Κυρ 9 Απρ 2017 06:41:52 μμ

Άρθρα
Άρθρα

Άρθρα (650)

Και στους φορείς και εθελοντές που συνέβαλαν στην πυροφύλαξη-πυροπροστασία κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων, ανταποκρινόμενη πλήρως στα καθήκοντα κάλυψης των υποχρέωσής της κατά τους θερινούς μήνες της αντιπυρικής περιόδου που ολοκληρώθηκε και τυπικά στο τέλος Οκτωβρίου, μερίμνησε με την αναγκαία φροντίδα συντονισμού και την άγρυπνη καθημερινή παρουσία των μόνιμων και συμβασιούχων εργαζομένων αλλά και των εθελοντών, για τη συνεχή φύλαξη του Δάσους Θεόκλητου.

Παράλληλα, πραγματοποίησε δράσεις καθαρισμού (Θεόκλητος και Ρεματιά Πεντέλης – Χαλανδρίου) και ποτισμάτων σε αναδασωμένα  σημεία του Δάσους Θεόκλητου και συμμετείχε στις δράσεις ποτισμάτων του πεντελικού όρους στην περιοχή του Άγιου Πέτρου που οργανώθηκαν από τον ΣΠΑΠ.

Τέλος, η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, μετά από σχετικά αιτήματα της Πυροσβεστικής, ανταποκρίθηκε άμεσα σε περισσότερα από δέκα (10) επείγοντα περιστατικά πυρκαγιών, διάφορων εστιών φωτιάς και άλλων ζητημάτων πολιτικής προστασίας στην Aττική, ενώ προέβη και σε σειρά μικρότερων επί τόπου παρεμβάσεων καθημερινά με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στα όρια του Δήμου ανάλογα με τις καθημερινές ανάγκες.  

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην Πολιτική Προστασία του Δήμου Βριλησσίων για την άρτια καθημερινή της λειτουργία και την ταχύτητα και αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεών της στα επείγοντα περιστατικά εντός και εκτός Βριλησσίων κατά την αντιπυρική περίοδο, καθώς και την Πυροσβεστική.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται για άρτια λειτουργία τους στο πλαίσιο συμμετοχής τους στο σχεδιασμό πυροφύλαξης του Δήμου Βριλησσίων στον σύλλογο «Βριλησσός», στο 4ο Σύστημα Προσκόπων Βριλησσίων, στη δημοτική παράταξη «Δράση για μια Άλλη Πόλη» και στα σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» και «ΑΒ Βασιλόπουλος» για τις χορηγίες τους εμφιαλωμένων

Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης με αυθεντικό ιστορικό υλικό από το Έπος του Σαράντα, παρουσία του Δημάρχου Βριλησσίων κ. Ξ. Μανιατογιάννη.
Ο Δήμαρχος συνεχάρη τους φορείς για την πρωτοβουλία και συνομίλησε πολύ ώρα με τους μαθητές,οι οποίοι με θέρμη απάντησαν στα ερωτήματα.
Η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Σ. Χαντζάρα τόνισε τη σημασία της έκθεσης καθώς στο αρχειακό υλικό του Τύπου - το οποίο παρουσιάστηκε στο κοινό - ανατρέχουν οι ιστορικοί προκειμένου να αντλήσουν πληροφορίες για τα γεγονότα της εποχής.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Κ. Βαφειάδης, η Πρόεδρος της Α’ Σχολικής επιτροπής κ. Γ. Παρασκευοπούλου, ο Πρόεδρος της 2ης Σχολικής επιτροπής κ. Α. Εγκολφόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Λ. Σίμου και Κ. Μουζάκης, μαθητές του 1ου Δημοτικού, 1ου Γυμνασίου, 1ου Λυκείου και των εκπαιδευτηρίων ‘ΚΑΝΤΑ’.
Τα μοναδικά εκθέματα παρουσιάστηκαν στην αίθουσα «ΜΟΥΣΩΝ» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου (Κισσάβου 11).
H έκθεση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το «Αρχείο Ελληνικών Γραμμάτων ΓΕΩΡΓΟΣ ΛΕΒΙΘΟΠΟΥΛΟΣ».

Και των υποστηρικτών.

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την παρουσίαση των κοινωνικών δομών του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης και η βράβευση των εθελοντών & υποστηρικτών.
Στόχος της εκδήλωσης, ηγνωστοποίηση των δυνατοτήτων της παροχής υπηρεσιών του Κοινωνικού Οργανισμού προς όλους τους πολίτες και η προώθηση της ανάπτυξης των κοινωνικών δομών τα τελευταία δύο έτη αλλά και ηαναγνώριση όλων όσων συντέλεσαν σε αυτό και υποστηρίζουν στη πράξη την έννοια της Αλληλεγγύης και του συνανθρώπου.
Στην εκδήλωση βραβεύτηκε,επίσης, η προσφορά των εκπαιδευτικών του Κέντρου Μελέτης και των εθελοντών της Πολιτικής προστασίας αλλά και των εργαζομένων της Υπηρεσίας Καθαριότητας, ενώ αναγνωρίστηκε και δόθηκε τιμητική διάκριση σε υπάλληλο του Δήμου για τις υπηρεσίες του στον Κοινωνικό Οργανισμό, με κριτήριο την ευσυνειδησία,την απόδοση και τησυναδελφικότητα.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν:
Ο  Δήμαρχος Βριλησσίων κ.Ξ.Μανιατογιάννης, ο Δήμαρχος Παλλήνης κ.Ζούτσος και ο Δήμαρχος Πεντέλης κ. Δ.Στεργίου,ο εκπρόσωπος του Δήμου Μαραθώνακ.ΣπύροςΛιβαθηνός, η Αντιδήμαρχος Χαλανδρίου κα Χριστούλη, η εκπρόσωπος του Δήμου Ν.Ηρακλείουκ.Αρώνη, ο Πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ. Γ.Κουράσης, η Ολυμπιονίκης κα Νίκη Μπακογιάννη, ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Χρέους κ. Φ.Κουρμούσης, ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ.Παπαδόπουλος, ο Διοικητής του Σισμανογλείουκ.Κουτελάς, ο Διοικητής του Τμήματος Ασφάλειας Βριλησσίων κ.Παππάς,ο εκπρόσωπος των ‘Γιατρών της Καρδιάς’ κ.Δημάδης, ο Πρόεδρος των ‘Φαρμακοποιών του Κόσμου’ κ.Σερεμίδης, οι Αντιδήμαρχοι Βριλησσίων κα Σ.Χαντζάρα, κ. Κ.Βαφειάδης και κ. Α. Μαυραγάνης, η κα Γ.Παρασκευοπούλου και ο κ.Α.Εγκολφόπουλος της 1ης και Β’ Σχολικής Επιτροπής αντίστοιχα, επικεφαλής παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, σωματείων και συλλόγων καθώς και πλήθος κόσμου.

Στο πλαίσιο της ομαδικής συνεργασίας που αναδείχτηκε από αυτή την εκδήλωση, ευχαριστούμε τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό για την υποστήριξη  που παρείχε μέσω του Φωτογραφικού του Εργαστηρίου.

Page 9 of 93