Κυρ 9 Απρ 2017 06:44:53 μμ

Τοπικές Ειδήσεις

Οικογιορτή Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού από τον «ΒΡΙΛΗΣΣΟ» την Κυριακή 9/4/2017.

Οικογιορτή Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού από τον «ΒΡΙΛΗΣΣΟ» την Κυριακή 9/4/2017.

Οικογιορτή Αλληλεγγύης & Εθελοντισμού

Για άλλη μία χρονιά, ο Δήμος Βριλησσίων, μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης και της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος, συμμετέχει ενεργά στην Οικογιορτή Αλληλεγγύης & Εθελοντισμού που διορ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Tuesday, 21 March 2017 11:24

Με μεγάλη επιτυχία έγινε η πολιτική εκδήλωση «Γυναίκες στον καιρό της κρίσης. Υπάρχει διέξοδος;».

Γραφει ο/η  Administrator
Αξιολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15/3 η πολιτική εκδήλωση με θέμα: «Γυναίκες στον καιρό της κρίσης. Υπάρχει διέξοδος;» που διοργάνωσε η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας στο Πολιτιστικό Κέντρο Βριλησσίων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Πρόεδρος της ΒουλήςΝίκος Βούτσης, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία, Χαρά Καφαντάρη και Θέμης Μουμουλίδης,ο ΓΓ Ενέργειας ΜιχάληςΒερροιόπουλος, οι Δήμαρχοι Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης και Αγ. Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος, ο αντιδήμαρχος Βριλησσίων Αλέξης Μαυραγάνης,η δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της Ανοιχτής ΠόληςΒριλησσίωνΕλένη Σακισλή, η πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Βριλησσίων Βούλα Αρσένη-Λάμπρου και η πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού ΒριλησσίωνΙωάννα Κυρίτση, οπρόεδρος της Σχολικής ΕπιτροπήςΆλκηςΕγκολφόπουλος, η δημοτική σύμβουλος και μέλος της δημοτικής επιτροπής ισότητας Βριλησσίων Γιώτα Παρασκευοπούλου, οι περιφερειακοί σύμβουλοιΑττικήςΠέτρος Δαμιανός, Φώτης Χρυσικός και Σοφία Κορωναίου. Από την πλευρά του κόμματος οΑλέξης Χριστόπουλος, μέλος της ΠΓ και ο συντονιστής της ΝΕ Μιχάλης Παπαευστρατίου.
Η Αγγελική Παπάζογλου, αν. Συντονίστρια της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήναςαναφέρθηκε στα μνημονιακά χρόνια και στις επιπτώσεις που είχαν στη θέση των γυναικών αλλά και σε ένα πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε τα χρόνια της κρίσης με πρωταγωνίστριες τις ίδιες τις γυναίκες. Παράλληλα, επεσήμανε την ανάγκη οι γυναίκες που έχουν βρεθεί στα κέντρα λήψης των αποφάσεων να μην ξεχνούν τις γυναίκες που δεν έχουν φωνή: τις γυναίκες πρόσφυγες, τις μετανάστριες, τις άνεργες ή τις γυναίκες θύματα βίας και να μεταφέρουν και τη δική τους φωνή εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις.
Η Μαρία Καραμεσίνη, πανεπιστημιακός και Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, ανέφερε ότι στα χρόνια της κρίσης δεν συναντάμε μόνο γυναίκες – θύματα της κρίσης αλλά και γυναίκες ως ενεργούς παράγοντες της αντίστασης και της αλληλεγγύης. Παράλληλα, επεσήμανε ότι, παρά τις ανισότητες που εξακολουθούν να ισχύουν στο χώρο εργασίας, η κρίση έφερε ανατροπή στους όρους εργασίας των ανδρών γεγονός που οδήγησε σε επιδείνωση της εργασιακής τους θέσης και σε αύξηση της ανεργίας με αποτέλεσμα να παρατηρείται μία συρρίκνωση της ανισότητας λόγω φύλου στα χρόνια της κρίσης.
Η Όλγα Γεροβασίλη, Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησηςαναφέρθηκε στο σήμερα και συγκεκριμένα στο 2017 σημειώνοντας πως αν και οι κοινωνίες έχουν αναπτυχθεί με την πιο εξελιγμένη τεχνολογία που έχει εφεύρει ο άνθρωπος, επιβιώνουν ακόμα τα σεξιστικά στερεότυπα, οι υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί, η απαξίωση του γυναικείου έργου, η ανισομερής συμμετοχή των γυναικών στις κρισιμότερες πολιτικές και επιχειρηματικές αποφάσεις. Επικρατεί ακόμα η αντίληψη πως για να πετύχει μια γυναίκα θα πρέπει να ενδυθεί το ρόλο του άντρα, αφήνοντας τη «γυναίκα» που είναι στο άβατο μιας ιδιωτικής ζωής.
Η μεγάλη κρίση της δικής μας εποχής έστειλε πολλούς άνδρες στην ανεργία, αναγκάζοντας περισσότερες γυναίκες να προστρέξουν προς αναπλήρωση του οικογενειακού εισοδήματος, διατηρώντας ταυτόχρονα την ευθύνη της φροντίδας για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους κάθε οικογένειας. Μπορεί αυτή η ανάγκη να προκάλεσε αλλαγές σε έμφυλα πρότυπα και συμπεριφορές. Εν τούτοις, το ποσοστό ανεργίας των γυναικών παραμένει μεγαλύτερο συγκριτικά με αυτό των ανδρών.
Το βάρος της κρίσης και όλων των δύσκολων αποφάσεων που κληθήκαμε να πάρουμε δεν έχει φύγει από πάνω μας. Όμως, δεν έχουμε χάσει τα δημοκρατικά μας αντανακλαστικά, δεν έχουμε σαγηνευτεί από τις κυβερνητικές μας θέσεις, δεν έχουμε χάσει το ηθικό μας απέναντι στα παιχνίδια εξουσίας εγχώριων και ξένων συστημάτων, δεν υποκύπτουμε στην ιδιώτευση που επιβάλλουν οι νεοσυντηρητικές και νεοφιλελεύθερες επιταγές των καιρών, είπε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης και προανήγγειλε τη δημιουργία οδικού χάρτη με συγκεκριμένες προτεραιότητες και δράσεις,που θα αλλάξουν τα δεδομένα για τις γυναίκες.

Τελευταία τροποποίηση στις Tuesday, 21 March 2017 13:00

Τελευταιο απο Administrator