Κυρ 9 Απρ 2017 06:29:36 μμ

Τοπικές Ειδήσεις
Τοπικές Ειδήσεις

Τοπικές Ειδήσεις (603)

Οικογιορτή Αλληλεγγύης & Εθελοντισμού

Για άλλη μία χρονιά, ο Δήμος Βριλησσίων, μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης και της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος, συμμετέχει ενεργά στην Οικογιορτή Αλληλεγγύης & Εθελοντισμού που διοργανώνει η φυσιολατρική κίνηση «ΒΡΙΛΗΣΣΟΣ», την Κυριακή 9 Απριλίου 2017, από τις 9.00 το πρωί, στο Πάρκο ‘Α.Τρίτση’.

Το προσωπικό του ΟΚΠΑ θα βρίσκεται εκεί για: · να ενημερώσει για τις νέες κοινωνικές δομές · να παρουσιάσει την Ομάδα Προφορικής Ιστορίας του Δήμου · να συγκεντρώσει τρόφιμα μέσω της ανταλλακτικής οικονομίας (‘Κρεμάστρες Αλληλεγγύης’): Ανταλλάσσουμε ενδύματα με τρόφιμα ή συμβολικό ποσό’.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας - Ανακύκλωσης και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος θα βρίσκονται στο χώρο για: · να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους συμπολίτες μας για τα ‘προγράμματα χωριστής διαλογής των απορριμμάτων στην κουζίνα μας’. · να λαμβάνουν συμμετοχές δημοτών για το Life - PAYT (Πληρώνω όσο Πετάω) και την παραχώρηση κλειδωμένων κάδων που θα χρησιμοποιούνται με κατάλληλες ηλεκτρονικές κάρτες, ώστε να προωθήσουμε συλλογικά τις πολιτικές μείωσης απορριμμάτων με οφέλη για τους δημότες που αποθέτουν ορθά τα οικιακά απόβλητα τους.

Γιορτή Τέννις»

Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Βριλησσίων, στο πλαίσιο των Αθλητικών Εκδηλώσεων 2017, διοργανώνει «Γιορτή Τέννις», το Σάββατο 8 Απριλίου 2017 και ώρα 10.00π.μ, στο γήπεδο τέννις (Ολύμπου και Φλωρίνης γωνία).

Στη γιορτή - επίδειξη συμμετέχουν τα παιδιά - μέλη των τμημάτων του προγράμματος τέννις που υλοποιεί ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Βριλησσίων.

Ο Σύλλογος εεργαζομένων του Δήμου Βριλησσίων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

31/3/17

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

μετά τη συνάντηση που είχαμε με τη Διοίκηση του Δήμου, μας διαβεβαίωσε ότι είναι αντίθετη με την αξιολόγηση και ότι όσο εξαρτάται από αυτήν θα τη σταματήσει.

Το Δ.Σ. "

Εάν η παραπάνω ανακοίνωση ανταποκρίνεται στην αλήθεια κι εάν πράγματι απηχεί τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης του Δήμου Βριλησσίων, οφείλουμε να σημειώσουμε τα παρακάτω:

1. Τις αποφάσεις της διοίκησης του Δήμου πρέπει να τις δημοσιοποιεί το γραφείο τύπου του δημάρχου και ουδείς άλλος...

2. Ο Δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο έχουν υποχρέωση - θέλουν δεν θέλουν - να τηρούν τους νόμους του κράτους.

3. Η αξιολόγηση είναι επιβεβλημένη στον Δήμο Βριλησσίων, όπως σε ολόκληρο τον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

4. Δεν είναι πολιτική να θέλεις να τα έχεις καλά με όλους και να υπερασπίζεσαι ταυτόχρονα τις ιδέες και τις πρακτικές του εκσυγχρονισμού του Δήμου.

5. Η πολιτική θέλει και τις ρήξεις. Όταν αυτές δρομολογούν ένα στοιχειωδώς καλύτερο μέλλον.

6. Αποφασίστε αν θα πηγαίνετε με τον αραμπά ή με το αεροπλάνο...

Με επισημότητα, υπερηφάνεια, συγκίνηση και με εντυπωσιακή συμμετοχή, τιμήθηκε και φέτος η 25η Μαρτίου στον Δήμο Βριλησσίων.
ΣτηΔοξολογία, που τελέστηκετο πρωί στον ιερό Ναό Αναλήψεως, τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Εθελοντισμού κ. Σοφία Χαντζάρα. Ακολούθησαν η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων, ενώο εορτασμός κορυφώθηκεμε τη μαθητική παρέλαση στην οδό Αναλήψεως, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκανο Δήμαρχος Ξ. Μανιατογιάννης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Α. Λύτρας, οι αντιδήμαρχοι κ. Χαντζάρα, κ. Μουζάκης και κ.Βαφειάδης, ο Διευθυντής του Γραφείου Δημάρχου κ. Φυκίρης, ο πρώην Δήμαρχος κ.Ιωαννίδης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της Περιφέρειας, των Σωμάτων Ασφαλείας, πρόεδροι συλλόγων και φορέων και πλήθος πολιτών.

Απάντηση σε δημοσίευση της Δράσης

Με αφορμή την ανακοίνωση της Δράσης σχετικά με τον προγραμματισμένο Πασχαλινό εργαστήριο για παιδιά από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Βριλησσίων σε συνεργασία με την Κοινωνία των Πολιτών και τις ανοίκειες αιχμές για τη στάση της διοίκησης απέναντι σε μια αυθόρμητη δράση γονέων και πολιτών, έχουμε να κάνουμε το εξής σχόλιο:

Προφανώς το «μέτρο» για την Δράση και τον κο Τσούτσια είναι ο υπολογισμός των πάντων με παραταξιακούς όρους και πολιτικά κουκιά –ακόμα και των δράσεων που έχουν στόχο να βοηθήσουν συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Αν η Δράση θεωρεί ότι αυτό το «μετρο» χάθηκε, τότε μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε:  αυτό το «μέτρο», με το οποίο επιμένουν να πορεύονται κάποιοι, δεν ισχύει για την Δημοτική μας αρχή αλλά ούτε και για τους άλλους φορείς ή τους απλούς πολίτες.

Β.Αρσενη-Λαμπρου
Πρόεδρος Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης
Δήμου Βριλησσίων

Στις 26 Μαρτίου 2017, ημέρα Κυριακή, απόγευμα μεταξύ 5 και 5 μισή, στην οδό Δίρφης στα Βριλήσσια, ταξί χτύπησε τη γριούλα σκυλίτσα Σάντυ (μεγέθους περίπου 30 κιλών).

Πέρασε από πάνω της και δεν σταμάτησε!

To σημάδι από τη ρόδα μάρκαρε την ξανθή γούνα της...

Αν υπάρχει κάποιος εκείνη την ώρα που είδε το περιστατικό, μήπως θυμάται αυτοκόλλητο εταιρίας ή άλλο χαρακτηριστικό του ταξί που να μας βοηθήσει να το βρούμε απ' την εταιρεία του.

Επικοινωνία: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it & 6976 266 620

Page 1 of 61