Κυρ 9 Απρ 2017 06:39:29 μμ

Πρώτα Θέματα
Πρώτα Θέματα

Πρώτα Θέματα (910)

ΣΑΕΠ: 3.300 πτυχία Κολλεγίων και ξένων Πανεπιστημίων παίρνουν επαγγελματική ισοδυναμία μέχρι 31-12-16.

Μέχρι τέλος του μήνα θα έχουν εξεταστεί από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) όλα τα πτυχία που κατέθεσαν οι απόφοιτοι Κολεγίων και ξένων Πανεπιστημίων για επαγγελματική αναγνώριση, τη χρονική περίοδο από το 2012 έως και το 2015.
Πρόκειται για 3.300 πτυχία των οποίων οι φάκελοι με τα συνοδευτικά δικαιολογητικά είχαν “βαλτώσει” σε αίθουσα του ισογείου του υπουργείου Παιδείας, κι αυτό διότι τα δύο τελευταία χρόνια που είχαμε τρεις φορές μετονομασίες υπουργείων , το ΣΑΕΠ καθυστερούσε να λειτουργήσει μέχρι και 6 μήνες επειδή οι αρμόδιοι υπουργοί καθυστερούσαν να στείλουν εκπροσώπους για τη συγκρότηση του θεσμοθετημένου
οργάνου.
Το ΣΑΕΠ για να ολοκληρώσει της εξέταση των 3.300 φακέλων συνεδριάζει και δυο φορές την εβδομάδα, μ εξαίρεση την προηγούμενη εβδομάδα που αναβλήθηκε μία συνεδρίαση, λόγω μη απαρτίας.
Στόχος του προέδρου του ΣΑΕΠ Σπ. Παπαγιαννόπουλου (Νομικός Σύμβουλος του Κράτους) είναι το Γενάρη του 2017 να ξεκινήσει η εξέταση των πτυχίων πουκατατέθηκαν μέσα στο 2016
Υπενθυμίζεται ότι από την περασμένη Άνοιξη το υπουργείο Παιδείας για την επαγγελματική ισοδυναμία των τίτλων σπουδών ζητά και τη συνεπικουρία, όπου αυτή απαιτείται, των Επαγγελματικών Ενώσεων και Επιμελητηρίων.
Επιλύεται το πρόβλημα με τα προπτυχιακά Αμερικανικών Κολεγίων Εν αναμονή υπογραφής υπουργικής απόφασης βρίσκονται οι πτυχιούχοι αμερικανικών Κολλεγίων προκειμένου να επιλυθεί ένα πρόβλημα που υπάρχει για τα προπτυχιακά (όχι για τα μεταπτυχιακά).
Ηδη το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε επαφή με του εκπροσώπους αυτών των φορέων προκειμένου να δοθεί η σχετική λύση.
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
Εξετάσεις από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) για επαγγελματική ισοδυναμία των πτυχιούχων εξωτερικού και Κολλεγίων, εφόσον κριθεί ότι πρέπει να εξεταστούν σε μαθήματα όπως γίνεται στο ΔΟΑΤΑΠ δηλαδή, προβλέπει απόφαση του υπουργείου Παιδείας που είχε υπογραφεί από τον πρώην υπουργό Κ. Αρβανιτόπουλο.
Με την απόφαση καθορίζονται τα αρμόδια όργανα οι όροι οι προϋποθέσεις και οι διαδικασίας πραγματοποίησης της γραπτής δοκιμασίας επαγγελματικής ισοδυναμίας που δύναται να επιβληθεί από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) στους ενδιαφερόμενους της παραγράφου 3 του άρθρου 2 του π.δ. 38/2010, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 57Α΄ του ιδίου π.δ.

ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ: Τα 38 Μεταπτυχιακά και Προπτυχιακά του ΕΑΠ
Αιτήσεις
Μεταπτυχιακά και προπτυχιακά ΕΑΠ
Ανοικτές είναι οι αιτήσεις για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 30 Μεταπτυχιακά

Το ΕΑΠ είναι ένα από τα μεγαλύτερα Δημόσια Ελληνικά Πανεπιστήμια, το μόνο με καταξιωμένη εμπειρία δύο δεκαετιών στην ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Σήμερα βρίσκεται σε μία δυναμική φάση ανανέωσης των προγραμμάτων σπουδών του, του υλικού και του τρόπου παροχής της εκπαίδευσης. Ο δρόμος προς την ανοιχτότητα και την ψηφιακότητα χαρακτηρίζουν τις στρατηγικές του επιλογές σε ακαδημαϊκό επίπεδο, μαζί με τη σταδιακή καθιέρωση του αρθρωτού συστήματος, που συμβάλλει σε σπουδές χωρίς περιορισμούς χώρου, χρόνου, ηλικίας, άλλων ασχολιών.

Η Θεματική Ενότητα αποκαθίσταται ως βασική λειτουργική μονάδα εκπαίδευσης.

Το ΕΑΠ αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας και προσφέρει για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17 έξι (6) νέα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών, σε αντικείμενα (τομείς) της επιστήμης και της τέχνης, τρία (3) εκ των οποίων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Δείτε αναλυτικά: http://www.minedu.gov.gr/publications/docs2016/a_002_signed.pdf

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 – Πληρωμή συντάξεων

Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 στις 22 Δεκεμβρίου 2016 ημέρα Πέμπτη (Τα μερίσματα του ΜΤΠΥ για τους μήνες Οκτώβριο-Νοέμβριο και Δεκέμβριο στις 29 Δεκεμβρίου 2016 ημέρα Πέμπτη)

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 στις 22 Δεκεμβρίου 2016 ημέρα Πέμπτη

Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 στις 20 Δεκεμβρίου 2016 ημέρα Τρίτη

Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 στις 20 Δεκεμβρίου 2016 ημέρα Τρίτη

Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 στις 22 Δεκεμβρίου 2016 ημέρα Πέμπτη

(Τα υπόλοιπα ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 στις 22 Δεκεμβρίου 2016 ημέρα Πέμπτη)

Επικουρικές Συντάξεις (ΕΤΕΑ) ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 – Πληρωμή στις 29 Δεκεμβρίου 2016 ημέρα Πέμπτη

Το ΕΤΕΑ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 στις 29 Δεκεμβρίου 2016 ημέρα Πέμπτη.

Άναμμα Φώτων στο Δήμο Βριλησσίων.

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016.

Την Kυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016, ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Βριλησσίων με το Άναμμα των φώτων στην Πλατεία Ελευθερίας από τονΔήμαρχο κ. Ξενοφώντα Μανιατογιάννη.

Η εκδήλωση, η οποία θα ξεκινήσει στις 18.00 μ.μ., θα πλαισιωθεί μουσικά από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου.

Page 6 of 83