Κυρ 9 Απρ 2017 06:40:41 μμ

Τοπικές Ειδήσεις
Τοπικές Ειδήσεις

Τοπικές Ειδήσεις (603)

Ο Κώστας Ιωαννίδης πρώην Δήμαρχος Βριλησσίων και επικεφαλής του συνδυασμού της "Νέας Πνοής" της δημοτικής αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί την διοίκηση του Δήμου ότι έχει εγκαταλείψει τα πάρκα και τους χώρους πρασίνου της πόλης μας.

Καταλογίζει επίσης στην δημοτική αρχή απουσία άσκησης διοίκησης στο θέμα αυτό.

Δηλώνει ακόμα ότι λείπει κάθε ενδιαφέρον από την πολιτική ηγεσία του Δήμου για την αντιμετώπιση του προβλήματος πρασίνου.

Ο τ. Δήμαρχος αναφέρει ότι τα παράπονα των δημοτών για την εικόνα της εγκατάλειψης των πάρκων είναι συνεχή.

Ολόκληρη η δήλωσή του είναι η εξής:

"Συνεχή είναι τα παράπονα για την εικόνα εγκατάλειψης των πάρκων και των χώρων πρασίνου του Δήμου μας. Απουσία διοίκησης αλλά και ενδιαφέροντος παντού".

Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς,

H έναρξη κάθε νέας σχολικής χρονιάς αποτελεί, στα μάτια μου, εκκίνηση μαραθώνιου. Και όπως συμβαίνει με τον μαραθώνιο, έτσι και η φοίτηση στις σχολικές αίθουσες μπορεί να είναι γεμάτη δυσκολίες, αλλά ταυτόχρονα σας προσφέρει χαρές και νέες εμπειρίες.
Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι δημιουργική και αισιόδοξη, με διάθεση για δουλειά, προκειμένου να σας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στους στόχους σας και στα όνειρά σας, γιατί η επένδυση στη γνώση είναι επένδυση στο μέλλον.
Εύχομαι δύναμη, για να μάθετε, να εξελίξετε την σκέψη σας και να θελήσετε να κάνετε τον κόσμο μας καλύτερο. Μέσα από το σχολείο αποκτάτε αφενός γνώσεις και αφετέρου διαμορφώνετε την προσωπικότητά σας με αρχές και αξίες που θα σας βοηθήσουν να πορευτείτε στον στίβο της ζωής.
Σας διαβεβαιώνω όλους ότι εγώ προσωπικά, οι συνεργάτες μου αλλά και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, προσπαθούμε καθημερινά να προσφέρουμε το σχολικό περιβάλλον που αξίζει στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας. Γι’ αυτό, τα δύο τελευταία χρόνια, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις, ώστε τα σχολεία μας να είναι ασφαλείς κυψέλες για γνώση και παιχνίδι, με τη συντήρηση και βελτίωση των υπαρχουσών κτιριακών υποδομών.

Η υπόσχεση που σας δίνω είναι πως θα συνεχίσουμε το έργο μας με ακόμα πιο εντατικούς ρυθμούς, καθώς οι σχολικές μονάδες αποτελούν για μας απόλυτη προτεραιότητα.

Ζητούμε τη συνεργασία όλων, δασκάλων, καθηγητών και γονέων και σας καλούμε να μας συμπαρασταθείτε στην προσπάθειά που κάνουμε, ώστε όλοι να μπορέσουμε να χαρούμε με τις επιτυχίες των μαθητών μας.

Καλή Σχολική Χρονιά!

Επανέναρξη δημοτικής - μαθητικής συγκοινωνίας.

Από τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 επαναλειτουργεί ήδη η δημοτική - μαθητική συγκοινωνία του Δήμου Βριλησσίων.

Αρχικά με το πρωινό δρομολόγιο (7:30) που εξυπηρετεί τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία της πόλης, με τέρμα της διαδρομής το σταθμό μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας και επιστροφή.

Από τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει και η εκτέλεση του αντίστοιχου μεσημεριανού δρομολογίου της δημοτικής - μαθητικής συγκοινωνίας, με τη λήξη του ημερήσιου σχολικού προγράμματος.

Ανανεώσεις συμβάσεων προσωπικού ΙΔΟΧ προγράμματος «Εναρμόνισης Οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής».

ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π. Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μετά από αγώνες πολλών ετών, συναντήσεις, επιστολές, συσκέψεις και έντονες πιέσεις, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και στα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ενημερώνει όλους τους συναδέλφους πως με το Άρθρο 68 του Νόμου 4415 (ΦΕΚ 159 Α 06/09/2016) που ψηφίστηκε την 31/08/2016 στη Βουλή των Ελλήνων ορίζονται τα εξής:

“1. Οι συµβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου του προσωπικού των Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθµού, καθώς και των Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. αυτών, το οποίο απασχολείται στο πλαίσιο του συγχρηµατοδοτούµενου ευρωπαϊκού προγράµµατος «Εναρµόνιση Οικογενειακής και Επαγγελµατικής ζωής», ανανεώνονται κάθε έτος και µέχρι την ολοκλήρωση του προγράµµατος, σύµφωνα µε το εδάφιο α΄ της παρ. 3 του άρθρου 21 του ν. 2190/1994, αποκλειόµενης, σε κάθε περίπτωση, της µετατροπής των συµβάσεων αυτών σε αορίστου χρόνου.
2. Άρνηση ανανέωσης γίνεται µόνο µε την επίκληση σπουδαίου λόγου σύµφωνα µε την κείµενη νοµοθεσία. Στις περιπτώσεις αυτές, στις δοµές που υπάγονται απευθείας στους δήµους, την οριστική απόφαση για την ανανέωση ή µη της σύµβασης λαµβάνει το Δηµοτικό Συµβούλιο µε συγκεκριµένη και ρητώς αναγραφόµενη αιτιολογία. Στις δοµές που υπάγονται στα Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. των Ο.Τ.Α., την ειδικά αιτιολογηµένη απόφαση για την ανανέωση ή µη της σύµβασης λαµβάνει αντίστοιχα το Διοικητικό Συµβούλιο του νοµικού προσώπου, κατόπιν έγκρισης του Δηµοτικού Συµβουλίου του οικείου Ο.Τ.Α.».
3. Σε περίπτωση που η ηµεροµηνία λήξης των συµβάσεων εργασίας ορισµένου χρόνου των ως άνω εργαζοµένων, απέχει λιγότερες από τριάντα (30) εργάσιµες ηµέρες από την ηµεροµηνία ανανέωσης και έναρξης των νέων συµβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, δεν εφαρµόζονται οι προβλεπόµενες από την κείµενη εργατική νοµοθεσία κυρώσεις. Σε αυτή την περίπτωση όλες οι συνέπειες της ανανέωσης των ως άνω συµβάσεων επέρχονται αναδροµικά από την εποµένη της ηµεροµηνίας λήξης των προηγουµένων.”

Σε καμία περίπτωση με την εφαρμογή του παραπάνω Άρθρου δεν λύνεται το πρόβλημα της εργασιακής ανασφάλειας των εργαζομένων στις Δομές ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ. Πάγιο αίτημα όλων των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ παραμένει η σύσταση Κοινωνικών Υπηρεσιών στους Δήμους, η μεταφορά Δομών και υπάρχοντος προσωπικού σε αυτές, η σταθερή χρηματοδότηση των Δομών βάσει προϋπολογισμού, με μόνιμες θέσεις εργασίας για το προσωπικό που εργάζεται με συνεχείς συμβάσεις εργασίας επί σειρά ετών.
Παρόλα αυτά, με το παραπάνω Άρθρο, το οποίο είναι αποτέλεσμα της επίμονης και μεθοδικής συνεργασίας του ΔΣ του ΠΑΣΕΚΔΑΠ με το Υπουργείο Εσωτερικών και κυρίως είναι αποτέλεσμα του ενδιαφέροντος που έδειξε επ’άυτού ο Νομικός Σύμβουλος του ΥΠ.ΕΣ. κ.Ευάγγελος Αυγουλάς, ελπίζουμε πως θα περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό η πληθώρα αυθαίρετων απολύσεων συναδέλφων μας κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Απολύσεις που δεν γίνονταν για λόγους που εμπίπτουν σε πειθαρχικό παράπτωμα ή παραβίαση της κείμενης νομοθεσίας εκ μέρους του εργαζόμενου, αλλά αποτελούν αποφάσεις των διοικήσεων με τιμωρητικό-ρεβανσιστικό χαρακτήρα.

Σημειώνουμε, λοιπόν, μια «μικρή» νίκη στα κατάστιχά μας και συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος, την ίδια επιμονή και πάντα με καθαρές προτάσεις τον αγώνα μας για:

• Μόνιμες δημοτικές Δομές ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.
• Σταθερή & εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.
• Μόνιμο προσωπικό με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
• Επικαιροποίηση θεσμικού πλαισίου ίδρυσης και λειτουργίας
των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ με νέα Κ.Υ.Α..

Σας ενημερώνουμε ότι στο site της ΕΕΤΑΑ, αναρτήθηκαν τα ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ αποτελέσματα των αιτήσεων των ωφελούμενων για τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας και για τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ. site ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr).

Ενστάσεις υποβάλλονται σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 6.5 της πρόσκλησης καθώς και σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε μαζί με το έντυπο της ένστασης στο site της ΕΕΤΑΑ.

Από 24/8 κ εφόσον ανακοινωθούν τα οριστικά αποτελέσματα κ λάβουν την αξία τοποθέτησης, (voutcher) οι ωφελούμενοι θα μπορούν να απευθύνονται έως 1/9/16 στα γραφεία του ΟΚΠΑ , Λ. Πεντελης 62 ισόγειο, ώρες 08.00-14.00 .

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης σας ενημερώνει ότι για την διευκόλυνση των γονέων, οι ωφελούμενες/oι, εφόσον λάβουν από την ΕΕΤΑΑ την «αξία τοποθέτησης» (voucher) στις 24-08-2016 και επιθυμούν την εγγραφή των παιδιών τους στις κάτωθι Δομές, (σύμφωνα με τον κατάλογο της ΕΕΤΑΑ):

- Α΄ Παιδικός Σταθμός (Εθνικής Αντιστάσεως 113)

- Β΄ Παιδικός Σταθμός (Αθ. Διάκου 14)

- Γ΄ Παιδικός Σταθμός (Προποντίδος 4)

Θα απευθύνονται για την εγγραφή τους στα γραφεία διοίκησης του ΟΚΠΑ-Λ.Πεντέλης 62, ισόγειο, από τις 08:00-14:00, καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής μέχρι την 01-09-2015 (σύμφωνα με τα άρθρα 6.6. και 6.8. της ΕΕΤΑΑ)

Αρμόδια υπάλληλος - Ράπτη Αθηνά.

Tηλ. επικοινωνίας: 210 8105052

Page 7 of 61