Κυρ 9 Απρ 2017 06:40:45 μμ

Τοπικές Ειδήσεις
Τοπικές Ειδήσεις

Τοπικές Ειδήσεις (603)

Οι μαθητές των Θεατρικών Εργαστηρίων των σχολείων των Βριλησσίων παρουσίασαν τις θεατρικές παραστάσεις «τα μάγια της πεταλούδας» και «ο κλέφτης των αστεριών» και απέσπασαν θερμότατο χειροκρότημα.

Το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μαΐου 2016 οι μαθητές των Θεατρικών Εργαστηρίων των Γυμνασίων και Λυκείων των Βριλησσίων παρουσίασαν στην Αίθουσα Θεάτρου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων την θεατρική παράσταση «Τα μάγια της πεταλούδας» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα υπό την αιγίδα του ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων, και τη σκηνική διδασκαλία της Λίλιαν Καραμητσοπούλου και των συνεργατών της.
Η Αίθουσα Θεάτρου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων κατακλίστηκε από κόσμο και τις δύο μέρες της παράστασης καθώς συνολικά προσήλθαν περί τα 300 άτομα όλων των ηλικιών. Τόσο οι κάτοικοι της περιοχής, όσο και οι γονείς, συγγενείς, συμμαθητές και φίλοι των παιδιών που συμμετείχαν στις παραστάσεις, έσπευσαν να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες των μαθητών μιας ολόκληρης χρονιάς, που και αυτοί με τη σειρά τους, τούς αντάμειψαν και με το παραπάνω, αν κρίνουμε από το θερμότατο χειροκρότημα που απέσπασαν στο τέλος της παράστασης.

Την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 οι μαθητές των Θεατρικών Εργαστηρίων των Δημοτικών των Βριλησσίων παρουσίασαν στην Αίθουσα Θεάτρου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων την θεατρική παράσταση «Ο κλέφτης των αστεριών» της Ζωής Βαλάση, για μικρά παιδιά.

Οι παραστάσεις σημείωσαν εξαιρετική επιτυχία καθώς μικροί και μεγάλοι θεατές κατέκλυσαν την αίθουσα δικαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο απόλυτα όλους τους συνετελεστές τους.

Ξεκινούν τα πρώτα αντιπλημμυρικά έργα στο Δήμο Βριλησσίων ως υλοποίηση της χρηματοδότησης που έλαβε ο Δήμος τον Σεπτέμβριο του 2015, ύψους 5,3εκ.€.
Τα έργα που έχουν δρομολογηθεί είναι η κατασκευή αγωγών ομβρίων:
1. Σε τμήματα των οδών, ΡΟΔΟΠΗΣ (από Ολύμπου έως Μαινάλου) και ΜΑΙΝΑΛΟΥ (από Ροδόπης έως Πλαταιών), προϋπολογισμού δαπάνης 200.000€,
2. Σε τμήματα των οδών:
ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ, ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΥΜΗΤΤΟΥ, ΑΧΕΛΩΟΥ, ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ, ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ, ΔΗΜ. ΒΕΡΝΑΡΔΟΥ, ΠΙΝΔΟΥ,ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, ΑΓΙΑΣΟΥ, ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,προϋπολογισμού δαπάνης 4.000.000 €.
Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει το πιλοτικό έργο κατασκευής δύο υπογείων δεξαμενών, στην περιοχή του 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου Βριλησσίων, με στόχο την επίλυση του προβλήματος των πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή των σχολείων. Πρόκειται για την κατασκευή δύο δεξαμενών ανάσχεσης της πλημμυρικής παροχής των ομβρίων υδάτων της περιοχής, παράλληλα με την φύτευση των δωμάτων των δύο αυτών σημαντικών σχολείων της πόλης. Ο προϋπολογισμός της δαπάνης του έργου ανέρχεται σε 1.000.000 €.
Ευχαριστούμε την Περιφέρεια και τον Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα κ. Καραμέρο για τη συνεργασία του, η οποία στηρίζεται στο περί δικαίου αίσθημα ως προς τις προτεραιότητες και τις ανάγκες των Δήμων σε οικονομική βοήθεια, με αντικειμενικές προτεραιότητες, όπως τα βασικά έργα υποδομής.

Το ζήτημα που ανέκυψε για τη μελέτη πεζογέφυρας στη λεωφόρο Αναπαύσεως και δύο ακόμα έργων από την Περιφέρεια στα Βριλήσσια.

Δήμος Βριλησσίων: "δημιουργική συνεργασία του Δήμου Βριλησσίων και της Περιφέρειας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των Βριλησσίων. Εντύπωση προκαλεί η καταψήφιση των μελετών από μέλη της αντιπολίτευσης".

Εντύπωση προκαλεί η στάση μελών της αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου, που την Πέμπτη 21/4/2016 καταψήφισαν τις μελέτες για το Δήμο Βριλησσίων.
Διευκρινίζεται ότι οι συγκεκριμένες μελέτες αφορούν σε:
1. Μελέτη  για  την  κατασκευή  πεζογέφυρας  επί  της  οδού  Αναπαύσεως,  για  την  ασφαλή διέλευση των μαθητών προς και από το 3ο γυμνάσιο που βρίσκεται στα Άνω Βριλήσσια, δυναμικότητας  200  μαθητών.  Η  πρόληψη  σε  ένα  τόσο  σημαντικό  θέμα  είναι  η παρακαταθήκη, για την ασφάλεια της ζωής των μαθητών.
2. Εργασίεςγια  τη  συντήρηση  των  αντλιοστασίων  του  δήμου,  που  υποστηρίζουν  την υπηρεσία  ύδρευσης.  Θωρακίζεται  ο  δημόσιος  χαρακτήρας  της  ανταποδοτικής  αυτής υπηρεσίας, παραμένοντας ο Δήμος Βριλησσίων, ένας από τους ελάχιστους δήμους στην Αττική  που  διατηρεί  τη  χρήση  και  συντήρηση  του  δικτύου  του,  χωρίς  να  το  εκχωρεί πουθενά.
3. Εργασίες για  τη  σύνδεση  δημοτικών  κτιρίων  με  το  δίκτυο  φυσικού  αερίου. Ο  Δήμος Βριλησσίων σε συνεργασία με τη ΔΕΠΑ, επέκτεινε το δίκτυο φυσικού αερίου κατά 4,5 km το προηγούμενο τρίμηνο (ίσως ο μόνος δήμος στην Αττική που προχωρά σε επεκτάσεις αυτή τη  χρονική  περίοδο).  Η  σύνδεση  κτιρίων  με  το  φυσικό  αέριο,  δημιουργεί  οικονομίες κλίμακας,  περιβαλλοντική  αναβάθμιση  και  προστασία  και  αποτελεί  και απαίτηση  της τοπικής κοινωνίας.
Οι παραπάνω μελέτες – εργασίες θα πραγματοποιηθούν με τη διαδικασία της απ’ ευθείας ανάθεσης λόγω του μικρού ύψους δαπάνης. Οι προβληματισμοί που αναπτύχθηκαν στο περιφερειακό  συμβούλιο σε  σχέση  με  το  αν  θα  έπρεπε να  γίνουν  με  διαγωνισμό, προϋποθέτουν την υπερτιμολόγησή τους !
Επίσης στο Δήμο Βριλησσίων, η νέα διοίκηση, εφαρμόζει απαρέγκλιτα τη φιλοσοφία των τριών τουλάχιστον προσφορών σε κάθε απ ευθείας ανάθεση για λόγους διαφάνειας και οικονομίας.
Η διοίκηση του Δήμου Βριλησσίων χαιρετίζει τις αποφάσεις του περιφερειακού συμβουλίου που  υπερψηφίστηκαν  από  την  πλειοψηφία  του  σώματος,  διότι  η  συνεργασία  με  την περιφέρεια και τον Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα κ. Γ. Καραμέρο, αποδεικνύεται ότι πραγματοποιείται  σε  υγιή  βάση  με  επιστημονικά  και  κοινωνικά  δεδομένα  με  μοναδικό γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των Βριλησσίων.

Δελτίο τύπου της Περιφέρειας με θέμα: ‘Μελέτη για πεζογέφυρα στη Λεωφόρο Αναπαύσεως και δύο ακόμα έργα από την Περιφέρεια Αττικής στα Βριλήσσια’

Στη  συνεδρίαση του  Περιφερειακού  Συμβουλίου  Αττικής,  την Πέμπτη  21 Απριλίου  2016, εγκρίθηκε η  σύναψη  και  οι  όροι  της προγραμματικής  σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Βριλησσίων για την εκπόνηση μελέτης με τίτλο: «Μελέτη πεζογέφυρας στη Λεωφόρο Αναπαύσεως του Δήμου Βριλησσίων για την ασφαλή διάβαση της από τους μαθητές στην συμβολή της οδού Αγιάσου με  την  Λεωφόρο Αναπαύσεως»,  συνολικού  προϋπολογισμού  24.600,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
Τα  άλλα  δύο  έργα  αφορούν  σε  εργασίες  συντήρησης – βελτίωσης αντλιοστασίων δημοτικού δικτύου ύδρευσης στις οδούς Σολωμού, Αγιάσου, Αφροδίτης  και  Κύπρου,  συνολικού  προϋπολογισμού  24.500,00€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) και εργασίες σύνδεσης τριών σχολείων των Βριλησσίων (2ο Λύκειο, 2ο Γυμνάσιο, 2ο Νηπιαγωγείο) με δίκτυο  φυσικού αερίου, έργο   συνολικού   προϋπολογισμού 24.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
Ο κ. Καραμέρος δήλωσε σχετικά:
« Η γέφυρα στην Λεωφόρο Αναπαύσεως θα συνδέσει το βόρειο με το νότιο τμήμα των Βριλησσίων και θα εξυπηρετεί την ασφάλεια μαθητών και πεζών. Χαμηλά σε κόστος αλλά συνώνυμα της ποιότητας ζωής είναι και τα άλλα δύο μικρότερα έργα.
Δυστυχώς  παρατάξεις  και  σύμβουλοι  της  αντιπολίτευσης  καταψήφισαν  τις εισηγήσεις θεωρώντας τα έργα "μικρά για την Περιφέρεια" ή ισχυριζόμενοι ότι θα  γίνουν  με  απευθείας  αναθέσεις  από  τον  Δήμο μολονότι ο νόμος  είναι ξεκάθαρος ότι σε ποσά άνω των 20.000 ευρώ ακολουθείται τουλάχιστον η διαδικασία του πρόχειρου διαγωνισμού, νόμος που αυστηροποιείται μάλιστα μετά τις 30 Απριλίου όπου θα προχωρήσουν αυτά τα έργα!
Κάθε  εβδομάδα  δρομολογούμε  ουσιαστικά  έργα  που αλλάζουν  την  ζωή μεγάλων   ομάδων   κατοίκων   των   βορείων   προαστίων.
Καλούμε  την  αντιπολίτευση  να  το  κατανοήσει  και  να  ψηφίζει  ει  δυνατόν ομόφωνα χωρίς κομματικές παρωπίδες ή μυωπικούς τοπικισμούς τέτοια έργα, όπως  έκανε  και  για  τα  τρία  αυτά  ομόφωνα το δημοτικό  συμβούλιο Βριλησσίων!».

Έναρξη: Παρασκευή 22 Απριλίου 2016
Ξεκινά στο Δήμο Βριλησσόων η λειτουργία Σχολής Γονέων, η οποία απευθύνεται στους γονείς παιδιών προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας.

Πραγματοποιείται σε συνεργασία με το τμήμα Ψυχολογικής Υποστήριξης του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης τοι Δήμου Βριλησσίων και την Ελληνική Εταιρεία Ομαδικής Ανάλυσης και ΨυχοθεραπεΙας (ΕΕΟΑΨ).

ΧώροI διεξαγωγής των συναντήσεων:

ΠΑΡΚΟ "Μ.ΟΕΟΔΩΡΑΚΗΣ" στην αίθουσα "Ν. Εγγονόπουλος" (πρώην ΤΥΠΕΤ) Μπακογιάννη & Πλαταιών.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ στην αίθουσα"Μουσών" Κισσάβου 11.

'Ωρα διεξαγωγής των συναντήσεων: 18:00

Οι ημερομηνίες λεπουργίας της Σχολής Γονέων είναι οι παρακάτω:

22 Απριλίου 2016 ώρα 13:00 Πάρκο Μ. Θεοδωράκης.

06 Μαϊου 2016 ώρα 18:00 Πάρκο Μ. Θεοδωράκης.

20 Μαϊου 2016 ώρα 18:00 Πάρκο Μ. Θεοδωράκης

03 Ιουνίου 2016 ώρα 18:00 Πνευματικό Κέντρο

17 Ιουνίου 2016 ώρα 18:00 Πνευματικό Κέντρο

Ιούλιο & Αύγουστο η Σχολή Γονέων δεν Θα λειτουργήσει, θα ξεκινήσει ξανά τον Σεπτέμβριο 2016 (θα προηγηθεί σχετική ανακοίνωση).

Η εκπαιδευτική διαδικασία έχει ως στόχο την ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευομένων, σύμφωνα με τις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων (Θεωρητικό μέρος, συζήτηση ανταλλαγή απόψεων και βιωματικές ασκήσεις) και παρέχεται από εξειδικευμένους επιστήμονες του Οργανισμού Κοινανικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων σε συνεργασία με εξειδικευμένους επιστήμονες της Ελληνικής Εταιρείας Ομαδικής Αναλυτικής Κοινωνίας.

Τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016, ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξ.Μανιατογιάννης συνόδευσε την ομάδα του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Κρίκος στους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics Hellas που πραγματοποιήθηκαν στο Λουτράκι.

Ο κ.Μανιατογιάννης συνεχάρη τους αθλητές, τόνισε τη σημασία διεξαγωγής των αγώνων Special Olympics και δήλωσε την απόλυτη στήριξη του Δήμου στην προσπάθεια της ομάδας.

Οι αθλητές της ομάδας του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Κρίκος που συμμετείχαν είναιoι:
Στρατηγόπουλος Γιάννης, Δούκογλου Γιώργος, Τριανταφύλλου Κων/νος, Κιτσάλη Λαμπρινή, Βαρβία Στέλλα, Πατσαούρας Χάρης, Καϊτατζής Αρτέμης και Χατζηρόδος Γιάννης.
Το συντονισμό της ομάδας είχε η γυμνάστρια της δομής και επικεφαλής προπονήτρια του αθλήματος BOCCEE κα Τρομπέτα Ειρήνη.

Σε ένα γεµάτο και πολύ ζωντανό Αµφιθέατρο του Υπουργείου Υποδοµών Μεταφορών και ∆ικτύων, οι µαθητές που ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα γιόρτασαν µαζί το κλείσιµο της Εκστρατείας ECOMOBILITY και της Εκστρατείας FREE MOBILITY.

Η φρεσκάδα των εφήβων το γέλιο και τη χαρούµενη διάθεσή τους, χρωµάτισε ιδιαίτερα την Τελετή Απονοµής των Βραβείων της Εκστρατείας ECOMOBILITY 2015-15, η οποία πραγµατοποιήθηκε το Σάββατο 16 Απριλίου, µε την παρουσία του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Τσιρώνη, ο οποίος έκανε την απονοµή του βραβείου στην οµάδα µε την καλύτερη εργασία, που θα φιλοξενηθεί τον Ιούνιο στις Βρυξέλλες, από τον Ευρωβουλευτή κ. Γιώργο Κύρτσο. Η εργασία που πήρε το κορυφαίο βραβείο για τις προτάσεις Οικολογικής Μετακίνησης της περιόδου 2015-16 ήταν της οµάδα του Γυµνασίου των Εκπαιδευτηρίων Καντά. Οι µαθητές και η καθηγήτριά τους Μαρία Τζώρτζη,  θα συµµετέχουν στην αποστολή του ECOCITY στις Βρυξέλλες και θα επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή,  και τα ευρωπαϊκά δίκτυα NGOs.

Η κατάταξη των σχολείων

Εκστρατεία ECOMOBILITY :

Βραβείο Εργασίας για την Οικολογική Μετακίνηση

1ο Βραβείο: Εκπαιδευτήρια Καντά, Βριλήσσια Αττικής - 2ο Βραβείο: 5ο Γυµνάσιο Κοζάνης - 3ο Βραβείο: Γυµνάσιο Αιαντείου Σαλαµίνας

Μπράβο στα παιδιά και στην καθηγήτριά τους για το πρώτο βραβείο.

Page 9 of 61