Κυρ 9 Απρ 2017 06:33:39 μμ

Αθλητισμος

Αθλητισμος (19)

Saturday, 02 July 2011 19:02

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ "ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ": ΣΠΕΣΙΑΛ ΟΛΥΜΠΙΚΣ, ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΠΛΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ. ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΩΡΑ.

Η ιστοσελίδα μας πραγματοποιεί ένα πολύ μικρό αφιέρωμα στους παγκόσμιους αγώνες ΣΠΕΣΙΑΛ ΟΛΥΜΠΙΚΣ ΑΘΗΝΑ 2011 που πραγματοποιούνται από τις 25 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου στη χώρα μας.

Με σύνθημα "'ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΑ", όλες αυτές τις ημέρες 7.500 αθλητές με διανοητική αναπηρία, με την προετοιθμασία 2.500 προπονητών, από 170 χώρες, με τη συμπαράσταση πάνω από 5.000 εθελοντών, δίνουν νόημα στον πραγματικό αγώνα της ζωής, στον αγνό και άδολο ολυμπισμό.

Βρεθήκαμε μέσα. Στην τελετή έναρξης και σε ορισμένους αγώνες. Με την κάμερα της Βριλησσιώτικης Τηλεόρασης τραβήξαμε ένα πολύ μικρό, ελάχιστο κομμάτι της υπερπροσπάθειας των ΑΛΗΘΙΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ και σας το μεταδίδουμε. Δείτε το τώρα στη Βριλησσιώτικη Τηλεόραση.

Διευκρινίζουμε ότι όλα τα πλάνα της τελετής έναρξης (πλην του τραγουδιού ΕΤ1) και των αγώνων καλύφτηκαν από τη Βριλησσιώτικη Τηλεόραση.

Τα ΣΠΕΣΙΑΛ ΟΛΥΜΠΙΚΣ συνιστούν ήδη ένα μεγάλο, πανανθρώπιον, ζωντανό και ανερχόμενο ΚΙΝΗΜΑ. Με σκοπό την ενσωμάτωση της ιδιαιτερότητας των ανθρώπων στις κοινωνίες ως φυσιολογική εξέλιξη και τη δημιουργία αυτών των ανθρώπων με ιδιαιτερότητες.

Το κίνημα που ίδρυσε η αείμνηστη Γιουνίς Κέννεντυ Σράϊβερ το 1968 ήδη δίνει τους καρπούς του.

Μόνο παράπονο η έλλειψη ενδιαφέροντος των Ελλήνων και των Ελληνίδων. Ίσως δεν είμαστε καλά ενημερωμένοι. Γι' αυτό λοιπόν ας δώσουμε όλοι μας έστω και τώρα την απάντησή μας. Όλοι την Κυριακή 3 Ιουλίου τελευταία ημέρα των αγώνων στο ΟΑΚΑ και στα άλλα στάδια και τη Δευτέρα 4 Ιουλίου το βράδυ στο Καλλιμάρμαρο στην τελετή λήξης.

Wednesday, 29 June 2011 10:31

Παραίτηση του Δ.Σ. του Ε.Σ.Ν.Βριλησσίων-Η ομάδα στον αέρα

Ε.Σ.Ν.ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
Προς: Πρόεδρο Ο.Χ.Ε.
Κοιν: Γεν Γραμματέα Αθλητισμού κ. Μπιτσαξή
Δήμαρχο Βριλησσίων κ. Κ. Ιωαννίδη
Κύριοι,
Με την παρούσα θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε την σύσσωμη παραίτηση του δ.σ του αθλητικού σωματείου μας και παράλληλα επιγραμματικά να σας ενημερώσουμε για τους λόγους που μας ώθησαν τελικά σε αυτήν την «οδυνηρή» απόφαση. Ως γνωστόν τα τελευταία δύο χρόνια έγινε μία μεθοδευμένη προσπάθεια από τη διοίκηση του συλλόγου ώστε η ομάδα μας να ανακτήσει εκ νέου πρωταγωνιστικό ρόλο στο εγχώριο πρωτάθλημα. Η προσπάθεια αυτή δικαιώθηκε περίτρανα με την κατάκτηση του φετινού Κυπέλλου Ελλάδος! Στην τριαντάχρονη παρουσία του συλλόγου, υπήρχε πάντοτε σημαντική οικονομική συνδρομή στην προσπάθεια της διοίκησης τόσο του Δήμου Βριλησσίων όσο και της Πολιτείας, μέσω των ετήσιων τακτικών επιχορηγήσεων. Κατά πρωτοφανή όμως τρόπο την φετινή χρονιά ο Δήμος Βριλησσίων, παρόλο που με απόφαση δημοτικού συμβουλίου μείωσε σημαντικά την επιχορήγησή του προς εμάς (32.500 €), δεν την κατέβαλλε και ολοσχερώς (23.000 €). Επιπλέον η ΓΓΑ όχι μόνο δεν κατέβαλε την τακτική επιχορήγηση για το αγωνιστικό έτος 2010-2011 (15.500 €), αλλά ούτε και την προβλεπόμενη οικονομική αρωγή της στα έξοδα συμμετοχής της ομάδας μας στο ευρωπαϊκό Κύπελλο CHALLENGE CUP το Νοέμβριο του 2010 (9.500 €). Είναι κοινός τόπος ότι δεν νοείται ερασιτεχνικός αθλητισμός και μάλιστα σε επίπεδο πρωταθλητισμού, χωρίς καμία οικονομική συνδρομή της πολιτείας!!!
Δεδομένης της γενικότερης οικονομικής δυσπραγίας αλλά και της καθόλα διαφαινόμενης, αν όχι δεδομένης, «αδιαφορίας» για οικονομική συνδρομή του Δήμου Βριλησσίων αλλά και της Πολιτείας για την επερχόμενη αγωνιστική περίοδο, τα μέλη του δ.σ., επιδεικνύοντας σεβασμό προς την προσπάθεια των αθλητών του συλλόγου, αξιοπρέπεια, αλλά και αίσθημα ηθικής και ευθύνης, αποφασίζουν να παραιτηθούν από τη διοίκηση του συλλόγου. Άλλωστε δεν συνάδει με το προφίλ του συλλόγου και τη ειλικρινή σχέση του με τους αθλητές και συνεργάτες του, να δημιουργηθεί ένας οικονομικός προϋπολογισμός για την επερχόμενη αγωνιστική χρονιά, ο οποίος εκ προοιμίου δεν θα εκτελείτο!!!! Παράλληλα η ενέργεια τους αυτή ελπίζουν να αποτελέσει την απαρχή μιας προσπάθειας για τη διάσωση του πανέμορφου αλλά και πολύπαθου πλέον αθλήματος της χειροσφαίρισης, το οποίο με πίστη και θυσίες-κυρίως οικονομικές- υπηρέτησαν.
Με τιμή
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του δ.σ.

Διαβάστε τι έγραψε το μεγάλο αθλητικό σάϊτ της χώρας handball.gr


"Παραιτείται όλο το Δ.Σ. της Κυπελλούχου ομάδας με αιχμές προς Δήμο και πολιτεία- Διαβάστε αποκλειστικά στο handball.gr την επίσημη επιστολή

Ενα από τα πιο υγιή σωματεία στην Ελλάδα ο ΕΣΝ Βριλησσίων, Κυπελλούχος Ελλάδας στο χάντμπολ για το 2011, αναγκάζεται να τραβήξει... ρολά, λόγω της αδιαφορίας του δήμου, αλλά και της πολιτείας.
Σε επιστολή της –που παρουσιάζει σήμερα αποκλειστικά το handball.gr- προς την ΟΧΕ, την οποία κοινοποιεί προς τον Δήμαρχο Κ. Ιωαννίδη και τον Γενικό γραμματέα Αθλητισμού Πάνο Μπιτσαξή, η διοίκηση παραιτείται σύσσωμη από τα καθήκοντά της και η ομάδα είναι στον... αέρα. Σε αυτή την απόφαση έπαιξε ρόλο οι «φρούδες» υποσχέσεις του Δημάρχου για βοήθεια της μοναδικής ομάδας που φέρνει διακρίσεις στην πόλη. Οχι μόνο δεν στήριξε ουσιαστικά τον σύλλογο, αλλά δεν υλοποίησε ούτε και την –πετσοκομένη- επιχορήγηση που ενέκρινε το Δημοτικό συμβούλειο, που θα πιστωθεί σε μεγάλο βαθμό την διάλυση του συλλόγου. Χρήματα όμως οφείλονται ακόμα και από την πολιτεία και όχι μόνο οσον αφορά την τακτική επιχορήγηση, αλλά ακόμα και από το ταξίδι στην Ευρώπη, που έγινε τον Οκτώμβριο. Με λίγα λόγια τους οφείλονται περίπου 35.000 ευρώ για την προηγούμενη σεζόν, χρήματα που δεν μπορούν να καλυφθούν με δεδομένο πως θα πρέπει να γίνει και σχεδιασμός για την επόμενη χρονιά. Αξίζει να σημειωθεί πως η διοίκηση πριν παραιτηθεί πρόλαβε και δήλωσε την ομάδα για το νέο πρωτάθλημα, αλλά και για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά χωρίς διοίκηση μάλλον δεν έχει νόημα..."

Είναι σκόπιμο να δημοσιευθεί η άποψη του Λεωνίδα Μάρκογλου, παλαιού παίκτη της ομάδας και διαχειριστή της ιστοσελίδας του ραδιοφώνου των άνω Βριλησσίων:

"Ειλικρινά δεν ξέρω τι να γράψω, η σημερινή ημέρα είναι μια από τις πιο δύσκολες στην ζωή μου, πρέπει όμως να γράψω για να ενημερωθείτε όλοι για το τι μας οδήγησε σε παραίτηση.
Την ομάδα αυτή την πονάω, την αγαπάω, βλέπετε ήμουν παρών στα γεννητούρια της, ήμουν παίκτης της μέχρι το 1985, γέλασα, ίδρωσα, μάτωσα και έκλαψα γιαυτήν, είναι λογικό λοιπόν μια τέτοια απόφαση που μπορεί να οδηγήσει στην διάλυσή της να με πονάει πολύ, πάρα πολύ. Πιο πολύ πονάει βέβαια δύο ανθρώπους που μάτωσαν στην κυριολεξία οικονομικά, ξέροντας εκ των προτέρων ότι δεν θα πάρουν πίσω σεντ, αλλά η αγάπη τους για την ομάδα ήταν τέτοια που δεν υπολόγισαν το οικονομικό κόστος, μιλάω για τον πρόεδρο Βασίλη Σκουλά και τον αντιπρόεδρο και παλιό παίκτη της ομάδας Λουκά Οικονόμου.
Γαμώτο μου ποτέ δεν περίμενα ότι θα έφτανε τέτοια μέρα, μια ιστορική ομάδα σαν τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Νέων Βριλησσίων να διαλυθεί!! ΝΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΠΑΜΕ ΤΟ ΑΚΟΥΤΕ; Σε σας μιλάω κύριοι που και καλά νοιάζεστε για τον αθλητισμό, μειώστε τις αμοιβές σας, και τα 80.000€ για διάφορα έξοδα που έχετε βάλει στον προϋπολογισμό του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού, όπως μας κατήγγειλε ο Κώστας Παπαδής, δώστε τα στις ομάδες του δήμου.
Ιστορική ομάδα από το 1978 που έχει κάνει να ακουστεί το όνομα των Βριλησσίων σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, ύστερα από 43 χρόνια να κινδυνεύει να διαλυθεί.
Ας τα πάρουμε από την αρχή, η αρχική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με την επιχορήγηση στην ομάδα μας έκανε λόγο για 42.000€, με μεταγενέστερη απόφαση όμως το ποσό αυτό μειώθηκε στις 32.500€, τελικά η ομάδα κατέληξε να πάρει το ποσό των 23.000€!!
Από την πολιτεία (Γενική Γραμματεία Αθλητισμού) η ομάδα δεν πηρέ την τακτική επιχορήγηση για τη σεζόν 2010-2011 ύψους 15.000€ και την προβλεπόμενη συνεισφορά στα έξοδα της ομάδα μας για την συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό κύπελλο (Challenge Cup) τον Νοέμβριο του 2010 στην Νορβηγία.
Σύνολο οφειλών λοιπόν από τον δήμο και την Γ.Γ.Α. 35.000€ που δεν μπορεί το απερχόμενο Δ.Σ. να καλύψει, έχοντας να κάνει προγραμματισμό και για την νέα αγωνιστική περίοδο.
Εδώ να τονίσουμε ότι η ομάδα έχει δηλωθεί κανονικά στο πρωτάθλημα της Α1 ανδρών αλλά και στο ευρωπαϊκό κύπελλο, οπότε τα έξοδα και πάλι είναι πολλά. Το αν θα συμμετάσχει στις δύο αυτές διοργανώσεις είναι αβέβαιο έως σίγουρο ότι δεν θα γίνει.
Όπως και να έχει το απερχόμενο Δ.Σ. φεύγει με ψηλά το κεφάλι γιατί στην θητεία του η ομάδα έπαιξε σε δύο τελικούς κυπέλλου και κέρδισε τον έναν, φέτος τον Μάιο στα Χανιά και έπαιξε πέρυσι στο Challenge Cup με πολύ καλή απόδοση και θα έπαιζε και φέτος στο κυπελλούχων Ευρώπης.
Το Δ.Σ. της ομάδας θα εξοφλήσει στο ακέραιο τις όποιες οφειλές σε παίκτες ή τρίτους εξ ιδίων πόρων και πάλι για να μην αφήσει το παραμικρό χρέος.
Την επερχόμενη διάλυση της ομάδας χειροσφαίρισης του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Νέων Βριλησσίων, θα πιστωθούν η σημερινή δημοτική αρχή και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ομάδα με διακρίσεις και με φυτώριο παικτών (παιδικό και εφηβικό), έτσι δικά μας παιδιά βριλησσιωτόπουλα όπως είναι οι περισσότεροι παίκτες της ομάδας των ανδρών αλλά και όλα τα παιδιά των υποδομών, θα σταματήσουν το χάντμπολ ή θα αναγκαστούν να πάνε σε άλλες ομάδες και όχι σε αυτή που θέλανε να παίζουν. Μπράβο σας καλά τα καταφέρατε"!!!

Saturday, 25 June 2011 09:13

Φώτα, Κάμερες, πάμε..!!! Oι προετοιμασίες για τις τελετές έναρξης και λήξης των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 έχουν αρχίσει και όλοι μιλούν για εκδηλώσεις που θα μας κάνουν για μια ακόμη φορά εθνικά υπερήφανους, που φιλοξενούμε αυτούς τους ξεχωριστούς αγώνες, για τα άτομα με διανοητική αναπηρία. Οι 7.500 αθλητές από 185 χώρες που θα παρελάσουν στο κατάμεστο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 25 Ιουνίου και στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 4 Ιουλίου, θα φωνάξουν σε όλο τον κόσμο:

«Θέλω να νικήσω! Εάν όμως δεν τα καταφέρω βοηθήστε με να προσπαθήσω με θάρρος!».

Φωκάς Ευαγγελινός αναδείχτηκε νικητής του ανοιχτού διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε από την Οργανωτική Επιτροπή Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 και η καλλιτεχνική του ομάδα ανέλαβε το δημιουργικό της κεντρικής ιδέας των τελετών Έναρξης και Λήξης των Αγώνων.

Η ομάδα του Φωκά Ευαγγελινού απαρτίζεται από καλλιτέχνες διεθνούς κύρους και με εκτενέστατη καλλιτεχνική εμπειρία στην διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων όπως τον συνθέτη Στέφανο Κορκολή, τον σκηνογράφο Ηλία Λεδάκη, την ενδυματολόγο Έλλη Παπαγεωργακοπούλου και τον κειμενογράφο Θεόδωρο Γρηγοριάδη. Επίσης σύμβουλοι οργάνωσης παραγωγής των Τελετών είναι ο Simon Graveling και ο Andrew Walsh των οποίων η εμπειρία στη δημιουργία μεγάλων διεθνών διοργανώσεων περιλαμβάνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες ΑΘΗΝΑ 2004.

Tuesday, 17 May 2011 13:39

 

ΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΡΙΑΜΒΟ

Βριλησσιώτες και Βριλησσιώτισσες, "γκρεμίστε τα τείχη" της πόλης μας για να υποδεχτούμε όλοι μαζί τους πανάξιους κυπελλούχους Ελλάδας στο χάντμπολ, την ομάδα μας του ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΩΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ (Ε.Σ.Ν.Β.) που για άλλη μία φορά μας έκανε περήφανους.

Πριν από λίγο η ομάδα χάντμπολ ανδρών των Βριλησσίων στα Χανιά σήκωσε το κύπελλο Ελλάδας και στέφθηκε κυπελλούχος μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα με την μεγάλη ομάδα της Α.Ε.Κ.. Η κυπελλούχος ομάδα μας επικράτησε της Α.Ε.Κ. με τελικό αποτέλεσμα 19 - 18.

Η μάχη των Βριλησσίων απέναντι στην ΑΕΚ θύμιζε τη μάχη του Δαβίδ με τον Γολιάθ. Μια ΑΕΚ με χιλιάδες θεατές, συγκινητικούς που επευφημούσαν με απίστευτη αφοσίωση και ένταση διαρκώς τη θρυλική Ένωση μια πραγματικά πολύ μεγάλη ομάδα.

Αντίθετα η δική μας ομάδα με ελάχιστους φίλους της στο πλευρό της, χωρίς καν την ακπροσώπηση της Δημοτικής μας Αρχής ή έστω ενός ανθρώπου από έναν συνδυασμό τιμητικά. Ούτε ένας πολιτικός άνδρας απ' αυτήν την πόλη δεν πήγε στα Χανιά. Και μόνο καμιά εικοσαριά άνθρωποι από τις οικογένειες των αθλητών μας.

Κι όμως αυτή η ομάδα, που και στο παρελθόν μας έχει χαρίσει διακρίσεις τα κατάφερε και έκανε το απίστευτο θαύμα. Πρώτα στον ημιτελικό νίκησε το Διομήδη Άργους και πέρασε στον τελικό απέναντι από την ΑΕΚ. Και ενώ όλοι θεωρούσαν φαβορί την Ένωση και αουτσάϊντερ την ομάδα μας, οι παίκτες των Βριλησσίων ανέτρεψαν τα προγνωστικά και σήκωσαν την κούπα.

Ο μικρός Δαβίδη επικράτησε του μεγάλου Γολιάθ. Κι έτσι χάρισε απλόχερα την περηφάνεια και το χαμόγελο σε όλους τους Βριλησσιώτες. Και μάλιστα έδωσαν τα παιδιά της πόλης μας αυτή τη μεγαλειώδη χαρά σε τόσο κρίσιμες και δύσκολες στιγμές και εποχές για όλους μας.

Ελάχιστα πράγματα πρέπει να καταγραφούν σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό μέρος. Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ μας νικούσε με τέσσερα γκολ διαφορά αλλά η ομάδα μας κατάφερε στο τεός του ημιχρόνου να "γυρίσει" την διαφορά στο ένα μόνο γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο τους πήραμε φαλάγγτι και φτάσαμε εμείς να προηγούμαστε με τέσσερα γκολ διαφορά. Ωστόσο αν και η μεγάλη ΑΕΚ προσπάθησε γύρισε την διαφορά στο ένα μόλις γκολ με το οποίο τα Βριλήσσια νίκησαν. Αλλά αυτό ήταν αρκετό για να σηκώσουμε την κούπα.

Θα ακολουθήσει αναλυτικό αφιέρωμα της ιστοσελίδας, του ραδιοφώνου και της τηλεόρασής μας στη μεγάλη νίκη. Ήδη έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε από τη Βριλησσιώτικη τηλεόραση εκτενή αποσπάσματα του θριάμβου των Βριλησσίων.

Ένα τεράστιο μπράβο στους παίκτες μας και όλη μας την ευγνωμοσύνη εκ μέρους όλων των Βριλησσιωτών.

Page 1 of 3