Κυρ 9 Απρ 2017 06:45:02 μμ

Τοπικές Ειδήσεις

Οικογιορτή Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού από τον «ΒΡΙΛΗΣΣΟ» την Κυριακή 9/4/2017.

Οικογιορτή Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού από τον «ΒΡΙΛΗΣΣΟ» την Κυριακή 9/4/2017.

Οικογιορτή Αλληλεγγύης & Εθελοντισμού

Για άλλη μία χρονιά, ο Δήμος Βριλησσίων, μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης και της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος, συμμετέχει ενεργά στην Οικογιορτή Αλληλεγγύης & Εθελοντισμού που διορ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Επικαιρότητα
Επικαιρότητα

Επικαιρότητα (511)

Εκπροσώπηση του Δήμου Βριλησσίων στην εναρκτήρια συνάντηση εργασίας στην Λισαβόνα για την εφαρμογή του ευρωπαϊκού προγράμματος σύγχρονης διαχείρισης απορριμμάτων LIFE-PAYT, σε συνεργασία με το Ε.Μ.Π.

Στις εργασίες ενημέρωσης και συντονισμού των δράσεων 5 ευρωπαϊκών πόλεων και 3 πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που πραγματοποιήθηκαν στις 24 και 25 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο της Λισαβόνας για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων LIFE – Pay As You Throw (PAYT) παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών και Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων, Κ. Βαφειάδης και Αλέξης Μαυραγάνης, αντίστοιχα. Κατά το διήμερο των εργασιών που φιλοξενήθηκαν στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας και συμμετείχαν πέραν του Δήμου Βριλησσίων και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ως επιστημονικού συμβούλου του, οι Δήμοι Λισαβόνας, Αβέιρο, Κοντέισα  Νόβα από την Πορτογαλία και ο Δήμος Λάρνακας από την Κύπρο, καθώς επίσης και το πολυτεχνείο της Κοΐμπρα και το πανεπιστήμιο Αβέιρο.
Οι κοινές δράσεις εφαρμογής του προγράμματος στις αναφερόμενες ευρωπαϊκές πόλεις εντάσσονται στη φιλοσοφία σύνδεσης της χρέωσης για τα απορρίμματα των ιδιοκτησιών ανάλογα με την ποσότητα τους, κι ειδικότερα για το Δήμο Βριλησσίων αφορούν αφενός σε πρόγραμμα ελέγχου του όγκου των απορριμμάτων με σκοπό τη μείωση τους και αφετέρου σε πιλοτική εφαρμογή οικιακής κομποστοποίησης σε συνεργασία με πολίτες που θα δηλώσουν εθελοντικά το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους.
Σε ό,τι αφορά στα οικονομικά μεγέθη του κατά 60% χρηματοδοτούμενου ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE-PAYT, το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί εντός των επόμενων 3 ετών, το σύνολο του προϋπολογισμού υπερβαίνει τα 2,5 εκ. ευρώ, ενώ για τις δράσεις που αφορούν στο Δήμο Βριλησσίων έχουν προϋπολογιστεί να καλυφθούν με το ποσό των 245.370 ευρώ.
Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή του Δήμου Βριλησσίων στο σύγχρονο ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE-PAYT, το οποίο ανοίγει το δρόμο δικαιότερων χρεώσεων στη διαχείριση απορριμμάτων και συμβάλει στην εφαρμογή εναλλακτικών μεθόδων μείωσης του όγκου των απορριπτόμενων ποσοτήτων, μέσω της κομποστοποίησης των οργανικών αποβλήτων σε τοπικό επίπεδο.

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 ο διακεκριμένος πιανίστας - συνθέτης Χάρης Κανάκης και οι φίλοι του αυτοσχεδιάζουν για εσάς!

Η Μουσική Σχολή Μπεχράκη διοργανώνει μία συναυλία αυτοσχεδιασμών με έργα του Χάρη Κανάκη και των: Νίκου Πιπινέλλη, Διονύση Νήρου και Λάζαρου Μπισμπίκη.

Παρουσιάζει η φιλόλογος Μαρία Παπαδάκη.

Συμμετέχει η ηθοποιός Κλέλια Φελεσάκη.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στη Μουσική Σχολή Μπεχράκη Τροίας 56 Βριλήσσια στις 20.00 μ.μ..

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 61 39 783.

 

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016, διεξήχθη ο φιλικός αγώνας ανάμεσα στην Κυπελλούχο Παλαιστίνης, OrthodoxBeitsahour και την Ομάδα Νέων της ΑΕΚ,στο Κλειστό Γυμναστήριο Βριλησσίων, με αφορμή τη συμπλήρωση 12 ετών από το θάνατο του ΥαsserArafat.
O Δήμαρχος Βριλησσίων Ξ.Μανιατογιάννης παρευρέθηκε στην εκδήλωση και βραβεύτηκε από εκπροσώπους της Παλαιστινιακής Κοινότητας.
Το παρόν στη συγκεκριμένη αναμέτρηση έδωσαν ο Υπουργός Ναυτιλίαςκαι Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής,ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος, οΑντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτιστικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων Αλέξης Μαυραγάνης, η Πρόεδρος του ΠΑΟΔΗΒ Ιωάννα Κυρίτση και η Πρόεδρος του ΟΚΠΑ Βούλα Αρσένη, η επικεφαλής της παράταξης ‘Ανοιχτή Πόλη’ Ελένη Σακισλή, η Πρόεδρος της ‘Κοινωνίας των Πολιτών’ Μαρία Ντούμα, ο Πρόεδρος της 2ηςΣχολικής Επιτροπής ΆλκηςΕγκολφόπουλος και η δημοτική σύμβουλος Φωτεινή Μάρα.
Παρόντες ήταν,επίσης,ο Πρόεδρος της ΑΕΚ Μάκης Αγγελόπουλος, οι Χάρης Κουτάς και Σταύρος Δουβής, καθώς και εκπρόσωποι της Παλαιστινιακής Κοινότητας και της Γενικής Ένωσης Παλαιστίνιων Φοιτητών.

Page 6 of 64