Κυρ 9 Απρ 2017 06:39:28 μμ

Πρώτα Θέματα
Πρώτα Θέματα

Πρώτα Θέματα (910)

Ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός προσκαλεί τους μικρούς του φίλους να παρακολουθήσουν
την παράσταση "ΟΙ ΝΟΤΕΣ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ" από την ομάδα Μαρμελάδα, το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017 στην αίθουσα ΜΟΥΣΩΝ του Πνευματικού Κέντρου Κισσάβου 11 .
1η παράσταση:12:00-13:30
2η παράσταση: 16:30-18:00
Διάρκεια παράστασης: 70’
Τιμή εισιτηρίου:γενική είσοδος 5 ευρώ
Πληροφορίες - κρατήσεις εισιτηρίων :2106095505, 2106095171

Λίγα λόγια για το έργο:
Τι συμβαίνει όταν σ’ ένα βάλτο σταματάει ξαφνικά να βρέχει;
Όταν το μοναδικό δέντρο του βάλτου αρχίζει να μαραίνεται;
Όταν εξαφανίζονται απ’ την μαγική παρτιτούρα του μουσικού, οι νότες που φέρνουν τη βροχή;
Τότε ο μουσικός κι ο βάτραχος του βάλτου, δύο εντελώς ασύμβατοι τύποι, ξεκινάνε ένα ταξίδι γεμάτο απρόβλεπτες συναντήσεις, για να βρούνε τις χαμένες νότες της βροχής...
Ντο, Ρε, Μι, Φα, Σολ, Λα...
Έξι παλαβοί, αλλοπρόσαλλοι χαρακτήρες θα είναι καθοριστικοί σταθμοί στο ταξίδι τους...
Που κρύβεται όμως το μυστηριώδες Σι;
Τι θ’ ανακαλύψουν τελικά σ’ αυτό το μακρύ ταξίδι;
Μια παράσταση με ζωντανή μουσική γεμάτη περιπέτεια, χιούμορ και σουρεαλισμό για τη μουσική και τη φιλία.

Το προσεχές διήμερο 06-07/01, η γυναικεία ομάδα του Φ.Ο. Βριλησσίων πρόκειται να

συμμετάσχει σε ένα σημαντικό τουρνουά τόσο αγωνιστικής όσο κυρίως συναισθηματικής

σημασίας. Συγκεκριμένα, η ομάδα του ΑΣΠΕ Βούλας “η Θέτις” διοργανώνει τουρνουά εις μνήμη

του αδικοχαμένου προπονητή Χρήστου Παπαθανασίου στο κλειστό Βούλας. Ο Χρήστος

Παπαθανασίου “έφυγε” ξαφνικά το βράδυ της 19ης Δεκεμβρίου 2015, αμέσως μετά τη

λήξη του αγώνα της ομάδας του Θέτιδα Βούλας με τον Ηλυσιακό για το πρωτάθλημα της Α2

Εθνικής κατηγορίας γυναικών. Η είδηση της απώλειάς του αποτέλεσε σοκ και σκόρπησε θρήνο

στους οικείους του, στο χώρο του βόλεϊ και όχι μόνο. Για το Φ.Ο. Βριλησσίων δεν ήταν ένας

απλά καλός συνεργάτης που για περίπου 3 αγωνιστικές περιόδους (2009-2012), συνέδεσε το όνομά

του με πολύ καλή αγωνιστική παρουσία του συλλόγου σε Α2 και σε Α1. Πάνω απ' όλα υπήρξε

πολύ καλός φίλος αφού και μετά την αποχώρησή του από το σύλλογο, εξακολουθούσε να είχε

ο ίδιος αλλά και η οικογένειά του, πολύ στενές σχέσεις με τους ανθρώπους της διοίκησης και με

απλά μέλη του Φ.Ο. Βριλησσίων. Δε θα μπορούσε επομένως ο Φ.Ο. Βριλησσίων να απουσιάζει

από αυτή την πρωτοβουλία της Θέτιδας Βούλας, την οποία ο Φ.Ο. Βριλησσίων ευχαριστεί

εκ των προτέρων για την πρόσκληση. Το πρόγραμμα του τουρνουά έχει ως εξής :

Παρασκευή 06/01 :

18:00 Παναθηναϊκός Α.Ο.-Α.Ο. Μαρκοπούλου

20:00 Τελετής Έναρξης

20:30 ΑΣΠΕ Βούλας “η Θέτις”-Φ.Ο. Βριλησσίων

Σάββατο 07/01

18:00 Ηττημένοι ημιτελικών

20:00 Νικητές ημιτελικών

22:00 Τελετή λήξης

Ο Δήμος Βριλησσίων, για την αντιμετώπιση των δύσκολων καιρικών φαινομένων που θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες, σας ενημερώνει για τα εξής:
1.    Ως θερμαινόμενος χώρος επί 24ωρου βάσεως για την εξυπηρέτηση των δημοτών που θα τον έχουν ανάγκη, θα παραμείνει το Β’ ΚΑΠΗ (Λ. Πεντέλης 4) από την Παρασκευή 22:00 έως και την Τρίτη 7:00
2.    Χώροι απόθεσης αλατιούγια την εξυπηρέτηση των δημοτών:
Είσοδος ανοικτού γηπέδου ποδοσφαίρου (τέρμα οδού Κισσάβου)
Οικόπεδο Δήμου Βριλησσίων επί των οδών Λ. Πεντέλης & Β. Ηπείρου
3.    Καθ’ όλη τη διάρκεια των φαινομένων θα βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία:
2 οχήματα ρίψης αλατιού + 1 εφεδρική αλατιέρα
1 JCB
1 Ημιφορτηγό (Bremach)
Καλαθοφόρο όχημα
2 επιβατικά αυτοκίνητα
2 JCB (εφ’ όσον απαιτηθούν)
1 Bobcat (εφ’ όσον απαιτηθεί)
4.    Θα υπάρχει ομάδα επιφυλακής για την άμεση αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, (πτώσεις δένδρων, πτώση ρεύματος, εύρυθμη λειτουργία αντλιοστασίων)
5.    Για  πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.
6.    Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Κέντρο επιχειρήσεων πολιτικής προστασίας: 2106130917 – 2108104295
Τηλεφωνικό κέντρο Δήμου: 2132050500/599
Ανεξάρτητα από την ένταση των χιονοπτώσεων, το βασικό πρόβλημα αυτής της κακοκαιρίας θα είναι οι πάρα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
Παρακαλούμε λοιπόν να ελαχιστοποιήσετε τις μετακινήσεις σας και να επιδείξετε ιδιαίτερη προσοχή τις πρωινές και τις βραδινές ώρες, λόγω αυξημένου παγετού.
Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία σας, ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Κίνηση δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ - Ανακοίνωση.

"Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος: «Το επιχειρούμενο πραξικόπημα στην Κύπρο και οι συνέπειές του για την Ελλάδα»

Με καταιγιστικό ρυθμό δρομολογούνται πλέον αυτή την εβδομάδα οι διεργασίες εν’ όψει της διάσκεψης της 12ης Ιανουαρίου στη Γενεύη για το Κυπριακό.

Ερήμην του λαού στην Κύπρο (και στην Ελλάδα) και εν μέσω σκόπιμων ασαφειών, σχεδιάζεται να επιβληθεί μια «λύση» που προβλέπει διάλυση της κρατικής υπόστασης της Κύπρου, κατ’ αναλογία με όσα συντελέστηκαν σε χώρες της Μ. Ανατολής και της Β. Αφρικής, με μετατροπή της χώρας σε ένα παγκοσμίως μοναδικό, υβριδικό κράτος, χωρίς υπόσταση και κυριαρχία, εξάρτημα στις γεωπολιτικές επιδιώξεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και της Τουρκίας, σε βάρος των δικαιωμάτων και των δύο κοινοτήτων που ζουν σ’ αυτήν. Ένα συνταγματικό πραξικόπημα είναι υπό εξέλιξη, με σκοπό να καθορίσει την τύχη της Κύπρου, επιφέροντας παράλληλα ανυπολόγιστες συνέπειες και στην Ελλάδα, ακόμη και στην Ευρώπη.

Για όλα αυτά, το ελληνικό πολιτικό σύστημα σιωπά. Η κοινή γνώμη παραμένει χωρίς ενημέρωση και το Κυπριακό βρίσκεται εκτός πολιτικής ατζέντας, ακριβώς όπως και κάθε άλλο ζήτημα του οποίου η «διευθέτηση» επενδύει αρχικά στην παράκαμψη του λαϊκού παράγοντα. Η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από τη θέση ότι οι συνομιλίες αφορούν αποκλειστικά τις δύο κοινότητες, αποφεύγοντας να διατυπώσει θέσεις για το κρατίδιο-έκτρωμα που ετοιμάζεται.

Σ’ αυτό το περιβάλλον, ακόμη και μια δημοτική κίνηση, οφείλει να συμβάλει, στο βαθμό που της αναλογεί, στο σπάσιμο της σιωπής, μάλιστα ΠΡΙΝ πραγματοποιηθεί η διεθνής διάσκεψη.

Γι’ αυτό η «Δράση» διοργανώνει ΕΚΤΑΚΤΩΣ συζήτηση την προσεχή Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017, στις 11.00 το πρωί, στην αίθουσα «Ν. Εγγονόπουλος» του Πάρκου «Μ. Θεοδωράκης», (ΤΥΠΕΤ), με θέμα: «Το επιχειρούμενο πραξικόπημα στην Κύπρο και οι συνέπειές του για την Ελλάδα» και εισηγητή τον Δημήτρη Κωνσταντακόπουλο.

Μην το χάσετε!

Ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Διετέλεσε Ειδικός Συνεργάτης στο Γραφείο του Πρωθυπουργού Α. Παπανδρέου, για θέματα σχέσεων Ανατολής-Δύσης και ελέγχου εξοπλισμών, διηύθυνε το γραφείο του ΑΠΕ στη Μόσχα (1989-99), συνεργάστηκε με τον Μιχάλη Ράπτη-Pablo στην έκδοση της διεθνούς επιθεώρησης για την αυτοδιαχείριση Utopie Critique, υπήρξε Γραμματέας της Κίνησης Ανεξαρτήτων Πολιτών “Σπίθα” και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Διέκοψε κάθε σχέση με το κόμμα αυτό τον Ιούλιο 2015.

«Δράση για μια Άλλη Πόλη» Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

*Aίθουσα "Ν. Εγγονόπουλος", πάρκο "Μ. Θεοδωράκης", (ΤΥΠΕΤ), οδός Π. Μπακογιάννη 38-42, Βριλήσσια".

Από το αρχείο των Βριλησσιώτικων Νέων στις 19 Φεβρουαρίου 2008.

\Πάμε σαν άλλοτε

ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΑ...

Μετά από κάποια χρόνια, τα Βριλήσσια, όπως και όλη η χώρα, έζησαν έναν πραγματικά βαρύ χιονιά εφέτος. Παρόμοιο είχαμε αντιμετωπίσει και πριν 3 – 4 χρόνια. Και που όπως λένε οι παλαιότεροι όμοιο τις ημέρες των αρχών της δεκαετίας του ’60 είχαν δει. Η αλήθεια είναι ότι παρά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν νιώσαμε και μεγάλη χαρά. Ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά που ήταν ασυνήθιστα. Διότι δυστυχώς, στους καιρούς μας, ακόμα και το χιόνι κάνει αραιά και που πλέον την εμφάνισή του παρά την εφετινή εξαίρεση. Κάποτε, 20 ή και 30 χρόνια πίσω, κάθε χειμώνα σχεδόν ο έστρωνε, το απολαμβάναμε, το περιμέναμε και αυτό δεν μας χάλαγε το χατήρι. Τι κι αν είχαμε λιγότερες ανέσεις, τι κι αν η θέρμανση δεν έφτανε, αφού με τις ξυλόσομπες αγωνίζονταν οι γονείς μας, ταπεινοί άνθρωποι του μόχθου, να ζεστάνουν τα σώματα και πιότερο τις καρδιές μας.
Πού είναι σήμερα οι ιστορίες που μας έλεγαν οι γονείς μας, αλλά και οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας για τους χιονιάδες των παλαιών δικών τους χρόνων. Τέλος πάντων, μια φορά τουλάχιστον, μέσα στο χειμώνα, τα λιγοστά Βριλησσιωτόπουλα θα παίζαμε χιονοπόλεμο. Και μη φανταστείτε ότι τότε επιστρατευόταν η δημοτική μηχανή για αποχιονισμό, όπως σήμερα, διότι απλά δεν υπήρχε δημοτική μηχανή για τέτοιες καταστάσεις. Τότε ήμασταν πιο υπομονετικοί, λιγότερο γκρινιάρηδες και πιο κοντά στη φύση. Η ίδια η πόλη μας ζούσε σε άλλους ρυθμούς, πιο ανθρώπινους, πιο φυσικούς.
Σήμερα, όπως όλα, τα πράγματα άλλαξαν, γίναμε εγωϊστές, απαιτητικοί και φύγαμε από τη φύση. Αρκετοί, εντάξει, όχι όλοι. Οι άνθρωποι που έμαθαν από μικρά παιδιά τα Βριλήσσια των χρόνων της αθωότητας, όπως τότε, έτσι και σήμερα, σταυροκοπιούνται από χαρά και αγαλλίαση όταν αντικρύζουν τις πυκνές νιφάδες του χιονιά ν’ απλώνουν απ’ άκρη σ’ άκρη το λευκό τους πέπλο. Και δεν γκρινιάζουν με τους κάθε φορά υπεύθυνους. Διότι αλλιώς τους έμαθε η ζωή καθώς δεν επιτρέπουν να τους μάθει η τηλεόραση όπως εκείνη θέλει.

Ο ΔΙΑΒΑΤΗΣ ΤΗ Σ ΠΟΛΗΣ

Οδηγίες προστασίας των πολιτών από χιονοπτώσεις και παγετό εξέδωσε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και συστήνει στους πολίτες να προετοιμαστούν:

Αν κατοικείτε σε ορεινή ή δύσβατη περιοχή που αντιμετωπίζει προβλήματα από χιονοπτώσεις: – Προμηθευτείτε υλικό θέρμανσης και τρόφιμα για αρκετές ημέρες. – Φροντίστε για εξοπλισμό καθαρισμού του χιονιού (π.χ. φτυάρια).

Αν βρίσκεστε στο σπίτι κατά τη διάρκεια της χιονόπτωσης:

– Διατηρείστε το ζεστό και παραμείνετε σε αυτό όσο μπορείτε.

– Μην αφήνετε τα παιδιά να βγουν έξω ασυνόδευτα.

– Φορέστε κατάλληλα ρούχα και παπούτσια.

– Ελέγξτε το δίκτυο ύδρευσης, τους σωλήνες και τον υαλοπίνακα του ηλιακού θερμοσίφωνα. Αν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της χιονόπτωσης:

– Αποφύγετε την οδήγηση σε δύσβατες ορεινές περιοχές.

– Αλλάξτε πορεία αν βρίσκεστε σε δύσβατο δρόμο και υπάρχει έντονη χιονόπτωση.

– Τηρείτε τις αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.

– Παραμείνετε στο αυτοκίνητο αν ακινητοποιηθεί. Τοποθετείστε στην κεραία του ραδιοφώνου ή σε άλλο εμφανές σημείο ένα ύφασμα με έντονο χρώμα, ώστε να σας εντοπίσουν οι ομάδες διάσωσης. Ανάβετε τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα και διατηρείστε την εξάτμιση καθαρή από το χιόνι. Αν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο: – Πηγαίνετε σε ασφαλές μέρος χωρίς να εκτεθείτε στη χιονοθύελλα.

– Ντυθείτε με πολλά στρώματα από ελαφριά και ζεστά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και φορέστε ζεστές αδιάβροχες μπότες. Προτιμήστε ένα αδιάβροχο εξωτερικό ρούχο.

– Προσέξτε τις μετακινήσεις σας σε περιοχές όπου προβλέπονται Χιονοπτώσεις.

– Χρησιμοποιήστε αντιολισθητικές αλυσίδες αν είναι απολύτως απαραίτητο να μετακινηθείτε με αυτοκίνητο.

– Είναι προτιμότερο να ταξιδέψετε κατά τη διάρκεια της ημέρας χρησιμοποιώντας κεντρικούς δρόμους. Ενημερώστε τους οικείους σας για τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε.

- Προτιμήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς για μετακινήσεις στην πόλη.

– Σε περιοχές όπου έχει δημιουργηθεί παγετός απαιτείται προσοχή όταν οδηγείτε. Ενημερωθείτε για την κατάσταση του οδικού δικτύου και έχετε αντιολισθητικές αλυσίδες.

– Αν μετακινείστε πεζή, φορέστε κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγετε τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας. Στα δίκτυα ύδρευσης των κατοικιών:

– Μάθετε που βρίσκεται ο υδρομετρητής (ρολόι) του σπιτιού σας καθώς και τα σημεία όπου βρίσκονται ο κεντρικός και οι περιφερειακοί διακόπτες υδροδότησης.

– Ελέγξτε και βεβαιωθείτε ότι οι διακόπτες του δικτύου υδροδότησης ανοιγοκλείνουν και λειτουργούν ομαλά.

– Βεβαιωθείτε ότι οι εξωτερικοί σωλήνες (π.χ. ηλιακού θερμοσίφωνα, βρύσες μπαλκονιών) είναι μονωμένοι, διαφορετικά φροντίστε να μονωθούν το συντομότερο δυνατόν.

– Απομονώστε ή καλύτερα εκκενώστε το δίκτυο του ηλιακού θερμοσίφωνα, αν πρόκειται να λείψετε για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

– Ρυθμίστε το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού ώστε να λειτουργεί αυτόματα σε χαμηλές θερμοκρασίες.

– Κλείστε την παροχή νερού προς τον ηλιακό θερμοσίφωνα και αδειάστε το νερό από το σύστημα, αν είσαστε στο σπίτι κατά τη διάρκεια του παγετού και ιδιαίτερα το βράδυ, διαφορετικά αφήστε μια βρύση να στάζει στο κύκλωμα ζεστού νερού.

– Μην σπαταλάτε αλόγιστα νερό για να απομακρύνετε το χιόνι και τον πάγο.

– Περιορίστε τις δραστηριότητες που απαιτούν αυξημένη κατανάλωση νερού (πλυντήρια ρούχων κλπ.).

– Ενημερωθείτε αν έχει τοποθετηθεί αντιψυκτικό στον ηλιακό θερμοσίφωνα από την κατασκευάστρια εταιρία ή τον ειδικό τοποθέτησης, σε περίπτωση κλειστού κυκλώματος. Σε αντίθετη περίπτωση, προμηθευτείτε το κατάλληλο αντιψυκτικό και φροντίστε για την τοποθέτησή του.

– Ελέγξτε αν υπάρχουν διαρροές στις βρύσες ή στα καζανάκια.

– Βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές στα μπαλκόνια και στις ταράτσες είναι καθαρές από φύλλα και σκουπίδια και λειτουργούν ομαλά. Όταν επικρατήσει παγετός και εφόσον παγώσουν οι κεντρικοί σωλήνες ύδρευσης:

– Κλείστε αμέσως τον κεντρικό διακόπτη παροχής νερού του σπιτιού και ελέγξτε τον υδρομετρητή. Αν συνεχίζει να λειτουργεί («γράφει»), τότε υπάρχει διαρροή στο δίκτυο. Κλείστε το διακόπτη της κεντρικής παροχής και καλέστε υδραυλικό.

– Αν αποφασίσετε να ξεπαγώσετε τους σωλήνες, αρχίστε από το μέρος του σωλήνα κοντά στον διακόπτη ώστε η θερμοκρασιακή μεταβολή να είναι σταδιακή. Αν δεν έχετε αποτελέσματα επικοινωνήστε με έναν υδραυλικό.

– Ελέγξτε αν έχουν βραχεί ή διατρέχουν κίνδυνο οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις ώστε να τις απομονώσετε.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής προκειμένου να αντιμετωπιστούν κάθε είδους προβλήματα που ενδέχεται να προκαλέσει ο χιονιάς και ο παγετός στο λεκανοπέδιο και ιδιαίτερα στα βόρεια προάστια.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης, 28/12/2016, το Κέντρο Διαχείρισης Αποχιονισμού και Αποθήκης Άλατος της Περιφέρειας στο Καπανδρίτι, όπου σε πλήρη ετοιμότητα είναι προσωπικό, εκχιονιστικά μηχανήματα, γερανοί ρυμούλκησης και φορτωτές άλατος.
«Είμαστε πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το κύμα κακοκαιρίας σε συνεργασία με όλους τους  δήμους και σε διαρκή συντονισμό με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το ΕΚΑΒ, την Πυροσβεστική, την Τροχαία και άλλους εμπλεκόμενους φορείς» τόνισε ο κ. Καραμέρος, επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια διαθέτει επαρκή ποσότητα άλατος αποθηκευμένη σε περίπτωση που αυξηθούν οι ανάγκες. Μάλιστα, λόγω της διάρκειας του έκτακτου καιρικού φαινομένουσυνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και υπομονετικοί,καθώς προέχει ο καθαρισμός των κεντρικών οδικών αρτηριών, ώστε να είναι δυνατή η πρόσβασηστα νοσοκομεία της Αττικής.

Επισημαίνεται ότι στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής www.patt.gov.grκαι στον σύνδεσμο:http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=6280&Itemid=357είναι αναρτημένοι οι θερμαινόμενοι χώροι φιλοξενίας και προστασίας των πολιτών, όπως αυτοί έχουν κοινοποιηθεί από όλους τους δήμους.


Page 5 of 83