Κυρ 9 Απρ 2017 06:31:02 μμ

Τοπικές Ειδήσεις

Οικογιορτή Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού από τον «ΒΡΙΛΗΣΣΟ» την Κυριακή 9/4/2017.

Οικογιορτή Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού από τον «ΒΡΙΛΗΣΣΟ» την Κυριακή 9/4/2017.

Οικογιορτή Αλληλεγγύης & Εθελοντισμού

Για άλλη μία χρονιά, ο Δήμος Βριλησσίων, μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης και της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος, συμμετέχει ενεργά στην Οικογιορτή Αλληλεγγύης & Εθελοντισμού που διορ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Friday, 31 March 2017 09:48

«Εκδημοκρατίζοντας την Κοινωνία: Πολίτες και Συνταγματική Αναθεώρηση».

Γραφει ο/η  Administrator
Αξιολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αθήνας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Μια πρωτότυπη όσο και επίκαιρη εκδήλωση διοργανώθηκε στις 29 Μάρτη, από την Ομάδα Θεωρίας της ΝΕΒΑ στο γνωστό Στέκι της στο Μαρούσι με θέμα,  «Εκδημοκρατίζοντας την Κοινωνία: Πολίτες και Συνταγματική Αναθεώρηση».

Σε μια γεμάτη αίθουσα από ενεργούς πολίτες, έγινε η παρουσίαση της διαδικασίας ηλεκτρονικής διαβούλευσης, που στηρίζεται στην άμεση συμμετοχή των πολιτών και την κατάθεση των απόψεων τους, αναφορικά με την επικείμενη κυβερνητική πρωτοβουλία Συνταγματικής Αναθεώρησης.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο καθηγητής Μιχάλης Σπουρδαλάκης, Πρόεδρος της Επιτροπής Συνταγματικής Αναθεώρησης, ο οποίος με εμπεριστατωμένο τρόπο εξήγησε τη σημασία της δημοκρατικής συμμετοχής των πολιτών, μέσω αυτής της καινοτόμου για τα ελληνικά πολιτικά πράγματα διαδικασίας, με ανώνυμη συλλογή γνώμης από τους πολίτες.
Η καταγραφή των απαντήσεών τους σε ένα εκτενές ερωτηματολόγιο που βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.syntagma-dialogos.gov.gr, συνιστά την εναρκτήρια φάση μιας πολύπλευρης διαβούλευσης με πλήθος κοινωνικών φορέων, οργανώσεων, συλλογικοτήτων  και πολιτών.
Την παρουσίαση του  Μ. Σπουρδαλάκη ακολούθησε η ομιλία του  Δρ. Γιώργου Δαρεμά, που εστίασε στις αριστερές διαστάσεις της πρότασης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ώστε να αποκτήσουν περιεχόμενο και θεσμική διάσταση οι αξίες του αναγκαίου εκδημοκρατισμού, του προοδευτικού εκσυγχρονισμού και του κοινωνικού μετασχηματισμού της Ελληνικής Πολιτείας.   
Μετά τις ομιλίες που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον, ακολούθησε πλήθος ερωτήσεων και τοποθετήσεων, αποδεικνύοντας ότι ο διάλογος και η συμμετοχή των πολιτών στον προβληματισμό για τους όρους συγκρότησης της κοινωνικο-πολιτικής ζωής, συνιστά καθεαυτός ένα βιωματικό εργαστήρι δημοκρατίας.    


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΒΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Tuesday, 04 April 2017 21:08

Τελευταιο απο Administrator