Κυρ 9 Απρ 2017 06:41:49 μμ

Άρθρα
Άρθρα

Άρθρα (650)

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, ξεκίνησε το πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού «Έλα στον κύκλο μας» σε σχολεία του Δήμου Βριλησσίων, στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος που υλοποιεί ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Δήμο Βριλησσίων.
Το πρωί της ίδιας μέρας, ο Δήμαρχος Ξ. Μανιατογιάννης συναντήθηκε με την υπεύθυνη του προγράμματος περιφερειακή σύμβουλο Αττικής και μέλος της Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ κ. Σ. Κορωναίου. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αλέξης Μαυραγάνης και οι πρόεδροι της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής, κα Παρασκευοπούλου και κ. Εγκολφόπουλος, αντίστοιχα, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του ΕΔΣΝΑ. 
Ο Δήμαρχος Βριλησσίων εξέφρασε την υποστήριξη του Δήμου στην εφαρμογή του προγράμματος και σημείωσε ότι «η διαλογή στην πηγή προχωρεί και στα σχολειά μας, γιατί από κει και μόνο μπορούμε να επιτύχουμε τα πιο σημαντικά και μακροχρόνια αποτελέσματα».
Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος κ. Μανιατογιάννης και η περιφερειακή σύμβουλος κ. Κορωναίου, συνοδευόμενοι από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος  Αλέξη Μαυραγάνη, την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής α΄ βαθμού κα Παρασκευοπούλου και της Σχολικής Επιτροπής β΄ βαθμού κ. Εγκολφόπουλο, καθώς και από υπηρεσιακά στελέχη του ΕΣΔΝΑ επισκέφτηκαν το 3ο & 5ο δημοτικό και το 2ο γυμνάσιο, όπου πραγματοποιήθηκαν προγραμματισμένες παρουσιάσεις στους μαθητές από τους εκπροσώπους των αρμόδιων αρχών.
Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση και η ενεργός συμμετοχή μαθητών στη χωριστή διαλογή του χαρτιού για επαναχρησιμοποίηση και ευρύτερα στην εμπέδωση της κουλτούρας και των πρακτικών της ανακύκλωσης που μπορούν να ωφελήσουν τα μέγιστα τον τόπο.

Χριστουγεννιάτικης εκδήλωση για τα παιδιά.

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 18:00, στην αίθουσα ΜΟΥΣΩΝ (Κισσάβου 11), ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός θα διοργανώσει Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά.
Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος η Φιλαρμονική του Δήμου, ενώ τα παιδιά της παιδικής χορωδίας θα τραγουδήσουν για τα Χριστούγεννα, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα αγάπης με Κάλαντα, γιορτινά τραγούδια και ευχές.
Στο τέλος η ομάδα σκιών του Γιάννη Νταγιάκου θα αναλάβει να διασκεδάσει τα παιδιά με τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη.
- Είσοδος ελεύθερη
- Μαέστρος Φιλαρμονικής - Αρχιμουσικός : Νίκος Βασιάδης
- Φωνητική - μουσική διδασκαλία Παιδικής Χορωδίας : Γρηγορία Δέδε

Thursday, 08 December 2016 09:14

Ογκόλιθοι πάνω σε πεζοδρόμιο!

Γραφει ο/η Administrator

Του Αντώνη Θεοφίλη

Η φωτογραφία είναι από το πεζοδρόμιο – πεζόδρομο της οδού Αγίου Αντωνίου, δίπλα στο super market Σκλαβενίτη, στον παράδρομο της Αττικής οδού.
Ο Δήμος τοποθέτησε σπασμένους μαρμάρινους ογκόλιθους για να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητα!
Οι ογκόλιθοι είχαν αφεθεί, περίπου εδώ και δύο μήνες, πάνω στο πεζοδρόμιο και προ ημερών (2 Δεκεμβρίου 2016), ήρθε συνεργείο, έσπασε τις πλάκες, έβαλε μέσα στους λάκκους τα μάρμαρα και έριξε τσιμέντο.
Τι να πρωτοεπισημάνει κανείς;
Την επικινδυνότητα της όλης κατασκευής; Εάν σκοντάψει κάποιος και χτυπήσει στον ογκόλιθο θα σκοτωθεί! Είτε πεζός, είτε κάποιο ποδήλατο – μηχανάκι.
Την όλη παρατυπία; Απαγορεύεται να τοποθετούμε τέτοια εμπόδια σε πεζοδρόμια!
Την «κατάσταση» των ογκόλιθων; Άραγε, από πού τα ξήλωσαν και τα έφεραν;
Την κακοτεχνία και την όλη αισθητική της παρέμβασης; Χάθηκαν τα κολονάκια ή οι θάμνοι ή τα δεντράκια, για να δημιουργηθεί κάποιο τεχνητό εμπόδιο;

Απορίες...

Page 7 of 93