Κυρ 9 Απρ 2017 06:30:10 μμ

Τοπικές Ειδήσεις

Οικογιορτή Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού από τον «ΒΡΙΛΗΣΣΟ» την Κυριακή 9/4/2017.

Οικογιορτή Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού από τον «ΒΡΙΛΗΣΣΟ» την Κυριακή 9/4/2017.

Οικογιορτή Αλληλεγγύης & Εθελοντισμού

Για άλλη μία χρονιά, ο Δήμος Βριλησσίων, μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης και της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος, συμμετέχει ενεργά στην Οικογιορτή Αλληλεγγύης & Εθελοντισμού που διορ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Επικαιρότητα
Επικαιρότητα

Επικαιρότητα (511)

Ο Δήμος Βριλησσίων ενημερώνει ότι, μέχρι στιγμής και σε διάστημα ενός μηνός από τη λειτουργία του προνοιακού προγράμματος ΚΕΑ, προσήλθαν για ενημέρωση στον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης πάνω από 300 άτομα και εγγράφηκαν 215 άτομα, ενώ συνεχίζεται η κατάθεση αιτήσεων για τη χορήγηση του επιδόματος.

Οι κάτοικοι του Δήμου μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις στην αρμόδια υπηρεσία ανεξαρτήτως σειράς Αριθμού Φορολογικού Μητρώου, κάθε Τρίτη και Πέμπτη 12.00-15.00 (Λ.ΠΕΝΤΕΛΗΣ 62)

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι:

1. ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΗΛΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ (ΓΝΗΣΙΟ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ)

2. ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ 2016

3. ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΥ 2016

4. ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ (ΕΝΦΙΑ)

5. ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

6. ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΙΒΑΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

7. ΑΦΜ & ΑΜΚΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ

8. ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΤΟΠΟΥ ΔΙΜΟΝΗΣ (ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΔΕΚΟ – ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟ –ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ)

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.keaprogram.gr ή καλέστε στο τηλέφωνο 210-6135611 του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Βριλησσίων.


ΤΡΟΠΟΣ  ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

- Απευθείας ηλεκτρονική υποβολή αίτησης μέσω του ιστότοπου του προγράμματος (www.keaprogram.gr) χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet.

- Στα γραφεία του ΟΚΠΑ, Λ.Πεντέλης 62, κ. Μποζάς Ηλίας

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αθήνας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Μια πρωτότυπη όσο και επίκαιρη εκδήλωση διοργανώθηκε στις 29 Μάρτη, από την Ομάδα Θεωρίας της ΝΕΒΑ στο γνωστό Στέκι της στο Μαρούσι με θέμα,  «Εκδημοκρατίζοντας την Κοινωνία: Πολίτες και Συνταγματική Αναθεώρηση».

Σε μια γεμάτη αίθουσα από ενεργούς πολίτες, έγινε η παρουσίαση της διαδικασίας ηλεκτρονικής διαβούλευσης, που στηρίζεται στην άμεση συμμετοχή των πολιτών και την κατάθεση των απόψεων τους, αναφορικά με την επικείμενη κυβερνητική πρωτοβουλία Συνταγματικής Αναθεώρησης.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο καθηγητής Μιχάλης Σπουρδαλάκης, Πρόεδρος της Επιτροπής Συνταγματικής Αναθεώρησης, ο οποίος με εμπεριστατωμένο τρόπο εξήγησε τη σημασία της δημοκρατικής συμμετοχής των πολιτών, μέσω αυτής της καινοτόμου για τα ελληνικά πολιτικά πράγματα διαδικασίας, με ανώνυμη συλλογή γνώμης από τους πολίτες.
Η καταγραφή των απαντήσεών τους σε ένα εκτενές ερωτηματολόγιο που βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.syntagma-dialogos.gov.gr, συνιστά την εναρκτήρια φάση μιας πολύπλευρης διαβούλευσης με πλήθος κοινωνικών φορέων, οργανώσεων, συλλογικοτήτων  και πολιτών.
Την παρουσίαση του  Μ. Σπουρδαλάκη ακολούθησε η ομιλία του  Δρ. Γιώργου Δαρεμά, που εστίασε στις αριστερές διαστάσεις της πρότασης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ώστε να αποκτήσουν περιεχόμενο και θεσμική διάσταση οι αξίες του αναγκαίου εκδημοκρατισμού, του προοδευτικού εκσυγχρονισμού και του κοινωνικού μετασχηματισμού της Ελληνικής Πολιτείας.   
Μετά τις ομιλίες που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον, ακολούθησε πλήθος ερωτήσεων και τοποθετήσεων, αποδεικνύοντας ότι ο διάλογος και η συμμετοχή των πολιτών στον προβληματισμό για τους όρους συγκρότησης της κοινωνικο-πολιτικής ζωής, συνιστά καθεαυτός ένα βιωματικό εργαστήρι δημοκρατίας.    


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΒΑ

Ο Δήμος Βριλησσίων μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης με  τη δομή των Κοινωνικών Ιατρείων-Φαρμακείου και σε συνεργασία με την  Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» , συνεχίζουν για δεύτερη χρονιά, το πρόγραμμα «Δεν Ξεχνώ Τη Μνήμη Μου», το οποίο παρέχεται η  δυνατότητα δωρεάν ελέγχου μνήμης σε άτομα άνω των 60 ετών.
Βασικός σκοπός του προγράμματος «Δεν Ξεχνώ Τη Μνήμη Μου» είναι η έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη της νόσου τουAlzheimer και των άλλων μορφών άνοιας, με τη χρήση ειδικών ψυχομετρικών εργαλείων καθώς και η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σχετικά με τη μνήμη και τις διαταραχές της.
Οι έλεγχοι μνήμης προσφέρονται δωρεάν και κατόπιν ραντεβού κάθε Πέμπτη από τις 9:00 έως τις 14:00, στο χώρο των Κοινωνικών ιατρείων-Φαρμακείο,(Λεωφ. Πεντέλης 62, 1ος όροφος)  και απευθύνονται σε όλους τους ηλικιωμένους δημότες και κατοίκους των Βριλησσίων που παρουσιάζουν προβλήματα μνήμης και πραγματοποιούνται σε συνεργασία με ψυχολόγο της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας με τους Νευρολόγους και Ψυχιάτρους των Κοινωνικών Ιατρείων-Φαρμακείου.
Για να κλείσετε ραντεβού  επικοινωνήστε με τη Γραμματεία των Ιατρείων στο τηλ. 210 8045564

Page 1 of 64