Κυρ 9 Απρ 2017 06:29:59 μμ

Βιβλία
Βιβλία

Βιβλία (27)

Την Πέμπτη το απόγευμα με μεγάλη χαρά θα παρουσιάσουμε ένα επίκαιρο, μικρό και ιδιαίτερο βιβλίο του Κωνσταντίνου Μπλάθρα: Ἡ Ἁγία Τριάδα ὡς ἐπαναστατικὸ κάλεσμα
το περιεχόμενο του οποίου συγκεφαλαιώνει όμορφα έτερος Κωνσταντίνος: Γιὰ τὴν πατρίδα, τὴν ἅγια πίστη, καὶ τὴν ἐλευθερία, λοιπόν ὁ λόγος. Λόγος εἰπωμένος μὲ ἀλήθεια, μελέτη ἐνδελεχῆ, καὶ ἀγάπη. Ἀπὸ τὸν ἄξιο Κωνσταντῖνο Μπλάθρα. Λόγος τῆς μεγάλης ἀνάγκης τῶν καιρῶν μας. Τοῦ ζωντανοῦ παρόντος, βαπτισμένου στὴν ἀλήθεια τοῦ παρελθόντος, γιὰ νὰ εἶναι καὶ νὰ ζήσει ὁ κόσμος στὸ μέλλον. Γιατὶ πρόκειται ὄντως γιὰ πράγματα ζωῆς καὶ θανάτου. Μεγάλα, καὶ σπουδαῖα καὶ ἀληθινά. Σίγουρα πολὺ μεγάλα γιὰ νὰ μπορέσουμε νὰ τὰ κρατήσουμε. Μὰ σίγουρα τόσο μεγάλα ποὺ αὐτὰ εἶναι ποὺ θὰ μᾶς κρατήσουν στὸ σήμερα καὶ στοὺς αἰῶνες, παρατηρεί ο Κ. Σταυρόπουλος.
Η παρουσία σας χαρά και τιμή για όλους μας.

Με μεγάλη χαρά γνωστοποιούμε ότι για το μικρό βιβλίο του Κωνσταντίνου Μπλάθρα Ἡ Ἁγία Τριάδα ὡς ἐπαναστατικὸ κάλεσμα θα εισηγηθούν οι αγαπητοί

Μανώλης Γλέζος και Μανώλης Μηλιαράκης την Πέμπτη 23/3, στις 7.00 μ.μ.

άΠΕΙΡΟΣ χΩΡΑ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ -ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
Σισμανογλείου 10, Βριλήσσια, 211 410 9989

Η νεοελληνική ταυτότητα μεταξύ ρίζας κι εκρίζωσης στο Εν πλω

βιβλιοπωλείο άΠΕΙΡΟΣ χΩΡΑ

Τό Ἀντίφωνο συνεχίζει την σειρά συζητήσεων μέ θέμα:

Ἡ κρίση τοῦ ἐκσυγχρονισμοῦ.

Θεόδωρος Παντούλας: Ἡ νεοελληνική ταυτότητα μεταξύ ρίζας καί ἐκρίζωσης

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 7:00 μ.μ.

Βιβλιοπωλεῖο Ἐν Πλῷ

Ἐμπορικό Κέντρο ATRIUM, Χαριλάου Τρικούπη 6-10, Ἀθήνα

Παρουσίαση Μυθιστορήματος KAIRLOV της Πέμης Γκανά

Ο Εξωραϊστικός – Επιμορφωτικός – Φιλανθρωπικός & Αθλητικός Σύλλογος Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» και οι Εκδόσεις Γαβριηλίδης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος «KAIRLOV» της Πέμης Γκανά.

Ημερομηνία εκδήλωσης: Σάββατο 4 Μαρτίου στις 6:30 το απόγευμα.

Χώρος Εκδήλωσης:  Πνευματικό Κέντρο Βριλησσίων, Κισσάβου 11 στα Βριλήσσια

Είσοδος: ελεύθερη για το κοινό
Παρουσίαση Μυθιστορήματος KAIRLOV της Πέμης Γκανά
Η συγγραφέας, σε ένα άρτιο λογοτεχνικά και συναισθηματικά φορτισμένο αφήγημα, διηγείται την ιστορία μιας αριστοκρατικής οικογένειας, της οποίας η μοίρα υφαίνεται στη σκιά του πατρογονικού πύργου Κάιρλοφ, στο Γόμελ της Λευκορωσίας και μαζί της δένεται η μοίρα μιας ολόκληρης αυτοκρατορίας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος (δημοσιογράφος-συγγραφέας) και η Γιώτα Κυριακοπούλου (εκπαιδευτικός). Το βιβλίο θα προλογίσει ο τ. δήμαρχος Βριλησσίων, Κώστας Ιωαννίδης. Αποσπάσματα θα διαβάσει η Έφη Αγγελοπούλου.

Ακολουθεί απόσπασμα από το βιβλίο

Μην πιστεύεις ποτέ αυτό που βλέπεις με τα μάτια σου. Με ακούς; Ποτέ. Να, κοίτα πέρα μακριά, στο λόφο εκεί, στην επαρχία του Γόμελ. Τον βλέπεις τον Κάιρλοφ; Τον πύργο των Κορλόφσκι; Όχι; Περίεργο… Είναι πάντα εκεί. Κοίτα καλύτερα, ξεπροβάλλει τώρα μέσα από την πυκνή καταχνιά η ανατολική πλευρά του. Η ομίχλη τον κρύβει ξανά. Και ο Κάιρλοφ –ίδια μήτρα που δεν ξερνά τα παιδιά της- φυλά μυστικά ανομολόγητα που σπέρνουν θάνατο. Ένας δεσμός σφικτός, μια με πνίγει, μια με σώζει, προστασία και θηλιά αντάμα. Το αέναο παιχνίδι του θύτη και του θύματος.

Το χωνευτήρι του θανάτου και η λήθη –αυτό ο δαίμονας- δεν με τρομάζουν πια, γιατί ξέρω πως με ακούς εσύ, και η ζωή μου δεν ια ξεχαστεί μια δυο γενιές μετά. Όχι, όχι, καλύτερα ούτε εμένα να ακούς. Μισότρελη γριά είμαι. Αφουγκράσου μόνο το μουρμουρητό του ανέμου, μιλά για το γιό μου τον Φιοντόρ, μιλά και για μένα, μιλά για όλους εμάς που μαχόμαστε να σώσουμε τη ζωή μας και να αποδώσουμε δικαιοσύνη. Πορεύσου με τη διαίσθησή σου και θυμήσου, την αλήθεια δεν την βλέπει πάντα το φως του ηλίου. Και το λέω εγώ, η Αναστασία Ιβάνοβνα Κορλόφσκι, που καταδικασμένη ζω εν κρυπτώ στα σπλάχνα του κακορίζικου Κάιρλοφ…

Εξωραϊστικός – Επιμορφωτικός – Φιλανθρωπικός
& Αθλητικός Σύλλογος Άνω Βριλησσίων
«Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος»
ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 14 & ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ – 15235 ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
http://anovrilissia.blogspot.com

Ο Γενικός Γραμματέας
και εκπρόσωπος του σκακιστικού
τμήματος του Συλλόγου

Αλέξανδρος Γιαννακούλιας
τηλ: 6992299943
mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αγαπητοί φίλοι ολόκαρδες ευχές για τη νέα χρονιά, που για εμάς ξεκινάει την Παρασκευή 20/1 στις 7.00 μ.μ. με μια συνάντηση.
Ο ζωγράφος Χρήστος Κεχαγιόγλου μιλά για την ποίηση του Σωτήρη Κακίση κι ο ποιητής μιλά για την ζωγραφική του Χρήστου Κεχαγιόγλου.
Αυτά κι άλλα ανορθόδοξα περί ποίησης και ζωγραφικής.
Η παρουσία σας, χαρά και τιμή για όλους μας.

άΠΕΙΡΟΣ χΩΡΑ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ -ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
Σισμανογλείου 10, Βριλήσσια, 211 410 9989

Page 1 of 4