Κυρ 9 Απρ 2017 06:39:24 μμ

Πρώτα Θέματα
Πρώτα Θέματα

Πρώτα Θέματα (910)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή των Βαΐων, 9 Απριλίου και ώρα 10 - 1 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Εθελοντική Αιμοδοσία του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Βριλησσίων.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Τα παιδιά παίζουν σκάκι την Κυριακή 2/4/2107 από τις 10:30 έως τις 12:00 στον Σύλλογο ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων.

Όπως κάθε Κυριακή έτσι και την Κυριακή 2/4/2017 από τις 10:30 έως τις 12:00 το μεσημέρι τα γραφεία του Συλλόγου θα είναι ανοιχτά για να παίξουν τα παιδιά μεταξύ τους φιλικές παρτίδες σκάκι.

Ο Γενικός Γραμματέας και εκπρόσωπος του σκακιστικού τμήματος του Συλλόγου

Και του χρόνου, να είμαστε όλοι καλά, να επαναλάβουμε το έθιμο της Πρωταπριλιάς.

Όπως κι εφέτος που στα Β.Ν. το τηρήσαμε με ευλάβεια.

Έτσι λοιπόν εφηύραμε δήθεν "μια μεγάλη επιστροφή στελέχους της κεντροαριστεράς που έχει θητεύσει σε κορυφαίες θέσεις του δημοτικού κι ευρύτερου βίου μας" στα δημοτικά μας πράγματα.

Το ίδιο ευφάνταστα επισημάναμε ότι "πρόκειται για μια υποψηφιότητα που θα θορυβήσει τον νυν Δήμαρχο, τους στενούς συνεργάτες του και την δημοτική του ομάδα".

Και τέλος δεν μας έφταναν όλα αυτά αλλά τονίζαμε ότι "η πρόταση αυτή θα προκαλέσει κραδασμούς και σε ολοκληρο το τοπικό πολιτικό σύστημα".

Αυτά για εφέτος.

Του χρόνου, με υγεία, να μπορέσουμε να σας έχουμε πιο ευφάνταστα πρωταπριλιάτικα σενάρια!

Ανατροπή στο τοπικό πολιτικό σκηνικό βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στον χώρο της κεντροαριστεράς στον και στον δημοτικό συνδυασμό της πλειοψηφίας.

Ευρύτερες δυνάμεις της κεντροαριστεράς που δεν είναι ευχαριστημένες από τη θητεία της σημερινής δημοτικής αρχής προωθούν νέα υποψηφιότητα για τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Ως επικεφαλής προκρίνεται πολύπειρο και δοκιμασμένο στέλεχος με τεράστια τοπική και πολιτική εμπειρία που έχει θητεύσει στο παρελθόν σε κορυφαίες θέσεις του τοπικού αλλά και γενικότερα του δημόσιου βίου.

Την εν λόγω υποψηφιότητα πλαισιώνουν πολλά στελέχη και μέλη της κεντροαριστεράς με ιστορία στις δημοτικές μας εξελίξεις αλλά και πολλοί νέοι άνθρωποι που σηματοδοτούν το "πάντρεμα" της εμπειρίας και του νέου αίματος.

Η πρόταση αυτή αναμένεται να θορυβήσει ιδιαιτέρως τον νυν Δήμαρχο Βριλησσίων κ. Ξενοφώντα Μανιατογιάννη, τους στενούς συνεργάτες του αλλά και την δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας.

Θα προκαλέσει επίσης μεγάλους κραδασμούς σε ολόκληρο το τοπικό πολιτικό σύστημα ειδικά όταν - σύντομα - ανακοινωθεί η μεγάλη επιστροφή.

Για πρώτη φορά στους δρόμους της πόλης μας διοργανώνεται παιδικό τουρνουά StreetVolley, με την υποστήριξη του Δήμου Βριλησσίων, από το Φιλαθλητικό Όμιλο (ΦΟΒ), την Κυριακή 2 Απριλίου, 10.30-13.00, στην οδό Αναλήψεως.
Το ‘Βριλήσσια Street Volley Kids Event’ δίνει στα μικρά παιδιά την ευκαιρία να παίξουν volleyστον δρόμο και να ενημερωθούν με τους γονείς τους για τα Καινοτόμα Δημοτικά Προγράμματα για την Ανακύκλωση This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it /vrilissia@Χαρτοφάγος

ΚΑΠΗ και Β’ Γυμνάσιο Βριλησσίων γιόρτασαν μαζί την 25η Μαρτίου:


‘Οραματιζόμαστε και σχεδιάζουμε το μέλλον αξιοποιώντας με σεβασμό το παρελθόν για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί το νέο παρόν’

Μία εξαιρετική ευκαιρία να έρθουν κοντά η νέα γενιά με την τρίτη ηλικία, και μάλιστα με... εθνική αφορμή, έδωσε η πρωτοβουλία για την κοινή εκδήλωση εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου μεταξύ των μελών του ΚΑΠΗ του Δήμου Βριλησσίων και των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Βριλησσίων, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Μαρτίου στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Βριλησσίων.

Το πρώτο σκέλος της εκδήλωσης περιλάμβανε τραγούδια και ποιήματα από τη χορωδία των μελών του ΚΑΠΗ, υπό τη μαέστρο κα Γ. Δέδε, ενώ το δεύτερο σκέλος τηνιστορική εισαγωγή από την Άλωση της Πόλης έως την Ελληνική Επανάσταση, την αφήγηση της πορείας του Α. Κάλβου (πατριωτικές ωδές) και την αφήγηση του Δ. Σολωμού ως ποιητή της ελευθερίας,την ποιητική «συνομιλία» Κάλβου και Σολωμού για την Ελευθερία και την Επανάσταση (απαγγελία επιλεγμένων αποσπασμάτων από ποιητικές συλλογές «Λύρα» και «Λυρικά» του Ανδρέα Κάλβου και από τα ποιήματα «Ύμνος εις την Ελευθερία» και «Ελεύθεροι πολιορκημένοι» του Δ. Σολωμού) αλλά και αφήγηση της διαχρονικής τους «συνάντησης».

Ακολούθησε η Χορωδία των μαθητών του Β’ Γυμνασίου με μελοποιημένα ποιήματα του Δ. Σολωμού από τουςΚ.Χ. Μύρη και Γ. Μαρκόπουλο, και του Ν. Γκάτσου σε μελοποίηση Μ. Χατζιδάκι. Ακούστηκε, επίσης, το τραγούδι «Κοράσινετραγούδαγε», παραδοσιακό της Προποντίδας, σε εξαιρετικές ερμηνείες όλες των μαθητών, ενώ ακολούθησε χορευτικό από τους μαθητές με παραδοσιακούς χορούς και ο Εθνικός Ύμνος από όλες τις γενιές, υπό τη μόνιμη παρουσία της Ελληνικής Σημαίας που κρατούσε η σημαιοφόρος του σχολείου, πλαισιωμένη από τους παραστάτες.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξενοφών Μανιατογιάννης, ο οποίος, ανάμεσα σε άλλα, ανέφερε: «Η επέτειος της 25ης Μαρτίου δεν επιτρέπει να είμαστε αμνήμονες (…) είναι αποδεδειγμένο ότι οι λαοί που ξεχνούν, που δεν γνωρίζουν, είναι καταδικασμένοι να υποστούν τα ίδια. Σήμερα, λίγο πριν ολοκληρωθούν 200 χρόνια από τον ηρωικό αγώνα των προγόνων μας, επιβάλλονται παρόμοιες παγκόσμιες πανανθρώπινες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίζονται με το ίδιο αγωνιστικό πνεύμα του καιρού εκείνου. Χρωστάμε να φυλάξουμε και να παραδώσουμε στα παιδιά μας τους καρπούς αιώνων πολιτισμού και δημιουργίας».
Κλείνοντας, δε, τόνισε τα λόγια του Μακρυγιάννη: «Τούτην την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί, και σοφοί κι αμαθείς και πλούσιοι και φτωχοί και πολιτικοί και στρατιωτικοί και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι. Είμαστε εις το "εμείς" κι όχι εις το "εγώ"».

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κα Β. Αρσένη τόνισε ότι «σε συνέχεια της εποικοδομητικής συνεργασίας που ξεκίνησε πριν από ενάμιση χρόνο με το Β’ Γυμνάσιο, η σημασία του κοινού εορτασμού έχει σκοπό την σύνδεση των δυο γενιών, διότι το παρελθόν είναι φάρος για το παρόν και συμβάλλει στη δημιουργία μιας υγιούς νέας γενιάς». Η ίδια ευχαρίστησε τις εκπαιδευτικούς του σχολείου και όλους τους μαθητές, ιδιαίτερα δε τη Διευθύντρια του Β’ Γυμνασίου την κα Φ. Κατσαμπούρη για την αποδοχή της πρόσκλησης.

Διάλεξη Ελεύθερου Πανεπιστημίου Βριλησσίων.

Η Αντιδημαρχία Παιδείας &Εθελοντισμού του Δήμου Βριλησσίων ενημερώνει πως η τελευταίαδιάλεξη της 3ης Θεματικής του Ελεύθερου Πανεπιστημίου πραγματοποιείταιτη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017και ώρα 18.00, στην αίθουσα ΄Ν.Εγγονόπουλος’ στο Πάρκο Μ.Θεοδωράκης, μεομιλήτρια την καταξιωμένη συγγραφέα και πεζογράφο Άλκη Ζέη και θέμα:

‘Η Άλκη Ζέη μιλάει για το έργο της σε πρώτο πρόσωπο’.

Page 2 of 83