Κυρ 9 Απρ 2017 06:41:54 μμ

Άρθρα
Άρθρα

Άρθρα (650)

Thursday, 27 January 2011 17:13

Το ταξίδι συνεχίζεται...

Γραφει ο/η Administrator

Σας παρουσιάσαμε την νέα ιστοσελίδα των Βριλησσιώτικων Νέων, η οποία απαίτησε κοπιώδεις προσπάθειες μέχρι την τελική της μορφή.

Έχουμε την ταπεινή άποψη ότι βελτιώνει την έως σήμερα δημόσια ενημερωτική παρουσία της.

Περιμένουμε βεβαίως τις δικές σας εκτιμήσεις, οι οποίες εν τέλει και θα αποδείξουν εάν η νέα απόπειρα άξιζε τον κόπο.

Ζητούμε την ιδιαίτερη κατανόησή σας για αδυναμίες, ανεπάρκειες, παραλείψεις και λάθη. Κάθε νέα αρχή και δύσκολη.

Σας υποσχόμαστε πάντως ότι πρώτα ο Θεός θα καταβάλλουμε καθημερινά άοκνες προσπάθειες να γινόμαστε καλύτεροι.

Σας ευχαριστούμε που μας αφιερώνετε τον πολύτιμο χρόνο, το ενδιαφέρον και την προσοχή σας.

Sunday, 23 January 2011 16:30

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Γραφει ο/η Administrator

Διάβασα για την ...εξέλιξη της Δημοτικής Αστυνομίας.

Μακάρι να λυθεί το πρόβλημα επί της Λ. Πεντέλης, αν και πολλοί ανεγκέφαλοι συμπολίτες μας ή και κάτοικοι των γύρω Δήμων χρησιμοποιούν τη λεωφόρο ως απέραντο πάρκινγκ για να πάνε ακόμα και μέχρι το περίπτερο, ενώ το ρεύμα καθόδου είναι πάντα "μποτιλιαρισμένο" γιατί θεωρούν ότι θα ξεμπερδέψουν από την ΕΘΝΙΚΗ τράπεζα σε 5΄και σταθμεύουν με alarm εμποδίζοντας τους πάντες (ΙΧ, λεωφορεία, πεζούς κλπ).

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να θίξω και ένα άλλο θεματάκι, θεωρώντας ότι η δημοτική αστυνομία μπορεί να βοηθήσει: να "ελέγχει" τους προαύλιους χώρους των δημοτικών σχολείων (τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα δεν υπάρχουν φύλακες), καθώς όπως τυχόν γνωρίζετε είναι ... ανοιχτά και αφύλακτα με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα από ... κάποιους νεαρούς (όχι παιδιά), οι οποίοι δημιουργούν φθορές κ.α. στα κτίρια και στους αύλιους χώρους.

Οι φύλακες δεν ξέρω τι ακριβώς ρόλο παίζουν από τη στιγμή που το ωράριό τους είναι 2-10 πμ (όσον αφορά το 4ο δημοτικό), την Παρασκευή αφήνουν ξεκλείδωτο το σχολείο, δεν τηρούνται οι ώρες κοινής ησυχίας και φυσικά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες γίνεται χαμός.

Η δικαιολογία, ότι οι χώροι μένουν ανοιχτοί για να χρησιμοποιούνται από τους πολίτες ως χώροι άθλησης είναι ...αστεία ειδικά τους χειμερινούς μήνες και τα βράδια. Κάποιος πρέπει να αναλάβει έστω εκ περιτροπής τη φύλαξη της περιουσίας αυτής του Δημοσίου, αλλά και των δικαιωμάτων των κατοίκων.

Δεν μπορεί το 4ο δημοτικό να χρησιμοποιείται ως χώρος συγκέντρωσης νεαρών με skateboards από όλη την Αττική και τα σκαλιά του σχολείου να καταστρέφονται συχνά γιατί χρησιμοποιούνται ως .. πίστα!

Τα ΔΣ του Συλλόγου γονέων διαμαρτύρονται συνεχώς από το 2004, αλλά ....

Τέλος, απευθύνουμε έκκληση προς τους αρμοδίους να ταχτοποιηθεί το θέμα της Δημοτικής Συγκοινωνίας (γραμμή Α).

Οι κάτοικοι της δυτικής συνοικίας (οδοί Τροίας, Σπάρτης, Πατρόκλου) δεν εξυπηρετούνται εδώ και τέσσερις μήνες είτε λόγω έργων είτε λόγω βλάβης των λεωφορείων.

ΙΩΑΝΝΑ ΛΙΑΝΟΥ - ΤΩΜΑΔΑΚΗ

 

Θεωρούμε, ότι στην παρούσα φάση, κατά την έναρξη της θητείας της νέας δημοτικής μας αρχής και άπαξ, οφείλουμε να καταθέσουμε δημοσίως την άποψή μας για το ζήτημα της επικοινωνιακής πολιτικής της διοίκησης του Δήμου Βριλησσίων.

Και αισθανόμαστε ότι έχουμε σχετική υποχρέωση καθώς η "Νέα Πνοή" αποτελεί τη θεσμική έκφραση αυτής της πόλης. Διότι εάν υπηρετούσε καθ' αυτόν το συνδυασμό της δεν θα μας έπεφτε λόγος.

Είναι απαραίτητη η αλλαγή της επικοινωνιακής πολιτικής της δημοτικής μας αρχής στην νέα θητεία.

Οφείλει καλύτερες σχέσεις με τα τοπικά ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης, τα οποία άπαντα ανεξαιρέτως αποτελούν τους "διαύλους" αναμετάδοσης των ειδήσεων και των πληροφοριών στο λαό των Βριλησσίων.

Είναι ανάγκη να τα ενημερώνει παντοιοτρόπως. Να εκδίδει δελτία τύπου. Να διοργανώνει πρες - κόνφερενς του κ. Δημάρχου. Να δίνει αμέσως τα πλήρη πρακτικά των συνεδριάσεων. Να παρέχει τα ηχογραφημένα cd's των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου άμεσα στους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς για αναμετάδοση. Να αποστέλλει πριν από κάθε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και όλων των επιτροπών του Δήμου φάκελλο εισηγήσεων και αναλυτικώς των θεμάτων. Να παρέχει μετά τις συνεδριάσεις τις αποφάσεις όλων των οργάνων.

Επιπροσθέτως, τα μέλη της δημοτικής αρχής θα προσφέρουν ιδιαίτερη υπηρεσία στα τοπικά μέσα με το να παρέχουν κάθε πληροφόρηση και διευκόλυνση σε αυτά. Και με το να παραχωρούν συνεντεύξεις σε αυτά. Και πρώτος απ' όλους ο κ. Δήμαρχος.

Page 93 of 93