Κυρ 9 Απρ 2017 06:29:58 μμ

Εξελίξεις
Εξελίξεις

Εξελίξεις (553)

Δημόσια διαβούλευση για την εξειδίκευση του σχεδίου δράσης προώθησης της ισότητας των φύλων στη Βόρεια Αθήνα, ξεκινά η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τους Δήμους της περιοχής και αξιοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.Με σύνθημα «η γνώμη σου μετράει» φορείς, οργανώσεις και, πρωτίστως, οι πολίτες καλούνται,έως τις 30 Απριλίου 2017, να καταθέσουν τις απόψεις και προτάσεις τους στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης https://goo.gl/R6Zp6tή στην ηλεκτρονική διεύθυνση This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

Οι θεματικοί άξονεςτης διαβούλευσης προσδιορίστηκαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, στις 05/04/2017,υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου ΤομέαΑθηνών, Γιώργου Καραμέρου και παρουσία της εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου, Νικολέτας Δανιά και εκπροσώπων επτά Δήμων.Οι άξονες αφορούν στην απασχόληση και την εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, στην εκπαίδευση και τη δια βίου μάθηση, στην κοινωνική ένταξη και τον πολιτισμό, στην υγεία και την κοινωνική προστασία και αλληλεγγύη.

Στην εναρκτήρια παρέμβασή του ο κ. Γ. Καραμέρος, μεταξύ άλλων, επισήμανε: «Η ισότητα των φύλων είναι θεμελιώδες πανανθρώπινο δικαίωμα. Η εξάλειψη των έμφυλων ανισοτήτων και διακρίσεων είναι υπόθεση όλων μας, ανδρών και γυναικών. Το ζήτημα είναι υπαρκτό, είναι ορατό, δεν κρύβεται. Η εξάλειψή του μας ενώνει, δεν μας χωρίζει. Τη σιωπή και την ανοχή πρέπει να διαδεχθεί η ενεργός συμμετοχή και η κοινή δράση».

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Περιφερειακή Σύμβουλος, Σοφία Κορωναίου, εκπρόσωποι των Δήμων  Αγίας Παρασκευής, Βριλησσίων, Χαλανδρίου, Νέας Ιωνίας, Μεταμόρφωσης, Λυκόβρυσης – Πεύκης και Φιλοθέης – Ψυχικού, καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών.

Για μία ακόμη χρονιά η Περιφέρεια Αττικής συμμετείχε ενεργά στην Εθελοντική Εκστρατεία «Let’s Do It Greece 2017» για τον καθαρισμό του Υμηττού, ενώ ως έμπρακτη συμβολή στην Πανελλήνια αυτή δράση, ανέλαβε την πλήρη ανακατασκευή του φυλακίου πυροπροστασίας «Αγίου Ιωάννη Κυνηγού».

Με σύνθημα «γίνε η αλλαγή που περιμένεις» και με σύμμαχο τον καλό καιρό εκατοντάδες πολίτες, κάθε ηλικίας, έδωσαν το πρωί της Κυριακής, 2/4/2017, δυναμικό παρόν και ένωσαν τις δυνάμεις τους σε άλλη μία εκστρατεία προστασίας και ανάδειξης ενός από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής.

Παρών και ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, ο οποίος επισήμανε: «Το δάσος του Υμηττού, ως φυσικό οικοσύστημα, μας παρέχει απλόχερα το οξυγόνο του, μας δίνει ισορροπία,  ανάταση,  ηρεμία. Η προστασία του είναι κοινή υπόθεση, αλλά ταυτόχρονα επιβάλλεται όλοι μας να ανακτήσουμε τους δεσμούς που μας ένωναν κάποτε με τη φύση και ο καθένας μας χωριστά να μειώσει το ενεργειακό του αποτύπωμα».

Η περιβαλλοντική δράση οργανώθηκε από το Σωματείο Εθελοντών Πυροπροστασίας Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού με αρωγούς, εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών, τους Δήμους Αγίας Παρασκευής, Γλυκών Νερών και Παιανίας.

Με νίκη 3-0 εναντίον του Κώακα Φιλίνου, αποχαιρέτισε τη Γ΄Εθνική η γυναικεία ομάδα του Α.Ο. Βριλησσίων, κατακτώντας και τυπικά την άνοδο για τη Β΄Εθνικη. Τα τρία γκολ σημειώθηκαν στο Α ημίχρονο (Καλαβρού 15', Χριστάκου 22' και 37'), ενώ στο Β ημίχρονο οι πρωταθλήτριες είχαν μάλλον το μυαλό τους στη φιέστα που ακολούθησε. Τον αγώνα παρακολούθησαν πολλά παιδιά της ακαδημίας του συλλόγου, πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξ. Μανιατογιάννης.

Σύνθεση: Γαβαλά Ν., Γαβαλά Μ. (55΄Γιαννιώτη), Παπασπύρου, Βασιλοπούλου, Χατζηαντωνίου, Πρεζάνη (50΄Παπαδοπούλου), Πάκου, Χριστάκου (60΄Νικολοπούλου), Πότσιου, Καλαβρού. Αξιοσημείωτο είναι ότι αγωνίστηκαν 4 κορίτσια 13 ετών, από τα αρκετά που διαθέτει ο σύλλογος στα γυναικεία τμήματα υποδομής του.

Απολογιστικό δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την εξαιρετικά επιτυχημένη εκδήλωση στον Χολαργό, με ομιλητές τον Γιάννη Δραγασάκη και τον Δημήτρη Παπαδημούλη και θέμα: "Από τη χρεοκοπία και τα μνημόνια, στη βιώσιμη ανάπτυξη και το τέλος της επιτροπείας".

Μεγάλη πολιτική εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, στον Χολαργό.

• Γιάννης Δραγασάκης : «Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελούσε και θα αποτελεί το βασικό κορμό του μεγάλου κοινωνικού και πολιτικού συνασπισμού που θα φέρει σε πέρας τη μετάβαση από τη χρεοκοπία και τα μνημόνια στη βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη»

• Δημήτρης Παπαδημούλης : «Η Αριστερά είναι για τα δύσκολα - ούτε δραπετεύει, ούτε παραδίδει τα κλειδιά στον πολιτικό της αντίπαλο»

Με μεγάλη συμμετοχή των πολιτών της περιοχής που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, πραγματοποιήθηκε χθες στο μεγάλο αμφιθέατρο του Δήμου Χολαργού, πολιτική εκδήλωση της ΝΕΒΑ και των τοπικών πολιτικών κινήσεων του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα: «Από τη χρεοκοπία και τα μνημόνια, στη βιώσιμη ανάπτυξη και το τέλος της επιτροπείας»

Oμιλητές στην εκδήλωση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης και τον συντονισμό της είχε η αν. συντονίστρια της ΝΕΒΑ, Αγγελική Παπάζογλου.

Ο Γιάννης Δραγασάκης αναφέρθηκε διεξοδικά στον χαρακτήρα της κρίσης σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Η κρίση που ζούμε δεν ήταν μόνο δημοσιονομική. Ούτε ήταν μόνο κρίση δημόσιου χρέους. Και οι δυο αυτές εκδηλώσεις της κρίσης είναι έκφραση βαθύτερων αίτιων. Ο πυρήνας της κρίσης ήταν το σύστημα εξουσίας, το μοντέλο διακυβέρνησης και το υπόδειγμα ενός κρατικοδίαιτου και παρασιτικού καπιταλισμού που αν και προϋπήρχε, γιγαντώθηκε στην ύστερη φάση της μεταπολίτευσης. Εκείνο δηλαδή που οδήγησε στην κρίση δεν ήταν οι δήθεν παροχές στα λαϊκά στρώματα, όπως ισχυρίζονται ορισμένοι απολογητές του χρεοκοπημένου υποδείγματος. Εκείνο που ευθύνεται για την κρίση ήταν ένα υπόδειγμα ρηχής και άναρχης ανάπτυξης. Ένας τρόπος διανομής του πλούτου και αξιοποίησης των διαθεσίμων πόρων άνισος και σπάταλος. Ένα κλειστό σύστημα, ένα καρτέλ δικομματικής εξουσίας που είχε υπό τον αποκλειστικό έλεγχό του το κράτος, τους ευρωπαϊκούς πόρους, τις τράπεζες, τα ΜΜΕ και άλλους μηχανισμούς της πολιτικής, της επικοινωνιακής και της οικονομικής εξουσίας. Μια βασική διαπίστωση που πρέπει να κάνουμε είναι ότι η αιτία που χρεοκόπησε το κράτος και στη συνέχεια η χώρα δεν ήταν η έλλειψη πόρων αλλά η άνιση και σπάταλη χρήση τους. Δεν ήταν τα ελλείμματα αλλά οι αιτίες που τα δημιούργησαν.» Έκλεισε την αρχική ομιλία του με τις κύριες πολιτικές προτεραιότητες του σήμερα και τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ. «Μπροστά μας έχουμε τρεις μεγάλες πρωτοβουλίες που πρέπει να τις αξιοποιήσουμε ...

✓ Η κατάρτιση της νέας Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής για τη Δίκαιη και Βιώσιμη Ανάπτυξη. Οκτώ χρόνια μετά την κρίση η χώρα δεν διαθέτει ακόμη αναπτυξιακό σχέδιο και αναπτυξιακή στρατηγική. Η πρόταση της κυβέρνησης αποσκοπεί στο άνοιγμα ενός μεγάλου κοινωνικού και πολιτικού διαλόγου ο όποιος θα αναπτυχθεί σε όλη τη χώρα στη βάση συγκεκριμένων προτάσεων οι οποίες θα είναι ανοιχτές για εμπλουτισμό.

✓ Η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. ✓ Η ενεργή συμμέτοχη στη συζήτηση συμβολή για το μέλλον της Ευρώπης και η δράση για τη δημοκρατία και την αλληλεγγύη σε όλη την Ευρώπη, για την κοινωνική Ευρώπη. Στα πεδία αυτά αναδεικνύονται τα κομβικά διλήμματα και οι μεγάλες αντιπαραθέσεις της επόμενης περιόδου για την χώρα και την Ευρώπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ευρεία κοινωνική συμμαχία που θέλει να εκφράσει με τις εμπειρίες που έχει συσσωρεύσει μπορεί και πρέπει να οργανώσει και να ανταποκριθεί στις ανάγκες αυτού του διαλόγου και να τον μετατρέψει σε μια ευκαιρία για ένα μεγάλο άνοιγμα στην κοινωνία για ενίσχυση και διεύρυνση των κοινωνικών του αναφορών και συμμαχιών διότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελούσε και θα αποτελεί το βασικό κορμό του μεγάλου κοινωνικού και πολιτικού συνασπισμού που θα φέρει σε πέρας τη μετάβαση από τη χρεοκοπία και τα μνημόνια στη βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη.» Ο Δημήτρης Παπαδημούλης αναφέρθηκε διεξοδικά στο κλείσιμο της αξιολόγησης, την αναγκαιότητα απομάκρυνσης του ΔΝΤ, τις δυσκολίες, τις αδυναμίες και τις δυνατότητες του σήμερα, τις παρεμβάσεις στο Ευρωκοινοβούλιο, τον κρίσιμο ρόλο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και των προοδευτικών συμμαχιών και συνόψισε πως:

✓ «Πρέπει να τελειώνουμε με τα μνημόνια και τις επιτροπείες, και αυτό σημαίνει μείωση της ανεργίας και επενδύσεις για να έρθει η ανάπτυξη. Χρειαζόμαστε επίσης, ως ΕΕ, ένα "Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο" που θα αντικαταστήσει το ΔΝΤ. Έχουμε και τη τεχνογνωσία και την εμπειρία για κάτι τέτοιο.

✓ Είμαστε στη μέση ενός δύσκολου αγώνα μέχρι το 2019, παλεύουμε με πιο δύσκολες καταστάσεις από ότι περιμέναμε. Πρέπει να ομολογήσουμε στον κόσμο πως δεν τα καταφέραμε όσο καλά θέλαμε, σε φοροδιαφυγή, εξυπηρέτηση πολιτών από τον γκισέ, ή το θέμα με τα μπλοκάκια - τέτοια ζητήματα έπρεπε να έχουν ξεκαθαριστεί πιο γρήγορα και να μην πατάμε τα κορδόνια μας. Να προχωρήσουμε με στόχο τη λογοδοσία και το μετρήσιμο αποτέλεσμα.

✓ Μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2019 που είναι η εντολή που πήραμε από τον ελληνικό λαό, δεν θα τους χαρίσουμε ούτε ένα λεπτό. Η Αριστερά είναι για τα δύσκολα - ούτε δραπετεύει, ούτε παραδίδει τα κλειδιά στον πολιτικό της αντίπαλο.»

Η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε αποτύπωσε με αμεσότητα τα ερωτήματα, τις αγωνίες, αλλά ακόμα πιο πολύ, την αποφασιστικότητα των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ.

Page 1 of 70