Κυρ 9 Απρ 2017 06:40:48 μμ

Τοπικές Ειδήσεις
Τοπικές Ειδήσεις

Τοπικές Ειδήσεις (603)

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011 η δεύτερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βριλησσίων.

Η εξέλιξη της συζήτησης και ειδικότερα στο σκέλος των ερωτήσεων προς τον Δήμαρχο έβγαλε εξαιρετικά σημαντικές και ενδιαφέρουσες ειδήσεις.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Κώστας Ιωαννίδης, απαντώντας για το ζήτημα του οικοδομικού τετραγώνου 365, είπε ότι είναι επικείμενη η μεταβίβαση της χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων που μισθώνει ο Δήμος, από την νυν επιχείρηση - μισθώτρια, σε άλλη.

Μάλιστα επισήμανε ότι ο Δήμος θα διαπραγματευτεί τους όρους της μίσθωσης με την νέα επιχείρηση.

Η είδηση αυτή προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων των επικεφαλής Ξ. Μανιατογιάννη, Γ. Τσούτσια, Β. Βήττου, Ν. Ζήση και των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, οι οποίο τόνισαν ότι είναι εσφαλμένη η κατεύθυνση της επαναδιαπραγμάτευσης της μίσθωσης θέτοντας ως αναγκαίο το στόχο την πολιτική της άμεσης επιστροφής των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Δήμο Βριλησσίων και της οριστικής λύσης της μίσθωσης.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κάνουν επίσης λόγο για παρασκήνιο και μυστικές διαπραγμα-τεύσεις.

Καταλογίζουν ακόμα στη διοίκηση του Δήμου έλλειψη πολιτικής βούλησης και στόχευσης να φέρει εκ νέου στον Δήμο τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις.

Αν και ο Κ. Ιωαννίδης δήλωσε ότι ο Δήμος δεν πρόκειται να ανανεώσει την συμβατική διάρκεια της μίσθωσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, αναφέρουν ότι ο καταληκτικός χρόνος της ανάγεται στο έτος 2016, δηλαδή εκτός της παρούσας δημαρχιακής του θητείας, με αποτέλεσμα οι υποσχέσεις αυτές να χαρακτηρίζονται ως "έωλες".

Περαιτέρω, υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος της πόλης είχε δεσμευτεί προεκλογικά ότι "θα σκεφτεί σοβαρά την καταγγελία της μίσθωσης για σπουδαίο λόγο, εάν προκύψει" τέτοιος.

Πώς λοιπόν τώρα, αν και έχει ήδη προκύψει, όχι μόνο ο παραπάνω λόγος που αποκαλύφθηκε στη συνεδρίαση, αλλά και άλλοι που προϋπήρχαν όπως οφειλές μισθωμάτων και λογαριασμών, διοικητικές αποφάσεις και πρόστιμα, έλλειψη αναγκαίων αδειών λειτουργίας, ο Δήμαρχος δεν προχωρά τουλάχιστον στην ανάθεση της υπόθεσης σε εξειδικευμένους νομικούς, για την ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου για τις νομικές δυνατότητες άμεσης καταγγελίας της σύμβασης ενώπιον των Δικαστηρίων;

Μήπως εν τέλει δεν έχει την βούληση η σημερινή δημοτική αρχή να το πράξει;

Ο επικεφαλής του συνδυασμού "Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας" Ξένος Μανιατογιάννης ζήτησε τη σύγκληση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου για τα οικονομικά του Δήμου, πρόταση την οποία αποδέχτηκε ο Δήμαρχος χωρίς όμως να οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία συνεδρίασης.

Περαιτέρω, ο κ. Μανιατογιάννης ζήτησε την αλλαγή του τρόπου ανάθεσης των νομικών υποθέσεων του Δήμου και πρότεινε την σύσταση θέσης έμμισθου νομικού συμβούλου (δικηγόρου νομικής υπηρεσίας) και πλήρη έλεγχο των φακέλλων των υποθέσεων και του τρόπου χειρισμού τους.

Ο Γιάννης Τσούτσιας επικεφαλής της Δράσης για μια άλλη πόλη και σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο αλλά επανειλημμένα και στα δημοτικά συμβούλια της προηγούμενης θητείας όπως επίσης και στην πρώτη ακόμα συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής την Δευτέρα 17.1.2011 έθεσε την πρόταση να δημιουργηθεί νομική υπηρεσία στο Δήμο.

Δριμεία κριτική άσκησε με δηλώσεις του στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και στο Ράδιο Βριλήσσια ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού "Τα Βριλήσσια των πολιτών" Νίκος Ζήσης αναφέροντας ότι ο Δήμαρχος είναι "ασαφής και μη εμπεριστατωμένος" για μία σειρά θεμάτων όπως στα οικονομικά του Δήμου, στη διαφάνεια, στο οικοδομικό τετράγωνο 365 και στα χρέη του Δήμου. Ο Ν. Ζήσης ζήτησε επίσης να ενημερώσει ο Δήμαρχος το δημοτικό συμβούλιο για την ακίνητη περιουσία του Δήμου και ο Κ. Ιωαννίδης τον παρέπεμψε στον ισολογισμό και στις καταχωρήσεις στο Κτηματολόγιο. Έθεσε περαιτέρω το ζήτημα των συνολικών χρεών του Δήμου για να απαντήσει ο Κ. Ιωαννίδης ότι τα χρέη από τα δάνεια είναι 6,8 εκατ. ευρώ.

Ο Δήμαρχος δεν έδωσε οριστικές απαντήσεις για το ζήτημα της Κοινωφελούς Επιχείρησης, καθώς δεν διευκρίνισε ποιο θα είναι το μέλλον της, δηλαδή εάν θα συνεχίσει να υφίσταται ή εάν θα κλείσει, παρά τα ερωτήματα που του απηύθυναν δημοτικοί σύμβουλοι.

Τέλος, ο δημοτικός σύμβουλος της Δράσης Γιάννης Αντωνόπουλος έθεσε απερίφραστα το θέμα του προβλήματος που δημιουργεί στα καταστήματα της πόλης η "επέλαση της δημοτικής αστυνομίας" σε καιρό δεινής κρίσης, στο οποίο ο Δήμαρχος τόνισε ότι όλοι θέλουμε να είναι ελεύθερη από κίνηση η Λ. Πεντέλης και δεν υπάρχει άλλη λύση.

Από το ρεπορτάζ μας επιπροσθέτως προκύπτει ότι έχει ήδη πυροδοτηθεί ένταση στην τοπική πολιτική σκηνή και η αντιπολίτευση δεν φέρεται διατεθειμένη σε καμία περίπτωση να προσυπογράψει πολιτικές που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της δεν προάγουν τα τοπικά μας συμφέροντα.

Μάλιστα τις αμέσως επόμενες ημέρες με τις προγραμματισμένες συνεντεύξεις των κ.κ. Ξένου Μανιατογιάννη και Βασίλη Βήττου στο Ράδιο Βριλήσσια, σε συνέχεια αυτής του Νίκου Ζήση που ήδη αναμεταδίδεται, σε συνδυασμό και με την εντονότατη κριτική που ασκήθηκε συνολικά στο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι βέβαιο ότι θα λάβει ιδιαίτερες διαστάσεις η αντίθεση στην ασκούμενη πολιτική της διοίκησης.

Ο Δήμος Βριλησσίων απέκτησε πλήρες σώμα δημοτικής αστυνομίας.

Τόσο σε αριθμό μελών, όσο και κυρίως, σε δυνατότητα κάλυψης αναγκών.

Αρκετοί συνδημότες μας, ιδίως κατά το πρόσφατο χρονικό διάστημα το έχετε αντιληφθεί και ενημερώνετε τα τοπικά μέσα πληροφόρησης.

Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες το σώμα της δημοτικής μας αστυνομίας εφόρμησε κυριολεκτικά στη Λεωφόρο Πεντέλης, υλοποιώντας μια μεγάλη, οργανωμένη και συντονισμένη προσπάθεια να εφαρμόσει την νομιμότητα στο φαινόμενο της παράνομης στάσης και στάθμευσης.

Και το γεγονός αυτό βρίσκεται στην απολύτως ορθή κατεύθυνση, καθώς η παραβίαση της νομιμότητας στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων στη Λεωφόρο Πεντέλης κυρίως αλλά και στους δρόμους του κέντρου της πόλης μας, ήταν πλήρης και ολοσχερής.

Πραγματικά η κατάσταση δεν πήγαινε άλλο, είχε φτάσει στο "μη περαιτέρω". Ο κάθε οδηγός και αναφερόμαστε σε σημαντική μερίδα που δημιουργούσε τεράστιο πρόβλημα, πάρκαρε όπου έβρισκε κι όπου ήθελε για να αγοράσει ό,τι επιθυμούσε, από καφέ έως και εφημερίδα...

Η παρέμβαση της δημοτικής μας αστυνομίας, με κλήσεις, με προειδοποιήσεις, με συστάσεις, κατέστησε σε όλους γνωστό ότι το φαινόμενο τούτο δεν θα γίνει πλέον ανεκτό.

Πως η απρόσκοπτη κυκλοφορία και κίνηση, αλλά και η στάση και η στάθμευση, των οχημάτων στη Λεωφόρο Πεντέλης και στις οδούς του Δήμου, θα γίνεται στα πλαίσια της νομιμότητας και της ορθής κυκλοφοριακής συμπεριφοράς.

Μάλιστα η εξόρμηση της δημοτικής αστυνομίας τις τελευταίες ημέρες οδήγησε στο θετικό αποτέλεσμα της μείωσης των κρουσμάτων παράνομης στάσης και στάθμευσης ιδιαίτερα στη Λεωφόρο Πεντέλης.

Σύμφωνα με τις ενδείξεις, τέλος, η διαρκής, συντονισμένη και οργανωμένη παρουσία του σώματος, όχι μόνο θα συνεχιστεί σε όλο το επόμενο χρονικό διάστημα, αλλά θα επεκταθεί και στην αντιμετώπιση του φαινομένου του παράνομου εμπορίου στη λαϊκή μας αγορά κάθε Παρασκευή.

Η Νέα Δημοκρατία συγκρότησε επιτροπές για την τοπική αυτοδιοίικηση. Τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας όσο και σε επίπεδο Δήμων.

Είναι προφανές ότι σκοπός των επιτροπών αυτών είναι η άσκηση πολιτικής που θα εκφράζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο χώρο της Περιφερειακής αλλά και της δημοτικής αυτοδιοίκησης.

Πλήθος δημάρχων αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων της Νέας Δημοκρατίας τοποθετήθηκαν στα συγκεκριμένα σχήματα, τα οποία μάλιστα χαρακτηρίζονται και προεκλογικά.

Page 61 of 61