού, υπό την καθοδήγηση της κ. Μαριάμ Τζεβελεκάκη, θα παρουσιάσει Ελληνικούς χορούς στον προαύλιο χώρο του Ιερού μας Ναού.

30 ΙΟΥΝΙΟΥ: ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

Ώρα 7:00 π.μ. Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Ώρα 7:00 μ.μ. Η ακολουθία του Εσπερινού, του μικρού Αγιασμού και η Ιερά Παράκλησις των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων.

Τηλ: 2106132281 email: agioi This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it /site:www. agioi12apostoloi. gr

Τρίτη 28 Ιουνίου: Η Κούβα και η Βενεζουέλα από κοντά!
Ο Βαγγέλης Γονατάς και η Λουκία Κωνσταντίνου μιλούν για την πραγματικότητα στις δύο χώρες της Λατινικής Αμερικής.
Την προσεχή Τρίτη 28 Ιουνίου, στις 8.30 το βράδυ, διεξάγεται η δεύτερη κατά σειρά προγραμματισμένη συζήτηση στον κήπο της «Δράσης», (Πίνδου 30 & Μαραθώνος, Βριλήσσια), με θέμα «Η Κούβα και η Βενεζουέλα σήμερα».

(http://www.drasivrilissia.gr/themata/parousiash.aspx?sxID=2888)

Οι δύο χώρες, για διάφορους λόγους, βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με τις αντιφατικές «πληροφορίες» των διεθνών ΜΜΕ να βομβαρδίζουν συστηματικά την κοινή γνώμη. Τι όμως πραγματικά συμβαίνει; Μια αυθεντική και αναλυτική ματιά, από δυο ομιλητές που γνωρίζουν «από πρώτο χέρι» την κοινωνικοπολιτική κατάσταση στη Λατινική Αμερική.

Ο Βαγγέλης Γονατάς και η Λουκία Κωνσταντίνου είναι «παιδιά» της μεταπολίτευσης με έντονη δράση στα Βόρεια Προάστια. Πρωτοστάτησαν από το 2004 έως το 2006 στην πολιτική κίνηση γύρω από την σύνταξη και διάθεση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ του Αμαρουσίου και από το 2007 έως το 2013 ήταν διαχειριστές της ιστοσελίδας ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.

Τα τελευταία πέντε χρόνια διαμένουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα στη Κούβα, αρθρογραφούν στο Δίκτυο Bloggers La Red Solid@ria Griega και δραστηριοποιούνται μέσα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «José Martί». Συνεργάζονται με τις εκδόσεις Διεθνές Βήμα και ασχολούνται με μεταφράσεις Κουβανικών βιβλίων στα Ελληνικά.

Έχουν μεταφραστεί και κυκλοφορούν:

ΚΑΡΛΟΣ ΤΑΜΠΛΑΔΑ: «Τσέ Γκεβάρα – Η πολιτική οικονομία της οικοδόμησης του Σοσιαλισμού». (Συμπεριλαμβάνονται 2 ανέκδοτα κείμενα του Τσε Γκεβάρα). Εκδόσεις ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΗΜΑ, 6/2014

«Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα Βενεζουέλας: Το κόκκινο βιβλίο. Θεμελιακές αρχές».
Εκδόσεις ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ, 3/2015

«ΚΟΥΒΑ – ΗΠΑ η επανάσταση δεν εξαγοράζεται»
Έκδοση ΠΟΛΙΤΙΣΤ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΟΣΕ ΜΑΡΤΙ – Διάθεση ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΗΜΑ 6/2015

«Γυναίκες στην Κούβα. Μια επανάσταση μέσα στην επανάσταση» Εκδόσεις ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΗΜΑ 3/2016

ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ

- Ούγκο Τσάβες. Ιστορίες του Arañero , (Συμπεριλαμβάνεται: O Oύγκο Τσάβες μιλάει για τον Φιντέλ Κάστρο). Εκδόσεις VADELL Hermanos Editores C. A. 2012.
- Ραούλ Κάστρο: Κεντρική Εισήγηση στο 7ο Συνέδριο του PCC.
- Φιντέλ Κάστρο: H ιστορία θα με δικαιώσει.
- Fracsisco Soberon Valdes: Το ΕΥΡΩ. Νομισματική ένωση και κρίση. Εκδόσεις ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ. Αβάνα 2014.

Σεμινάριο Αυτοάμυνας για την 3η Ηλικία - Δευτέρα 27/6/2016

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων, στο πλαίσιο του Κοινωνικού του προγράμματος προστασίας για όλους και ιδιαίτερα για τα μέλη μας στη Λέσχη Φιλίας (ΚΑΠΗ), προγραμματίζει δωρεάν Σεμινάριο Αυτοάμυνας για άτομα 3ης Ηλικίας, τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016 και ώρα 10.00π.μ., στην αίθουσα της λέσχης στο Πνευματικό Κέντρο (ισόγειο, οδός Κισσάβου 11).

Μπορεί κάποιος άνθρωπος που έχει περάσει την ωριμότητα να αντισταθεί ενάντια σε επιτιθέμενους νεότερους, δυνατότερους και αγριότερους;
Κι όμως, τη λύση μας δίνει η ιστορία: ήδη από το 19ο αιώνα, οι Άγγλοι αστοί, αντιμετωπίζοντας αντίστοιχα προβλήματα, συνδύασαν με ευρηματικό τρόπο τις πολεμικές τέχνες της Άπω Ανατολής με τη Δυτική Παράδοση και δημιούργησαν αυτό που κάποιοι ονομάζουν «η πολεμική τέχνη του Σέρλοκ Χόλμς» και εμείς γνωρίζουμε ως ‘Bartitsu’.

Σε αυτό το αρχικό σεμινάριο θα μάθουν όλοι όσοι συμμετάσχουν πώς να αξιοποιούν τα μέλη του σώματός τους, την ορμή και την επιθετικότητα του επιτιθέμενου αλλά και το μπαστούνι ή την ομπρέλα τους για να αμυνθούν και κυρίως να διαφύγουν τον κίνδυνο.

Το σεμινάριο είναι ελεύθερο σε όλους τους κατοίκους της 3ης ηλικίας του Δήμου μας.

Το τριήμερο 18-20 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγ.Πνεύματος στην κεντρική πλατεία Αγ. Τριάδας της Δ.Κ. Πεντέλης με μεγάλη προσέλευση κόσμου.
Το βράδυ της Κυριακής τελέστηκε χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Επισκόπου Θερμοπυλών κ.κ. Ιωάννη Σακελλαρίου μέγας αρχιερατικός εσπερινός στο εξωκλήσι της Αγίας Τριάδας της ομώνυμης κεντρικής πλατείας και ακολούθησε η Λιτάνευση της Αγίας Εικόνας προς την Ι.Μ. Πεντέλης.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις έγιναν με πλήρη οργάνωση και λειτουργία  που δεν άφησε κανένα περιθώριο για δυσλειτουργίες.
Το Δήμαρχο Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη συνόδεψαν στη Λιτάνευση ο Θεματικός Αντιδήμαρχος κ. Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, οι Τοπικοί Αντιδήμαρχοι Δ.Κ. Πεντέλης κ. Κωνσταντίνος Μωραΐτης και Δ.Κ.Μελισσίων κ. Ηλίας Τσουχνικάς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Λευτέρης Κοντουλάκος, Μιχάλης Κολιός, Ιωάννης Ζώης, Ελευθέριος Κιτσούλης, Σάββας Βορέας, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δ.Κ. Πεντέλης κ. Γιάννης Ζούνης, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Δ.Κ. Πεντέλης κ.κ. Χρυσούλα Σουτάδη – Καπράλου, Κανέλλος Γεωργόπουλος, ο Τοπικός Σύμβουλος Δ.Κ. Μελισσίων κ. Νικόλαος Δροσάτος και πλήθος κόσμου.

Η πρώτη από τις εβδομαδιαίες συζητήσεις στον κήπο της "Δράσης", Τρίτη 21 Ιουνίου 8.00 το βράδυ, Πίνδου 30 και Μαραθώνος:

Ο Λουκάς Αξελός παρουσιάζει το «αγαπημένο του» θέμα, αυτό με το οποίο ασχολήθηκε ιδιαίτερα και έχει επεξεργασθεί όσο κανείς άλλος:

«Ο ιδεολογικός και ο πολιτικός κόσμος του Ρήγα.

Ο δημοκρατικός πατριωτισμός και η στήριξη στις δικές μας δυνάμεις».

Page 8 of 83