Κυρ 9 Απρ 2017 06:40:40 μμ

Τοπικές Ειδήσεις
Τοπικές Ειδήσεις

Τοπικές Ειδήσεις (603)

Η οδός Σισμανογλείου έχει πάρα πολλούς ευκάλυπτους που έχουν φυτευτεί εδώ και αρκετά χρόνια που με τις φυλλωσιές τους χαρίζουν στην πόλη μας μια μοναδική εικόνα φυσικής ομορφιάς.

Είναι ίσως από εκείνους τους δρόμους που χαίρεται ακόμα κάθε δημότης μας να βλέπει, καθώς τα δέντρα προσφέρουν μια όμορφη διάσταση.

Είναι γεγονός ότι όταν οι ευκάλυπτοι μεγαλώνουν χρειάζονται έναν καθαρισμό, κάποιο μικρό κλάδεμα.

Ωστόσο, πρόσφατα το μικρό αυτό κλάδεμα που απαιτείται μετατράπηκε σε γενικό "κουτσούρεμα".

Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε συνιστά ενδεικτική μόνο αποτύπωση της πραγματικότητας.

Αντικρύζοντας οι δημότες την κατάσταση που διαμορφώθηκε έτριβαν τα μάτια τους. Δεν είναι δυνατόν να έχει συμβεί αυτό έλεγαν πολλοί.

Δεν ισχυρίζεται κανείς ότι οι ευκάλυπτοι δεν θα "ξαναπετάξουν" φυλλωσιές σε κάποιο χρονικό διάστημα. Τούτο είναι εύλογο.

Παρά ταύτα η εικόνα ενός ευρύτατου "κουτσουρέματος" των δέντρων μόνο καλή εντύπωση δεν δημιούργησε, για να το διατυπώσουμε κομψά.

Τώρα βέβαια δεν μπορεί να γίνει τίποτα προς επανόρθωση, πλην όμως σκοπός του σημειώματος είναι η αποτροπή της επανάληψης του παρόντος "συμβάντος".

Αγαπητοί Γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι ο νέος κύκλος της Σχολής Γονέων , ξεκινάει στις 14//10/2016 ημέρα Παρασκευή και ώρα 18.00 .

Την έναρξη της σχολής Γονέων κάνει η γνωστή ψυχολόγος -παιδοψυχολόγος κα Αλεξάνδρα Καππατου, καταξιωμένη και έμπειρη επιστήμονας στο χώρο της .

Συμμετέχουν στην σχολή γονέων οι εξαιρετικές επιστήμονες κα Ζορδούμη Παρασκευή (παιδοψυχίατρος), κα Ζούμπα Μαρία (Κοινωνιολόγος ,Εκπαιδευόμενη Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια)

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη Παρασκευή .

θα πρέπει να ενημερώσουμε διευκρινιστικά προς αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων , ότι ο σχεδιασμός λειτουργίας της Σχολής Γονέων, λαμβάνοντας υπόψη τον απαιτούμενο επιστημονικό πλουραλισμό και τις απόψεις όλου του επιστημονικού προσωπικού του ΟΚΠΑ, προβλέπει τη διενέργεια διαδοχικών κύκλων με διαφορετικούς επιστήμονες προκειμένου να διασφαλιστεί η πολύπλευρη και σφαιρική εξέταση της σωστής διαπαιδαγώγησης των παιδιών σύμφωνα με όλες τις σύγχρονες τάσεις της επιστήμης και όχι η στείρα προσκόλληση σε μία ομάδα και μία επιστημονική "προσέγγιση" μόνο.

Η πάγια αρχή λειτουργίας του ΟΚΠΑ και της επιστημονικής του ομάδας, αποφεύγει την μονόπλευρη ανάθεση σε μία επιστημονική ομάδα, ακόμα και όταν η προσφορά της είναι αφιλοκερδής, προκειμένου να διαφυλάξει τη διαφάνεια και να αποφύγει κάθε υπόνοια συνεργασίας με υπόγεια και παράπλευρα οφέλη. Μόνος στόχος του παρόντος προγράμματος είναι η αντικειμενική, πολύπλευρη, πλήρης και κατά το δυνατό εκλαϊκευμένη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα διαπαιδαγώγησης των παιδιών

Υπενθύμιση : oι συναντήσεις θα γίνονται όπως και πέρυσι κάθε 2η Παρασκευή απόγευμα στο χώρο της αίθουσας ισογείου στο Πνευματικό μας Κέντρο οδός Κισσάβου 11.

Υπεύθυνη ψυχολόγος της σχολής Γονέων η κα Δήμητρα Κατσαφάνα Σχολική Ψυχολόγος.

Η κα Στάμου Πηνελόπη υπεύθυνη Οργάνωσης Σχολής Γονέων ψυχολόγος μας, θα επικοινωνήσει μαζί σας για να σας ενημερώσει σχετικά και για να δηλώσετε συμμετοχή .

Σας ευχόμαστε Καλή σχολική χρονιά και σας αναμένουμε στον νέο κύκλο που ξεκινάει..

Πρόγραμμα μαθημάτων του Δημοτικού Κέντρου Μελέτης

Ο Δήμος Βριλησσίων μέσω της Αντιδημαρχίας Παιδείας, στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωνικής προσφοράς προς τους μαθητές της πόλης, για τρίτη σχολική χρονιά, θα συνεχίσει τη λειτουργία του Δημοτικού Κέντρου Μελέτης στο 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων (Πίνδου και Μακεδονίας), το οποίο υποστηρίζεται από ομάδα εθελοντών – εκπαιδευτικών.

Τα μαθήματα (Αρχαία Ελληνικά, Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία) ξεκινούν τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016 και απευθύνονται στους μαθητές και των τριών τάξεων του Γυμνασίου. Οι ώρες λειτουργίας του Δημοτικού Κέντρου Μελέτης είναι 15:10- 17:35 σε καθημερινή βάση. Η φοίτηση των μαθητών είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο σχολείο φοίτησης του μαθητή ή στην Αντιδημαρχία Παιδείας (τηλέφωνο: 6945 - 565605, e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ).

Για το έτος 2016-2017. Διαβάστε εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Πολιτιστικό & Αθλητικό Οργανισμό:

Τομέας Αθλητισμού

Κλειστό Γυμναστήριο

Διεύθυνση: Ολυμπιονικών & Σπύρου Λούη (τέρμα Κισσάβου)

Τηλ.: 210.81.01.510, 210.81.01.511

Με επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση Attika Gala Best Runners Δρόμος Υγείας σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Βριλησσίων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016.
Σκοπός του αγώνα ήταν η συγκέντρωση ειδών καθαρισμού και ατομικής υγιεινής καθώς και τυποποιημένα τρόφιμα για την στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας.
Οι απονομές των μεταλλίων έγιναν στους αθλητές και τα παιδιά που συμμετείχαν από τον Δήμαρχο Βριλησσίων Ξ.Μανιατογιάννη, την Αντιδήμαρχο Παιδείας Σ.Χαντζάρα , τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γ.Χονδροματίδη, την Πρόεδρο του ΠΑΟΔΗΒ Ι.Κυρίτση και την Πρόεδρο του ΟΚΠΑ Β.Αρσένη.
Ο Δήμαρχος Βριλησσίων τόνισε πως: ‘Ο Δήμος Βριλησσίων δηλώνει πάντα παρών, μέσω του Αθλητισμού, σε δράσεις που στόχο έχουν να ενισχύσουν με κάθε τρόπο τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από την κρίση’.

Page 6 of 61